• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η Κριμαία τελείωσε. Τι θα γίνει με την Ανατολική Ουκρανία;Του Γιώργου Δελαστίκ

12 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΕΛΑΣΤΙΚ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ
0
Η Κριμαία τελείωσε. Τι θα γίνει με την Ανατολική Ουκρανία;Του Γιώργου Δελαστίκ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Γιώργου Δελαστίκ
Θέατρο παίζουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή την υπόθεση της Κριμαίας. Ο λαός της περιοχής αποφάσισε με ποσοστό 96% και συμμετοχή της τάξης
του 83% να επιστρέψει η Κριμαία στη Ρωσία, όπου ανήκει πάνω από δύο αιώνες – από τότε δηλαδή που ενσωματώθηκε στην τσαρική Ρωσία το 1774. Το θέμα Κριμαία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα, όπως…
είχαμε ήδη γράψει προ μηνών.

Οι κυρώσεις του Ομπάμα είναι μέχρι στιγμής της πλάκας, έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να μην εντάξει την Κριμαία στο ρωσικό κράτος, ανεξαρτήτως ενδεχόμενων μορφών και βημάτων που θα επιλέξει για να υλοποιήσει την προ πολλού ειλημμένη απόφαση του Κρεμλίνου. Τελεία και παύλα.

Αλλο όμως είναι το φλέγον ζήτημα. Τι θα γίνει τώρα με τη σχεδόν μισή από πλευράς έκτασης ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, η οποία όχι απλώς έχει μεγάλη συγκέντρωση ρωσικού πληθυσμού, αλλά επιπροσθέτως αποτελεί μια από τις ιστορικά σημαντικότερες κοιτίδες του ρωσικού έθνους; Θα αφεθούν σχεδόν δέκα εκατομμύρια Ρώσοι στα νύχια των ακροδεξιών πραξικοπηματιών που άρπαξαν παράνομα την εξουσία στο Κίεβο και διοικούνται τυπικά από έναν πρωθυπουργό που είναι «κραγμένο» όργανο των Αμερικανών;

Ηδη στο Ντόνετσκ, στο Χάρκοβο, στην Οδησσό Ρώσοι διαδηλωτές οργανώνουν ογκώδεις διαδηλώσεις και καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια των Ουκρανών, απαιτώντας από τη Μόσχα να ασκήσει την επιρροή της, προκειμένου να οργανωθούν και εκεί δημοψηφίσματα ανεξαρτητοποίησης των ρωσικών περιοχών του τεχνητού κράτους της Ουκρανίας, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στη Ρωσία. Θα ανταποκριθεί ο Πούτιν στην έκκλησή τους ή όχι; Η ευκαιρία για τη Μόσχα είναι τώρα.

Τώρα που οι φιλοναζιστές πραξικοπηματίες δεν ελέγχουν ακόμη πλήρως τον κυβερνητικό μηχανισμό και πρωτίστως τον στρατό της Ουκρανίας. Αν το Κρεμλίνο επαναλάβει το πετυχημένο για τα ρωσικά συμφέροντα «μοντέλο της Κριμαίας» και προωθήσει διακριτικά ρωσικά στρατεύματα ικανά να εγγυηθούν την ειρηνική διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων στην Ανατολική Ουκρανία, τα αποτελέσματά τους θα προωθήσουν την ένωση των περιοχών αυτών με τη Ρωσία. Από τη στιγμή που κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας έχει καταλυθεί στο Κίεβο από τους φιλοναζί πραξικοπηματίες και τους Αμερικανούς και Γερμανούς πάτρωνές τους, συνιστά απύθμενη πολιτική ηλιθιότητα για το Κρεμλίνο να κινηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Στην ουσία μια τέτοια στάση δικαιολογημένα θα θεωρηθεί από τους πάντες ως αδυναμία της ρωσικής ηγεσίας να υπερασπιστεί δέκα εκατομμύρια Ρώσους, τους οποίους εγκαταλείπει στο έλεος των Αμερικανογερμανών και των Ουκρανών πρακτόρων τους! Η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου θα εκτιναχθεί σε απίστευτα ύψη, αν το Κρεμλίνο και ο Πούτιν εμφανιστούν τόσο αποδυναμωμένοι ή πολιτικά και στρατιωτικά δειλοί. Σε αυτήν την περίπτωση οι Αμερικανοί θα τη λιώσουν μέσω κυρώσεων τη Ρωσία και θα την εξαθλιώσουν όπως στα κατάπτυστα χρόνια ρωσικής αμερικανοδουλείας της εποχής του Μπορίς Γέλτσιν, στη δεκαετία του 1990. Ευχόμαστε να μην υποχωρήσει κατά κράτος ο Πούτιν στην Ανατολική Ουκρανία, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων.

Σίγουρα η πολιτική και στρατιωτική ισχύς της σημερινής Ρωσίας παραμένει ασήμαντη σκιά σε σύγκριση με την ισχύ της χώρας επί σοβιετικής εποχής. Θα ήταν όμως πολιτικά τυφλός όποιος δεν αναγνώριζε ότι στα δέκα και πλέον χρόνια που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί την εξουσία δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην αναστήλωση εν μέρει του ρωσικού διεθνούς κύρους. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανόρθωση (επί της οποίας φυσικά εδράστηκε και η πολιτική ανάκαμψη) η αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ηυποτίμηση όμως του ρόλου του Πούτιν στην ανόρθωση αυτή θα ήταν μοιραίο λάθος. Και μόνο να αναλογιστεί κανείς τη φρίκη της προεδρίας Μεντβέντεφ – παρότι είχε πρωθυπουργό τον Πούτιν- αρκεί για να συνειδητοποιήσει πόσο εύθραυστη είναι στην πραγματικότητα η αναβίωση της Μόσχας ως σημαντικού παίκτη στη διεθνή σκακιέρα. Πολύ εύκολα το Κρεμλίνο μπορεί να ξανακαταποντιστεί στην άβυσσο της διεθνούς ανυποληψίας. Από τη στάση του Πούτιν εξαρτάται αυτό σήμερα. Υπέστη την ταπείνωση του ακροδεξιού πραξικοπήματος στην Ουκρανία, το οποίο ούτε προέβλεψε ούτε απέτρεψε. Νίκησε στη συνέχεια στην Κριμαία, αλλά αν χάσει την Αν. Ουκρανία και 10 εκατ. Ρώσους, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.
ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

by admin
17 ώρες ago
Παρασκευή Σιδέρη: Οι Hell’s angels, ο φιλόσοφος και ο σκηνοθέτης, η “σχεδιασμένη” πνευματικότητα της Δηλου, η “κάθαρση” των παραβατικών Ελλήνων
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή Σιδέρη: Οι Hell’s angels, ο φιλόσοφος και ο σκηνοθέτης, η “σχεδιασμένη” πνευματικότητα της Δηλου, η “κάθαρση” των παραβατικών Ελλήνων

by admin
18 ώρες ago
Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;
Slider

Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;

by admin
1 ημέρα ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

3 ημέρες ago
Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!

Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!

9 ώρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr