• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απειλή σύγκρουσης Η.Π.Α. και Κίνας

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στην κορεατική χερσόνησο οδηγούνται δύο τραίνα στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, το ένα εναντίον του άλλου, χωρίς να υπάρχει κόκκινο σήμα – γεγονός που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκοσμίως, όσον αφορά την ειρήνη στον πλανήτη.

Άρθρο

Το συνταγματικό δικαστήριο της Ν. Κορέας καθαίρεσε την πρόεδρο Park, με την αιτιολογία πως δεν έκανε το καθήκον της, όσον αφορά την προστασία του Έθνους – κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, ενώ ακολούθησαν διαδηλώσεις εκ μέρους των οπαδών της, όπου δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν.

Για τους Πολίτες βέβαια μίας χώρας όπως η Ελλάδα, η οποία δεν έχει καν συνταγματικό δικαστήριο, ενώ δεν έχει τιμωρηθεί κανένας από αυτούς που την οδήγησαν στη χρεοκοπία, που υπέγραψαν το PSI, καθώς επίσης μία σειρά καταστροφικών μνημονίων, οπότε εύλογα δεν έκαναν το καθήκον τους και δεν προστάτευσαν το Έθνος, ήταν ένα εντυπωσιακό γεγονός – σχεδόν απίστευτο.

Συνεχίζοντας, η κυρία Park υφίστατο από το Φθινόπωρο πιέσεις εκ μέρους της κοινής γνώμης, επειδή επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό από την κόρη του ιδρυτή μίας αμφιλεγόμενης αίρεσης, από την κυρία Choi – η οποία λέγεται πως έγραφε πολλές από της δημόσιες ομιλίες της προέδρου, ενώ είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες της κυβέρνησης. Εκτός αυτού, μέσω της σχέσης της με την κυρία Park, η Choi είχε αποκομίσει μεγάλα προσωπικά οφέλη – πουλώντας σε μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους της Κορέας την πρόσβαση στην πρόεδρο, έναντι δωρεών στο ίδρυμα της.

Μεταξύ των ισχυρών κορεατικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων που πλήρωναν για την πρόσβαση τους στην πρόεδρο, ήταν η Samsung, η Hyundai και η LG – ενώ ένας απόγονος την οικογένειας που ελέγχει τη Samsung συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο εκ των πραγμάτων επικεφαλής του ομίλου φέρεται πως πλήρωσε το ποσόν των 36 εκ. $ περίπου στο ίδρυμα της Choi, για να εξασφαλίσει την επιρροή του στις αποφάσεις της προέδρου της χώρας που τον αφορούσαν – όπως για κάποια αμφιλεγόμενη συγχώνευση εντός του ομίλου της Samsung, όπου ήταν απαραίτητη η συμφωνία του κρατικού συνταξιοδοτικού ταμείου.

Περαιτέρω, μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει εντός των επομένων 60 ημερών να διεξαχθούν νέες εκλογές – όπου φαίνεται πως θα τις κερδίσει ο ηττημένος από την πρόεδρο Park των εκλογών του 2012 κ. Moon, αφού προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 34%.

Η βασική υπόσχεση του είναι να προστατεύσει τις μικρές εταιρίες από τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους (Chaebols), οι οποίοι λυμαίνονται τη χώρα – καθώς επίσης να επανεξετάσει την εγκατάσταση των αμερικανικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων THAAD, με τα οποία είναι αντίθετη η Κίνα, έχοντας επιβάλλει κυρώσεις στην Ν. Κορέα, καλυτερεύοντας παράλληλα τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Β. Κορέα.

Φυσικά οι επενδυτές ενδιαφέρονται για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, αφενός μεν λόγω της συμμετοχής της στα ETF των αναπτυσσομένων οικονομιών, αφετέρου επειδή συμμετέχει στο χρηματιστηριακό τους δείκτη (MSCI Emerging Markets Index) με 15% – όπου ο μεγαλύτερος τίτλος εντός του είναι αυτός της Samsung, με 4%. Εν τούτοις οι αγορές δεν επηρεάσθηκαν από τα παραπάνω, παραμένοντας σταθερές – αφού τόσο ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Ν. Κορέας, όσο το νόμισμα της δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου (γράφημα).

8

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη του νομίσματος (Won σε $, πράσινη καμπύλη, δεξιά κάθετος), καθώς επίσης του δείκτη (Kospi, μπλε καμπύλη, αριστερή κάθετος).

Συνεχίζοντας, οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι νέες εκλογές θα σταθεροποιήσουν τη χώρα – επειδή σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί να μεταρρυθμίσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, γεγονός που θεωρείται θετικό για τη χρηματιστηριακή αγορά της.

Όμως, τα πολύ υψηλά χρέη του ιδιωτικού της τομέα (255,78% του ΑΕΠ), τα προβλήματα στα κορεατικά ναυπηγεία, καθώς επίσης ο συνεχώς μεγαλύτερος προστατευτισμός της οικονομίας, δεν επιτρέπουν την άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης – εκτός εάν η επόμενη κυβέρνηση μπορέσει να επιβάλλει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Παρά το ότι λοιπόν το χρέος της Ν. Κορέας ως προς το ΑΕΠ της είναι χαμηλό (37,9% ενός ΑΕΠ ύψους 1,377 τρις $), έχει πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, καθώς επίσης στον προϋπολογισμό της (γράφημα), η οικονομική της κατάσταση θεωρείται προβληματική.

9

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη του προϋπολογισμού της Ν. Κορέας (γαλάζιες στήλες, αριστερή κάθετος), καθώς επίσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος).

Συνεχίζοντας, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί κυρίως, τόσο όσον αφορά την οικονομία της Ν. Κορέας, όσο και την ειρήνη, είναι η στρατιωτική κρίση στην περιοχή, η οποία στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε μία σύγκρουση της Κίνας με τις Η.Π.Α. – αφού στην κορεατική χερσόνησο οδηγούνται δύο τραίνα στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, το ένα εναντίον του άλλου χωρίς να υπάρχει κόκκινο σήμα, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Κίνας.

Η απειλή ενός ψυχρού πολέμου σαν αυτόν του τείχους του Βερολίνου, φαίνεται εξαιρετικά πιθανή – πολύ σημαντικότερη από την καθαίρεση της προέδρου ή τα τεκταινόμενα στη Β. Κορέα, όπως ήταν η δολοφονία του αδελφού του δικτάτορα της ή το πυραυλικό και πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο δεν εμποδίστηκε από το μοναδικό σύμμαχο της χώρας του, από την Κίνα.

Ειδικότερα, ως απάντηση στον αμφιλεγόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κίνας, οι Η.Π.Α. αυξάνουν σταδιακά τη στρατιωτική παρουσία τους στη Ν. Κορέα, με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αμυντικού πυραυλικού συστήματος – κάτι που η κινεζική ηγεσία θεώρησε εχθρικό, αφού κινδυνεύει η άμυνα της, απειλώντας την υπερδύναμη με αντίμετρα.

Το σύστημα αυτό (THAAD) είναι σε θέση να ελέγχει τον κινεζικό εναέριο χώρο σε μεγάλο βαθμό, παρέχοντας πληροφορίες στις Η.Π.Α. σχετικά με τις στρατιωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της Κίνας – καθώς επίσης να παρακολουθεί τις επικοινωνίες της. Ως εκ τούτου η ηγεσία της χώρας έχει την εντύπωση πως η υπερδύναμη την περικυκλώνει, δημιουργώντας ένα «στρατιωτικό δαχτυλίδι» από την Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και στο Βιετνάμ – περιορίζοντας την ισχύ της.

Στα πλαίσια αυτά, η Κίνα έχει δρομολογήσει για πρώτη φορά το μποϊκοτάρισμα των καταναλωτικών προϊόντων της Ν. Κορέας – ενώ θα αυξήσει τις πιέσεις της, επειδή εάν δεν το κάνει θα θεωρηθεί πως η ηγεσία της είναι αδύναμη από τις ισχυρές εθνικιστικές δυνάμεις στο εσωτερικό της. Ως εκ τούτου θα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στρατού της ακόμη περισσότερο – οπότε θα αναγκαστούν να την ακολουθήσουν τόσο η Ν. Κορέα, όσο και η Ιαπωνία, εις βάρος των οικονομιών τους.

Με δεδομένο τώρα το ότι, η κρίση στην κορεατική χερσόνησο ενισχύει τις φωνές όλων εκείνων στις Η.Π.Α., οι οποίοι θεωρούν ως αναπόφευκτη μία στρατιωτική σύγκρουση με την Κίνα που διεκδικεί την παγκόσμια ηγεμονία, δεν προκαλεί εντύπωση η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας – σύμφωνα με την οποία τα ρίσκα από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ν. Κορέας, αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο παγκοσμίως, όσον αφορά την ειρήνη στον πλανήτη.

Αλέξης Ζακυνθινός

analyst.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο
Slider

Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο

by admin
1 λεπτό ago
Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
2 λεπτά ago
Ο ιδρυτής του Telegram προειδοποιεί: Η μάχη για την ελευθερία του λόγου θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας
Slider

Ο ιδρυτής του Telegram προειδοποιεί: Η μάχη για την ελευθερία του λόγου θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας

by admin
45 λεπτά ago
«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
11 ώρες ago
Next Post
Οι Βρυξέλλες παγώνουν την προενταξιακή βοήθεια στην Τουρκία

Οι Βρυξέλλες παγώνουν την προενταξιακή βοήθεια στην Τουρκία

Τσελίκ: Ξύπνησε ο φασισμός στην Ολλανδία -Ρούτε, μην κατέβεις στις εκλογές, κέρδισε ήδη ο Βίλντερς

Τσελίκ: Ξύπνησε ο φασισμός στην Ολλανδία -Ρούτε, μην κατέβεις στις εκλογές, κέρδισε ήδη ο Βίλντερς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr