• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Μετωπική σύγκρουση Πολωνίας με την ΕΕ – Διαλυτικές καταστάσεις

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» ΛΕΕΙ Η ΒΑΡΣΟΒΙΑ
του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΗ Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο επανέλαβε την αντίθεσή της στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε μια επιστολή που απηύθυνε σήμερα στους Ευρωπαίους ομολόγους της σε μια πρωτοφανή ενέργεια κατά ενός ομοεθνού της θέτοντας ουσιαστικά θέμα αποδέσμευσης και της Πολωνίας από την ΕΕ καθώς θεωρεί τον συγκεκριμένο υποψήφιο άνθρωπο των Γερμανών και ότι επεμβαίνει εναντίον της εκλεγμένης πολωνικής κυβέρνησης!

Μία ημέρα πριν από τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εξετάσει το θέμα, η Σίντλο επανέλαβε τους λόγους πουη Βαρσοβία τίθεται εναντίον της υποψηφιότητας Τουσκ.

Κατηγορεί τον φιλελεύθερο πρώην πρωθυπουργό ότι «παραβίασε κατάφωρα» τον κανόνα της «πολιτικής ουδετερότητας» που απαιτείται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και «ενεπλάκη προσωπικά» σε μια πολιτική αντιπαράθεση στην Πολωνία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός επικίνδυνου προηγούμενου, βάσει του οποίου η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ενός κράτους μέλους δέχεται πολιτική επίθεση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τονίζει η Σίντλο στην επιστολή της!

Η Πολωνή πρωθυπουργός αναφέρεται στην ομιλία του Τουσκ στις 17 Δεκεμβρίου στο Βρότσλαβ, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε από την πολωνική κυβέρνηση να σεβαστεί «τον λαό, τις συνταγματικές αρχές και αξίες»!

Η ομιλία αυτή εκφωνήθηκε μία ημέρα μετά από τα οργανωμένα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το πολωνικό κοινοβούλιο από την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση.

Στη διάρκεια των επεισοδίων αυτών διαδηλωτές εμπόδιζαν επί ώρα την έξοδο από το κτίριο στη Σίντλο και τον επικεφαλής του κυβερνώντος, συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν καταλάβει το κοινοβούλιο και διαμαρτύρονταν για την υιοθέτηση του προϋπολογισμού του 2017 αντιδρώντας με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Η Σίντλο αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό στην επιστολή της, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια παρεμπόδισης της υιοθέτησης του προϋπολογισμού ήταν, βάσει του πολωνικού συνταγματικού πλαισίου, απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικές μεθόδους».

Η Βαρσοβία παρουσίασε ως υποψηφιότητά της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριουζ- Βόλσκι και εν συνεχεία η Πολωνή πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επανεκλογή του Τουσκ «παρά την αντίθεση της κυβέρνησης της χώρας καταγωγής του θα έρθει σε αντίθεση με τον διακυβερνητικό χαρακτήρα του έργου του Συμβουλίου».

Σε συνέντευξή του χθες Τρίτη ο Κατσίνσκι είχε δηλώσει ότι κατά τη γνώμη του ο Τουσκ είναι «ο Γερμανός υποψήφιος» και ότι αν παραμείνει στη θέση του προέδρου, η κρίση στην ΕΕ θα επιδεινωθεί, δηλαδή τον είπε άνθρωπο του Βερολίνου!

Πριν δύο μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επίσημη διαδικασία ελέγχου της Πολωνίας για να διευκρινίσει κατά πόσον οι πρόσφατες ενέργειες της πολωνικής κυβέρνησης –η μεταρρύθμιση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και η παρέμβαση στις ελευθερίες της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου– αντιβαίνουν στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το κράτος δικαίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φ. Τίμερμανς ύστερα από ιδιαίτερα μακρά συνεδρίαση στο Κολέγιο των Επιτροπών για το θέμα της Πολωνίας είχε τότε ανακοινώσει την «προκαταρκτική διερεύνηση του ζητήματος».

Οπως είπε: «Δεσμευτικοί κανόνες δεν έγιναν σεβαστοί, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα σε μία χώρα που εφαρμόζεται το κράτος δικαίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να ξεκινήσουμε τον διάλογο».

«Εχω την εντύπωση ότι η Επιτροπή κινδυνεύει να επιλέξει πλευρά και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική διένεξη εντός της Πολωνίας», είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας, Κόνραντ Σιμάνσκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ήταν σαφές ότι η ΕΕ επέλεξε να κτυπήσει ενεργά μια εκλεγμένη κυβέρνηση και να την «πριονίσει» προσφέροντας νομιμοφάνεια στην αντιπολίτευση. Άλλωστε ότί έρχεται με εκλογές φεύγει επίσης με εκλογές με την κατάλληλη «πίεση» στον λαό

‘Ηδη από το 2015 που είχε κερδίσει το PiS τις εκλογές η νίκη του σηματοδοτούσε μια αποφασιστική στροφή προς τον πατριωτισμό αλλά και δυσπιστία έναντι της ΕΕ εκ μέρους των εκλογέων της χώρας των 38 εκατομμυρίων. Προοιώνιζε επίσης συγκρούσεις με τους εταίρους της Βαρσοβίας στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
6 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
6 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
6 ώρες ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Σκόπια: Σοσιαλδημοκράτες και Αλβανοί θα σχηματίσουν κυβέρνηση δίχως την εντολή Ιβάνοφ

Σκόπια: Σοσιαλδημοκράτες και Αλβανοί θα σχηματίσουν κυβέρνηση δίχως την εντολή Ιβάνοφ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr