• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk

9 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk
1
SHARES
41
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

– «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας

Aνοχύρωτη και ανοργάνωτη  η χώρα, φλέγεται. Συναγερμός  σήμανε στο υπουργείο Άμυνας τα μεσάνυχτα με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Κάλαμο και κατευθύνθηκε προς το στρατόπεδο του Βαρνάβα της 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ. Ετσι ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς των αντιαεροπορικών πυραύλων, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος για το στρατιωτικό υλικό.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή  κινητοποίησης και μετακίνησης της 181 ΜΚ/Β, που είναι εξοπλισμένη με MIM 23-B Improved Hawk και αποτελεί την δεύτερη, μετά τους Patriot, α/α «ασπίδα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν τα εχθρικά αεροσκάφη και όπλα δεισδύσουν στην τρίτη και τελευταία «ασπίδα», αυτή των SHORADS.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «ΧΩΚ » της Β’ Πυροβολαρχίας της 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ ήδη μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου είπε στον ΣΚΑΪ ότι «η φωτιά πέρασε διπλά από το στρατόπεδο και κατευθύνεται προς την παραλία όπου υπάρχουν σπίτια», και συγκεκριμένα περίπου 20 κατοικίες.

«Τη νύχτα η φλόγες έγλειψαν τα στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να χρειαστεί να μεταφερθούν ευαίσθητα υλικά» είπε χαρακτηριστικά.

Δραματική έκκληση είχαμε και από τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ωρωπού, Παναγιώτη Πέππα ο οποίος ζήτησε να σπεύσει στην πυρκαγιά του Καλάμου ο στρατός, προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής αρχικά για τον έλεγχο της φωτιάς και εν συνεχεία για την κατάβεση της.

«Ζητάμε να επέμβει και ο στρατός να μας βοηθήσει. Να φέρουν γεννήτριες. Θα θρηνήσουμε θύματα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοτικός σύμβουλος του Ωρωπού, Παναγιώτης Πέππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που έκανε δηλώσεις στον αέρα, κόπηκε το ρεύμα στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι κάτοικοι και όπως περιέγραψε, εκτυλίχθηκαν στιγμές πανικού, ενώ παράλληλα ζήτησε εκ νέου να έρθουν γεννήτριες.

Ο Ελληνικός Στρατός υιοθέτησε πολύ νωρίς το σύστημα HAWK. Οι πρώτες μονάδες εντάχθηκαν σε υπηρεσία την δεκαετία του 1960. Με το σύστημα είναι εξοπλισμένες δύο μοίρες (μονάδες επιπέδου τάγματος) κατευθυνόμενων βλημάτων, η 180 Μ Κ/Β (Καπανδρίτι Αττικής) και η 181 Μ Κ/Β (Χορτιάτης Θεσσαλονίκης).

Η πρώτη διαθέτει 4 πυροβολαρχίες και η δεύτερη 3 με σύνολο παρατακτής δύναμης τους 42 τριπλούς εκτοξευτές.

Στο σύνολο τους σχεδόν οι επτά πυροβολαρχίες έχουν εκσυγχρονιστεί σε επίπεδο Φάσης ΙΙΙ (PIP III).

Η κάθε Πυροβολαρχία αποτελείται από δύο Μονάδες Πυρός εξοπλισμένες με τρεις εκτοξευτές των τριών βλημάτων έκαστη. Η αποστολή των συστημάτων είναι η προστασία των στρατηγικών στόχων της ευρύτερης περιοχής των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Το βλήμα ΧΩΚ MSL (Missile) είναι βλήμα εδάφους – αέρος, το οποίο κατευθύνεται στο στόχο με ένα σύστημα ημιενεργού αυτοκατευθύνσεως και πυραυλοκινητήρα στερεού καυσίμου.

Ο φορτωτής LDR (Loader) είναι ένα αυτοκινούμενο, ερπυστριοφόρο όχημα που χρησιμοποιείται για τη φόρτωση των βλημάτων στους εκτοξευτές ή τα trailer pallets.

Κάθε Πυροβολαρχία διαθέτει τρία τέτοια οχήματα τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες επαναφόρτωσης των εκτοξευτών της. Υπηρετείται από τέσσερα άτομα, τον Αρχηγό Στοιχείου, τον Χειριστή και δύο μέλη. Μπορεί να φορτώσει ταυτόχρονα μέχρι και τρία βλήματα ανά εκτοξευτή ή trailer pallet. Ο χρόνος επαναφόρτωσης του εκτοξευτή είναι περίπου 6 λεπτά.

Το Hawk χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 15 χώρες και κατά τη διάρκεια της ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ (Αύγουστος 1990) η αεράμυνα του Κουβέιτ το χρησιμοποίησε προκειμένου να καταρρίψει 22 ιρακινά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η νέα μορφή των συστημάτων HAWK περιλαμβάνει:

-Ραντάρ TPS-59, το οποίο παρέχει εντοπισμό, διάκριση και ιχνηλάτηση στόχου

-Εκτοξευτή, που μπορεί να μεταφέρει τρεις πυραύλους

-Πυραύλους, που χρησιμοποιούν ραδιοκαθοδήγηση και έλεγχο εγγύτητας για την καταστροφή του στόχου

Τηλεπικοινωνιακή πλατφόρμα αεράμυνας (ADCPΜετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης των συστημάτων HAWK από Improved HAWK Phase Ι σε Phase II, ο ΕΣ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τηναναβάθμιση των συστημάτων στο επίπεδο Phase III.

Η πρώτη LOA (Letter of Acceptance) κυκλοφόρησε το 1995 με κόστος της τάξεως των 150.000.000 δολαρίων.

Η LOA αυτή δεν ευδοκίμησε και κυκλοφόρησε μία νέα, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon στις 17 Μαρτίου του 1999.

Το ύψος του προγράμματος ανήλθε σε 134.500.000 δολάρια, ενώ στις 14 Ιουνίου 2002 υπογράφτηκε η σύμβαση εργοστασιακής ανακατασκευής των συστημάτων ύψους 22.100.000 δολαρίων, η οποία κρίθηκε αναγκαία και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό.

Η ολοκλήρωση και των δύο συμβάσεων ακολούθησε την συνήθη πρακτική, με αποτέλεσμα η υλοποίησή τους να καθυστερήσει μέχρι το 2006.

Στόχος του εκσυγχρονισμού ήταν η μείωση του προσωπικού αλλά και των υλικών κάθε πυροβολαρχίας κατά 10%, η δυνατότητα – υπό προϋποθέσεις – αντιμετώπισης μαζικής αεροπορικής απειλής, η αύξηση της ευκινησίας μειώνοντας τον απαραίτητο χρόνο ενεργοποίησης κατά 30% και η εισαγωγή υπηρεσία σύγχρονου κέντρου διεύθυνσης πυρός (FDC), συμβατού με το Patriot.

Στην έκδοση Phase III απομακρύνθηκε το «range only» ραντάρ (προσδιορισμού απόστασης) και, εάν συνδεθεί το σύστημα με ραντάρ 3D όπως το MPQ-64 Raytheon, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση του οπλικού συστήματος Hawk ILM (Improved Lethality Modification) με θραύσματα 35 γραμμαρίων, μπορεί να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Οι νέες επιδόσεις του συστήματος επιτρέπουν στις πυροβολαρχίες Hawk να εμπλέξουν στόχους σε απόσταση 42 χιλιομέτρων και ύψος 45.000 ποδιών, να εμπλέξουν ταυτόχρονα χαμηλά ιπτάμενους – αναδυόμενους στόχους (pop-up) σε βεληνεκές μικρότερο των 20 χιλιομέτρων (LASHE Mode) και να προβάλουν τακτικούς βαλιστικούς πυραύλους (ATBM).

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα0

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα1

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα2

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα3

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα4

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα5

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας: Μεταφέρονται οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι MIM 23-B Improved Hawk – «Κατέβηκε» η δεύτερη α/α ασπίδα της Αθήνας - Εικόνα6

 

pentapostagma.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
3 ώρες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
4 ημέρες ago
Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών

by admin
3 εβδομάδες ago
«Όποιος θέλει ας παραιτηθεί» και έρχονται ορδές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις!
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Όποιος θέλει ας παραιτηθεί» και έρχονται ορδές ιδιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις!

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

3 ώρες ago
ΤΟ ΕΚΟΨΕ Η ΕΡΤ! Σοκ για Μητσοτάκη – Έσκασε δημοσκόπηση βόμβα

ΤΟ ΕΚΟΨΕ Η ΕΡΤ! Σοκ για Μητσοτάκη – Έσκασε δημοσκόπηση βόμβα

3 ημέρες ago
«Δεν θα κάνετε τη χώρα Κολομβία»: Η μήνυση Μαρινάκη και η αντεπίθεση Δημητριάδη για τους «μπράβους»

«Δεν θα κάνετε τη χώρα Κολομβία»: Η μήνυση Μαρινάκη και η αντεπίθεση Δημητριάδη για τους «μπράβους»

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Μια τρομερή προφητεία του Γέροντα Βασιλείου του Καυσοκαλυβίτη.

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr