• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο “κρυφός” λογαριασμός του μνημονίου

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δυσθεώρητος είναι ο καυτός λογαριασμός των σκληρών μέτρων του τρίτουμνημονίου για το χρονικό διάστημα 2015-2018, ο οποίος, με βάση τις πληροφορίες της Realnews, αναμένεται να είναι τουλάχιστον 14 δισ. ευρώ.

Κι αυτό ενώ ακόμη δεν έχει κοστολογηθεί το σύνολο του δημοσιονομικού πακέτου, πλην ΕΝΦΙΑ (2,65 δισ. ετησίως) και ΦΠΑ (2 δισ. ετησίως), αλλά και της επίπτωσης από τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό – εκτιμάται τουλάχιστον στα 7 δισ. ευρώ μέχρι το 2019.

Η κοστολόγηση αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο όταν θα κατατεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2015-2016, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα… άγνωστα, σήμερα, μέτρα της διετίας 2017-2018.

Στην ήδη τεράστια δημοσιονομική επιβάρυνση των Ελλήνων και της οικονομίας προστίθεται εκ των πραγμάτων τα προαπαιτούμενα μέτρα που ψήφισε η ελληνική Βουλή τον Ιούλιο, προκειμένου να πάρει το δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ και να αποπληρώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τον Οκτώβριο, επίσης, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο -σύμφωνα με τα ψηφισθέντα- θα ενσωματωθεί στους φορολογικούς συντελεστές (φυσικών προσώπων) η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, προκαλώντας έτσι μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 12.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση φόρων! Κι όλα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να βασιστούν πάνω σε δυσμενέστερα μακροοικονομικά μεγέθη καθώς έχουν μεν εγκαταλειφθεί οι προβλέψεις για μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, υπάρχει και η επιστροφή στην ύφεση, η οποία για φέτος εκτιμάται στο 2,1%-2,3%, στο 1,3% το 2016, ενώ προβλέπεται ανάπτυξη 2,7% το 2017.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Ελληνικού και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς αλλαγές σε όσες έχουν ήδη «τρέξει» οι διαδικασίες.

Φοροκαταιγίδα

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές στην τσέπη των πολιτών από τον Οκτώβριο, οπότε και θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Και μάλιστα, σε αντίθεση με πέρυσι, όπου ο φόρος ακινήτων πληρώθηκε σε 6-7 δόσεις, φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εκτός όμως από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν και με περισσότερους φόρους και για τα εισοδήματα που εισπράττουν από ενοίκια.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει την αύξηση του χαμηλού συντελεστή για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ, από το 11% στο 15%, ενώ για εισπράξεις ενοικίων άνω των 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 33% στο 35%.

Στη λίστα των επώδυνων μέτρων περιλαμβάνεται και η επαναφορά της φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα.

Ο χειμώνας θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς αναμένεται να περικοπεί σημαντικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που δίδεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων.

Το φορολογικό τσουνάμι αναμένεται να πλήξει και τους αγρότες, η φορολόγηση των οποίων θα αυξηθεί από το 13% στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017, η προκαταβολή φόρου θα φτάσει το 55%, ενώ θα καταργηθεί η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης που προμηθεύονται. Παράλληλα θα επιβληθεί ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Από την πλευρά τους τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100% του κύριου φόρου με αναδρομική ισχύ από το 2014.

Το μνημόνιο έφερε και το «ξήλωμα» της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς μειώνεται ο αριθμός των δόσεων για όσους οφειλέτες έχουν την οικονομική δυνατότητα και μπορούν να πληρώσουν τα φορολογικά τους χρέη σε λιγότερες δόσεις.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει σημειώματα σε όσους χρωστούν άνω των 70.000 ευρώ, ζητώντας από τις τράπεζες την άμεση κατάσχεση σε περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν καταθέσεις πάνω από 1.250 ευρώ.

Ασφαλιστικό

Σοκ και δέος προκαλούν τα μέτρα στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η δραστική υλοποίηση της οποίας θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015, ενώ την ίδια περίοδο θα οριστικοποιηθούν και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Το μνημόνιο φέρνει τη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων έως το τέλος του 2021, ενώ δεν θίγονται όσοι υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση (στα 15 έτη) μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015.

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά μέχρι το 2021 στα 67 έτη, ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή της κατώτατης σύνταξης.

Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων μέσα στο 2016. Μείωση 10% στις συντάξεις γήρατος μέχρι να συμπληρωθούν τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τέλος, από την 1 Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα ταμεία θα ενσωματωθούν στο ήδη ελλειμματικό ΕΤΕΑ, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα μείωση επικουρικών συντάξεων.

Πηγή: Realnews

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;

by admin
6 ημέρες ago
«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»

by admin
1 εβδομάδα ago
Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….

by admin
1 εβδομάδα ago
Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Αδωνις: Κάτι… πίνει ο Καμμένος … Και οι 300 κάτι πίνετε …

Αδωνις: Κάτι... πίνει ο Καμμένος ... Και οι 300 κάτι πίνετε ...

Κουρουμπλής: Εκλογές σε κάθε περίπτωση -Είναι η μόνη λύση

Κουρουμπλής: Εκλογές σε κάθε περίπτωση -Είναι η μόνη λύση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr