• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

18 δισ. ευρώ και 400.000 θέσεις εργασίας κόστισαν στην ΕΕ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

9 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε 400.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενώ το κόστος στην οικονομία ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τις βαριές συνέπειες που έχουν για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και ως εκ τούτου και οι “αντικυρώσεις” από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του έγκυρου Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών που δημοσιεύεται σήμερα και σύμφωνα με την οποία μέσα στο 2015 έχουν “καταστραφεί” 400.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ (χωρίς την Κροατία), ενώ το κόστος στην οικονομία της ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην Αυστρία, η οποία ακολουθεί ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στις κοινοτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και τελικά έχει στηρίξει τις σχετικές αποφάσεις των Βρυξελλών κατά της Μόσχας, ο “οικονομικός πόλεμος” ΕΕ-Ρωσίας φέρεται να κόστισε την ίδια χρονιά, 7.000 θέσεις εργασίας και 550 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Γερμανία, τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Αυστρίας, η ζημιά από τις κυρώσεις φέρεται να ξεπέρασε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ και να χάθηκαν 97.000 θέσεις εργασίας, ενώ στην Πολωνία υπήρξε απώλεια 78.000 θέσεων εργασίας και σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην έρευνα του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών επισημαίνεται ότι και χωρίς τις κοινοτικές κυρώσεις, οι εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας θα επηρεάζονταν μερικώς, λόγω εξασθένισης της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας της δραστικής πτώσης της τιμής του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.

Παλαιότερες εκτιμήσεις της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων ανέφεραν πως οι επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι για την Αυστρία, ανάλογα με τον πληθυσμό της, σαφώς βαρύτερες σε σχέση με το μέσο όρο των άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας είχε προειδοποιήσει πως οι αυστριακές εξαγωγές στη Ρωσία κινδυνεύουν να μειωθούν μετά την επιβολή των κυρώσεων το 2014, ετησίως κατά 20% σε σχέση με το 2013, ενώ ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι συνέπειες για τον αυστριακό τουρισμό από τη Ρωσία.

Οι αυστριακές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Ρωσία ανέρχονται σε 1.200 και από αυτές οι 550 έχουν εκεί παραρτήματα, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι 160 φέρεται να πλήττονται άμεσα από τις κυρώσεις.

Επιπλέον η Βιέννη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια έδρα ρωσικών επιχειρήσεων για τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Ευρώπη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την τράπεζα Sberbank Europe -που αγόρασε την αυστριακή Volksbank International- να συντονίζει από τη Βιέννη ένα δίκτυο 277 παραρτημάτων της σε δέκα χώρες.

Από την αυστριακή θυγατρική τράπεζα της ρωσικής VTB γίνονται οι συναλλαγές της μητρικής τράπεζας σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι μεγάλοι ρωσικοί ενεργειακοί όμιλοι Gazprom και Lukoil έχουν εγκατασταθεί με παραρτήματά τους στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αυστριακές εξαγωγές στη Ρωσία ανέρχονταν το 2013 σε 3,477 δισεκατομμύρια ευρώ, οι εισαγωγές από τη Ρωσία σε 3,183 δισεκατομμύρια ευρώ, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Αυστρία ήταν το 2013, 513.600 και εκείνος των διανυκτερεύσεων τους 1.954.599.

Επίσης, σε 7,94 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος των άμεσων αυστριακών επενδύσεων στη Ρωσία και σε 5,32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ο όγκος των αυστριακών εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Κατά μίας κλιμάκωσης ή μίας παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είχε ταχθεί σαφώς ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, στις συνομιλίες που είχε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιέννη με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλγιουκάγεφ.

Εξάλλου, τον σταδιακό τερματισμό των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, είχε υποστηρίξει η Αυστρία τον περασμένο Ιούνιο με σχετικό ψήφισμα της αυστριακής Βουλής, με το οποίο αυτή είχε στηρίξει το σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. Το αίτημα, που προέβλεπε μία σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανάλογα με την πρόοδο της ειρηνευτικής Διαδικασίας του Μινσκ, είχε υπερψηφιστεί από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, Σοσιαλδημοκρατικό και Λαϊκό, όπως και από το κόμμα των

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, και κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα η οποία είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πρωτεύουσες της ΕΕ, ο τότε ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, είχε διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα χαιρέτιζε μία σταδιακή άρση των κυρώσεων της ΕΕ.

iefimerida.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
18 ώρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
5 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΟΗΕ: Στο έλεος της λειψυδρίας 5,5 εκατ. κάτοικοι της Δαμασκού -Στα ύψη η τιμή του εμφιαλωμένου νερού

ΟΗΕ: Στο έλεος της λειψυδρίας 5,5 εκατ. κάτοικοι της Δαμασκού -Στα ύψη η τιμή του εμφιαλωμένου νερού

Ευρώ ή εθνική επιβίωση;

Ευρώ ή εθνική επιβίωση;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr