• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Τιερί Μεϊσάν…Προς μια «Λατινική Άνοιξη»;

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τιερί Μεϊσάν

Αυξάνεται η ανησυχία στη Λατινική Αμερική: οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζουν εκεί μια «άνοιξη», σύμφωνα με το πρότυπο των «αραβικών ανοίξεων». Φυσικά, δεν πρόκειται αυτή τη φορά να εξαπλωθεί ο πόλεμος διαιρώντας τους πληθυσμούς σύμφωνα με μια θρησκευτική γραμμή -οι Λατινοαμερικανοί είναι σχεδόν όλοι χριστιανοί- αλλά να χρησιμοποιηθούν στοιχεία τοπικών ταυτοτήτων. Ο στόχος όμως θα είναι ο ίδιος: όχι να αντικατασταθούν κυβερνήσεις με άλλες, αλλά να καταστραφούν τα Κράτη για την εξάλειψη κάθε δυνατότητας αντίστασης στον ιμπεριαλισμό.

Δίκτυο Βολταίρος | Καράκας (Βενεζουέλα) | 16 Μάιου 2017

Με το χρόνο, πολλοί πολιτικοί ηγέτες στο κόσμο έχουν ερμηνεύσει εκ νέου τις «Αραβικές Ανοίξεις». Αυτό που έμοιαζε σαν αυθόρμητες επαναστάσεις κατά αυταρχικών κυβερνήσεων θεωρείται πλέον ως αυτό που είναι: ένα αγγλοσαξονικό σχέδιο αποσταθεροποίησης μιας ολόκληρης περιοχής του κόσμου για να τεθεί στην εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η ανάμνηση της «Αραβικής Επανάστασης του 1916», κατά την οποία ο Λόρενς της Αραβίας εξέγειρε τη περιοχή εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάνοντας τους λαούς να ονειρεύονται την ελευθερία, για να υποδουλωθούν τελικά στην Βρετανική Αυτοκρατορία, δείχνει ότι το Λονδίνο διαθέτει τη κατάλληλη τεχνογνωσία.

Φαίνεται ότι οι Αγγλοσάξονες ετοιμάζουν ένα νέο κύμα ψευδο-επαναστάσεων στη Λατινική Αμερική. Όλα ξεκίνησαν με ένα διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα, στις 9 Μαρτίου 2015, κηρύσσοντας μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό την εξαιρετική απειλή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που φερόταν να έθετε η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Το έγγραφο αυτό προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στην ήπειρο αναγκάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε απολογία κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου κορυφής. Όμως, το διάταγμα αυτό δεν ακυρώθηκε και οι προετοιμασίες για ένα νέο πόλεμο συνέχισαν.

Σε αντίθεση με τη νομοθετική πράξη Syrian Accountabilty Act του George W. Bush (2003), το κείμενο του Ομπάμα για τη Βενεζουέλα είναι ένα προεδρικό διάταγμα και όχι νόμος. Ως εκ τούτου, η εκτελεστική εξουσία δεν έχει να δώσει λογαριασμό στο νομοθετικό σώμα. Αν χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να τους Αγγλοσάξονες για να αναλάβουν δράση στον αραβικό κόσμο γενικά και στη Συρία ιδιαίτερα, πολλά στοιχεία αφήνουν να πιστέψουμε ότι θα τους χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα καταστροφής της Λατινικής Αμερικής.

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, αναταραχές ξέσπασαν στη Βραζιλία, εναντίον της προέδρου Dilma Rousseff. Η τελευταία καθαιρέθηκε στο τέλος μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αν και νομική, αλλά σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος. Το πραξικόπημα αυτό πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας -της οποίας το νούμερο 2 ήταν ένας Βραζιλιανο-ισραηλινός-  από βουλευτές, από τους οποίους πολλοί είναι τώρα κατηγορούμενοι για διαφθορά. Οι υπηρεσίες ασφάλειας του Κράτους παρέμειναν παράξενα παθητικές κατά τη διάρκεια αυτού του πραξικοπήματος . Επειδή, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν τεθεί υπό το συντονισμό … Ισραηλινών εμπειρογνωμόνων. Σήμερα, ο νέος πρόεδρος, ο Βραζιλιανο-λιβανέζος Michel Temer, αμφισβητείται ευρέως με τη σειρά του.

Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη στο Μεξικό. Η χώρα είναι ήδη de facto διαιρεμένη στα τέσσερα. Ο Βορράς βιώνει ισχυρή ανάπτυξη, ενώ ο Νότος είναι σε πλήρη ύφεση. Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν πουλήσει την εθνική εταιρεία πετρελαίου και όλα τα κοιτάσματα της, τη Pemex, στις Ηνωμένες Πολιτείες (οι οποίες δεν έχουν ανάγκη πλέον το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής). Μόνο ο στρατός φαίνεται ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην Πατρίδα.

Εκμεταλλευόμενη οικονομικά λάθη της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατάφερε να συγκεντρώσει μερικές μεγάλες ειρηνικές διαδηλώσεις. Παράλληλα, οργάνωσε μικροσκοπικές εξαιρετικά βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους αστυνομικούς και διαδηλωτές. Δημιουργώντας σύγχυση, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δίνουν την εντύπωση ότι ξεκίνησε μια επανάσταση εναντίον των οπαδών του Τσάβες, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει καθόλου.

Ως εκ τούτου, τα τρία κύρια Κράτη της Λατινικής Αμερικής αποσταθεροποιηθήκαν την ίδια στιγμή. Φαίνεται ότι οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ προβλέπουν μια πιθανή ειρήνη στη Συρία και επιταχύνουν τα σχέδια τους για τη Λατινική Αμερική.

Την Παρασκευή, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Nicolás Maduroπροειδοποίησε το Λαό του για το αγγλο-αμερικανικό σχέδιο της «Λατινικής Άνοιξης». Ο ίδιος ανέφερε επανειλημμένα και εκτενώς τα προηγούμενα της Λιβύης και της Συρίας, ενώπιον ενός ακροατήριου διανοούμενων της περιοχής, με τους οποίους, Σύρος από καρδιά, συνδέομαι στενά.

Τιερί Μεϊσάν

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

infognomonpolitics

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
11 λεπτά ago
Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)
Slider

Ουκρανικά drone χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο στην Δυτική Σιβηρία! (βίντεο)

by admin
44 λεπτά ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
3 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Ισραηλινός υπουργός: Ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ!

Ισραηλινός υπουργός: Ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ!

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν 17 άθικτες μούμιες από τον καιρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν 17 άθικτες μούμιες από τον καιρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr