άσκηση με σενάριο ανακατάληψης εργοστασίου υοστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Τι υποστηρίζει το ΓΕΣ που πάντως δεν διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί “ανακατάληψης εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία”:
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου τα οποία αναφέρονται σε πραγματοποίηση στρατιωτικής άσκησης «ανακατάληψης εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία», σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
– Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του Στρατού Ξηράς και σε περιπτώσεις εντάσεως, κρίσεως ή πολέμου, υφίσταται η πιθανότητα δολιοφθοράς εγκαταστάσεων και υποδομών ζωτικής σημασίας από τον εχθρό.
– Το σενάριο τέτοιου είδους ασκήσεων προσομοιάζει στην κατάσταση όπου προσωπικό του Στρατού Ξηράς φυλάσσει και προστατεύει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις από δολιοφθορές του εχθρού.








