• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αλχημιστές … Βάφτισαν το χαράτσι φόρο και αρπάζουν περισσότερα από τα νοικοκυριά!

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από τον Σπύρο Δημητρέλη

Το χαράτσι για το 2013 βαφτίζεται «ενιαίος φόρος ακινήτων» και θα συνεχίσει και φέτος να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να
πληρώσουν και για το 2013 Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Η αλλαγή της ονομασίας του χαρατσιού αλλά και η ελάφρυνση σε σχέση με αυτό για περιορισμένο αριθμό ιδιοκτητών -η οποία θα αντισταθμιστεί με την κατάργηση ορισμένων απαλλαγών που ισχύουν σήμερα από το συγκεκριμένο τέλος- είναι και το αποτέλεσμα όλων των διεργασιών και διαβουλεύσεων της τρικομματικής κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση για την πλειονότητα των φορολογούμενων η επιβάρυνση σε σχέση με το χαράτσι δεν θα μεταβληθεί θεαματικά.

Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν χθες θα πακεταριστούν και θα παρουσιαστούν στην τρόικα για έγκριση. Παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε ουσιαστικές απώλειες εσόδων και ελάφρυνση των φορολογούμενων, το ενδεχόμενο για μια κόκκινη κάρτα από τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να εισπραχθεί και φέτος το χαράτσι στην τρέχουσα μορφή του παραμένει ορθάνοικτο.

Πιο αναλυτικά, με βάση όσα ανακοίνωσαν χθες οι Φ. Κουβέλης και Ευ. Βενιζέλος, τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης αλλά και πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ προκύπτουν τα εξής:

-θα εισπραχθεί και για το 2013 φόρος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που θα αφορά τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ουσιαστικά το χαράτσι μετονομάζεται σε ενιαίος φόρος ακινήτων. Ο ενιαίος φόρος θα προβλέπει οριακή μείωση σε σχέση με την επιβάρυνση που προκαλεί το χαράτσι για μια περιορισμένη κατηγορία φορολογούμενων. «θα υπάρχει ένας μειωμένος συντελεστής», υποστηρίζει ανώτερος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη μείωση του συντελεστή από τα 5 ή 4 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 3 ευρώ για τα ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης (π.χ. έως 1500 ευρώ ανά τετραγωνικό). Αυτό για μια κατοικία επιφάνειας 80 τετραγωνικών μέτρων σε μια περιοχή με τιμή ζώνης1.200 ευρώ συνεπάγεται μείωση του φόρου από τα 400 στα 320 ευρώ.

-η απώλεια εσόδων από την παραπάνω μείωση υπολογίζεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ και θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με αύξηση του συντελεστή για τα εκτός σχεδίου κτίσματα από τα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 4 ή 5 ευρώ ανά τετραγωνικό. Επίσης, πρόκειται να επιβαρυνθούν με φόρο ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τα ακίνητα που ενοικιάζει σήμερα το δημόσιο από ιδιώτες ενώ θα καταργηθούν και ορισμένες απαλλαγές από το ΕΕΤΗΔΕ που υπάρχουν σήμερα. Τα δυο παραπάνω αναμένεται να φέρουν στο δημόσιο πρόσθετα έσοδα 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 θα επιχειρηθεί να πειστεί η τρόικα ότι θα έλθουν από τη μεγαλύτερη της προβλεπόμενης εισπρακτική απόδοση του ΕΕΤΗΔΕ.

-οι φορολογούμενοι, όπως σημειώνει στο Capital.gr ανώτερος παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα κληθούν να πληρώσουν και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2013. Θα γίνει προσπάθεια προκειμένου στο ΦΑΠ να ενταχθούν και τα αγροτεμάχια. Ωστόσο, η υλοποίηση της απόφασης για τη φορολόγησή τους φαίνεται ότι μάλλον εγκαταλείπεται προς το παρόν τόσο για πρακτικούς λόγους (είναι δύσκολη η καταγραφή τους) όσο και για πολιτικούς (θα προκαλέσει την οργή των αγροτών). Για τη χρήση του 2014 θα εισπράττεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων μόνο μέσω εκκαθαριστικών της εφορίας και θα καταργηθεί ο φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Υπερφορολόγηση δείχνει η αριθμητική

Από την αριθμητική των παραπάνω προκύπτει ότι φέτος οι φορολογούμενοι θα βάλουν τελικά πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη φορολογία των ακινήτων. Ενώ είχε προϋπολογισθεί ότι φέτος θα εισπραχθεί από τον ενιαίο φόρο το ποσό των περίπου 1,2 δισ. ευρώ, τελικά θα εισπραχθεί ένα ολόκληρο χαράτσι (μετονομασμένο σε φόρο ακινήτων) με κάποιες εκπτώσεις το οποίο μεταφράζεται σε έσοδα τουλάχιστον 2,2 δις ευρώ. Επίσης θα εισπραχθεί και το ΦΑΠ για το 2013 που μεταφράζεται σε πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Με βάση τα παραπάνω φαίνεται ότι το συνολικό ποσό των 3,2 δις ευρώ που είχε προϋπολογίσει για φέτος το ΥΠΟΙΚ από τη φορολογία των ακινήτων (δηλαδή το άθροισμα του χαρατσιού για το 2012, των ΦΑΠ 2011 και 2012και ένα τμήμα το ενιαίο φόρου ακινήτων) αναθεωρείται προς τα πάνω προφανώς για να αντιμετωπισθεί η τρύπα του προϋπολογισμού στα έσοδα.

[email protected]

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
2 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
4 ημέρες ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
5 ημέρες ago
Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη

by admin
1 εβδομάδα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Η ιστορία που ακολουθεί είναι απολύτως αληθινή. Τα γεγονότα συνέβησαν όπως περιγράφονται.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι απολύτως αληθινή. Τα γεγονότα συνέβησαν όπως περιγράφονται.

6 ημέρες ago
Παρακολουθήσεις πολιτών και άλλων προσώπων! Αποκαλύψεις και λύσεις! Για ανθρώπους ελεύθερους!

Παρακολουθήσεις πολιτών και άλλων προσώπων! Αποκαλύψεις και λύσεις! Για ανθρώπους ελεύθερους!

4 ημέρες ago
Μιλάμε για μεγάλη αδικία… Τρομερό κείμενο του Νεκτάριου Δαπέρεγολα

Μιλάμε για μεγάλη αδικία… Τρομερό κείμενο του Νεκτάριου Δαπέρεγολα

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Voice to skull «Φωνή στο Κρανίο». Η τεχνολογία που εξηγεί τις μπαλκονίτιδες;

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Το βρώμικο αναψυκτικό που σας σκοτώνει – 70 γραμμάρια ζάχαρη ανά μερίδα, “ισοδύναμο με 19 ντόνατς”

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Εκτός από τους αεροψεκασμούς, σύννεφα, ίσως και σκόνη απο τα βουνά μας!!!

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • «ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ…»! Μήνυμα Μπόμπα από την Ειρήνη Μαρούπα! Άγριες Τάπες!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr