• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: Η Ελλάδα καταστρώνει πλάνα για δραχμή και μη πληρωμή του ΔΝΤ

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Η Ελλάδα παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να εθνικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα να εισάγει παράλληλο νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκτός αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της», αναφέρει σε άρθρο της η telegraph.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες ως έχουν και να πληρώσει τις συντάξεις την ώρα που τα κεφάλαιά της είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Γίνεται λόγος για την αδυναμία της καταβολής της δόσης (ύψους 458εκατ. ευρώ)στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλη, την ώρα που πέντε μέρες μετά θα πρέπει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, έχοντας αναφορά σε δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου ο οποίος τονίζει ότι «είμαστε αριστερή κυβέρνηση οπότε αν έχουμε να επιλέξουμε μια πληρωμή ανάμεσα σε ΔΝΤ και συνταξιούχους, δεν τίθεται θέμα πως οι δεύτεροι αποτελούν προτεραιότητα».

«Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και θα σημαίνει πως το ρολόι θα γυρίζει με γρηγορότερους ρυθμούς», είπε η ίδια πηγή στην Telegraph.

Στο δημοσίευμα αναφέρει πως η εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα είναι ότι οι πιστωτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας έχει αλλάξει δραματικά μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει διάθεση αποφυγής μιας ρήξης στην Ε.Ε. θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να γίνουν παραχωρήσεις από τους δανειστές.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως επιθυμία των δανειστών είναι να φέρουν σε ακόμα δεινότερη θέση την Ελλάδα και να υπάρξει δίλημμα ανάμεσα σε πληρωμή συνταξιούχων ή αποπληρωμή δανείου του ΔΝΤ, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να έχουν υπογραφεί συμφωνίες οι οποίες είναι «τοξικές» για την χώρα μας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως μέχρι στιγμής καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν προσπάθησε να καθυστερήσει πληρωμή προς το ΔΝΤ και πως σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί η όλη διαδικασία θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο είναι ήδη στα σκαριά.

«Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.», τόνισε πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι πιστωτές είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν χρήματα προκειμένου να καλύψουν το κόστος της κυβέρνησης, ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα η Ελλάδα να πληρώσει την δόση στο ΔΝΤ. Ωστόσο η εμπιστοσύνη πλέον έχει χαθεί με τους δανειστές να έχουν φόβους πως ίσως να πέσουν σε παγίδα, στην περίπτωση που ακούσουν τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για δηλώσεις της ίδιας πηγής, η οποία αναφέρει πως η Ελλάδα επιχειρείται να γίνει η χώρα – πείραμα, δηλαδή να εξαντληθεί η αυστηρότητα των δανειστών και στη συνέχεια να υπάρξει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πράττει αυτόνομα.

Ακόμα αναφέρεται πως υπάρχουν προειδοποιήσεις από την τράπεζα της Αμερικής για την περίπτωση της μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα η οποία κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό μέχρι τις 9 Απρίλη.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
7 ώρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! – Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο – Δεν χάσαμε ούτε λεπτό» (vid)

ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! - Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο - Δεν χάσαμε ούτε λεπτό» (vid)

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr