• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Μας πουλάτε «για μια χούφτα δολλάρια»; Δε θα το ξεχάσουμε.

8 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

‘Εκκληση ενός πολίτη προς τους βουλευτές της Π.Ε.Κοζάνης
Κι ο πιο ανίδεος γνωρίζει ότι δε διαπραγματεύεσαι στρατηγικής σημασίας θέματα όταν βρίσκεσαι στο χειρότερο σημείο από άποψη ισχύος κι η Ελλάδα είναι σήμερα στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων από αυτή την άποψη.

 Από την άλλη είναι κατανοητό ότι υπάρχει έξωθεν επιβεβλημένη πίεση (ατλαντική) κι η Ελλάδα σέρνεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λόγω του ανταγωνισμού των 2 Μεγάλων παικτών στη Βαλκανική, δίνοντας υποτίθεται ανάσα ζωής στο Κρατίδιο αν αυτό ενταχθεί στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, δεν έχει καμία σημασία τι θα συμφωνηθεί μεταξύ ημών και των γειτόνων μας, αφού η άλλη πλευρά δεν θα το τηρήσει, εφ’ όσον πάρει την ένταξη σε ΕΕ & ΝΑΤΟ. Οποιοδήποτε συνθετικό πέραν του «Μακεδονία» θα εκπέσει: αφού δε σεβάστηκαν την Ενδιάμεση Συμφωνία (κατά την οποία μας είχαν ανάγκη για να «αναπνέουν» ουσιαστικά), θα σεβαστούν την Τελική όταν θα έχουν μπει στις Ευρωατλαντικές δομές; Κι αυτό, αν τελικά αποδεχθούν την erga omnes (έναντι όλων) χρήση του συμφωνηθέντος ονόματος.
Κάτι που δε θέλουν να καταλάβουν όλα τα κόμματα είναι πως το ζήτημα ακουμπά τον ψυχισμό όλων των Ελλήνων, όχι μόνο των Μακεδόνων και άπτεται της μελλοντικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 83% των Ελλήνων αντιτίθεται στη χρήση της λέξης «Μακεδονιά» σε οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κρατιδίου. Δεν μπορεί να είναι ακραία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!

Αντιθέτως το 35% των Σκοπιανών συμφωνεί με την αλλαγή της κρατικής τους ονομασίας, παραδεχόμενοι ως εκ τούτου την ιδεοληψία τους (πηγή huffingtonpost).

Γι’ αυτό δεν πρέπει να εγγράψετε «υποθήκες» για τη διάδοχη κατάσταση αυτού του θνησιγενούς μορφώματος, έναντι της περιοχής μας.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας η άρνηση η δική μας να αναγνωρίσουμε το οποιοδήποτε δικαίωμα των γειτόνων επί της Μακεδονίας. Από εμάς διεκδικούν, εμείς τους δικαιώνουμε αν το κάνουμε και κανένας άλλος από όσα Κράτη κι αν τους έχουν αναγνωρίσει. Κι όλα τα Κράτη της Υφηλίου να τους αναγνωρίσουν, εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε το κλειδί της νομιμοποίησης των αξιώσεών τους ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της μακεδονικής κληρονομιάς.

Γι’ αυτό είναι απαράδεκτη η ταύτιση των ορθότατων θέσεων της Εκκλησίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής που επιχειρήθηκε από το ΥΠΕΞ.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσετε τη Μακεδονία να κυλήσει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, πίσω στο μακεδονικό αγώνα, ακυρώνοντάς τον και  βάζοντας οι ίδιοι τους Σλάβους «από το παράθυρο» σε αυτή.
Σε πρόσφατη συνάντηση του Σκοπιανού Προέδρου με τον Ινδό Πρέσβη στα εγκαίνια της Πρεσβείας των Σκοπιανών στη Βραζιλία, ο πρώτος είπε στο δεύτερο ότι η λέξη «Μακεδονία» προέρχεται από την Ινδία και η αρχική ονομασία της ήταν «Μαα Κι Ντουνίγια» (Maa Ki Duniya), και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι την αποκάλεσαν «Μακεδονία» με τον Ινδό να μένει… εκστασιασμένος (πηγή mkd.mk και meta.mk).
Μα καλά, αυτές τις ηλιθιότητες πάτε να νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας; Δε σέβεστε καθόλου τους εαυτούς σας;;

Γιατί εμάς του Πολίτες σίγουρα δε μας σέβεστε, αφού κανένας σας δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του «μεγάλου ασθενούς» του Μεγάρου Μαξίμου, που ζήτησε από τον Ζ. Ζάεφ «να μην μονοπωλούν οι Σκοπιανοί την κληρονομιά του Μ. Αλεξάνδρου». Ευχαριστούμε για τη μεγαλοψυχία κ. Πρωθυπουργέ, αφήνετε και σε εμάς λίγο από…Μέγα Αλέξανδρο. Σε αυτή τη σχιζοφρένεια υποκλίνονται οι Έλληνες πολιτικοί λοιπόν;
Κλείνοντας, παραθέτω τα λόγια έγκριτου αρθρογράφου των Αθηνών: «ο κ. Τσίπρας και το αμόρφωτο τσούρμο του, δεν έχουν καμιά συναίσθηση ότι επιβραβεύουν έναν ακραίο εθνικισμό (σ.σ. των Σκοπίων) και τον τροφοδοτούν για να υπάρχει πιο δυνατός και στο μέλλον. Γιατί οι αμόρφωτοι δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η πολιτική και η Διπλωματία στην πράξη» (πηγή liberal.gr).

Κύριοι Βουλευτές Κοζάνης, η Ιστορία (κι εμείς οι μικροί, οι Πολίτες) θα είναι αμείλικτη απέναντι σε όποιον Έλληνα Βουλευτή ψηφίσει την προδοσία της Μακεδονίας. Ειδικά σε όσους εκλέγονται στη Μακεδονία και συναινέσουν στο άδειασμα των αγώνων μας, στην παραχώρηση της ταυτότητας μας σε άκαπνους επιβουλείς, στην βεβήλωση των νεκρών Ηρώων του ελληνισμού για τη Μακεδονία.

Το Σύνταγμα δίνει την υποχρέωση στους Πολίτες να υπερασπίζονται την ακεραιότητα της Πολιτείας.

Και θα το πράξουμε με κάθε μέσο.

Έναντι όλων.

Αναστάσιος Κοπανίδης PhD, Διδάκτωρ Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»
ΕΘΝΙΚΑ

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»

by admin
14 ώρες ago
Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”
Slider

Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”

by admin
3 ημέρες ago
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ… Το γεωπολιτικό εργαλείο της Τουρκίας που περικυκλώνει την Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ… Το γεωπολιτικό εργαλείο της Τουρκίας που περικυκλώνει την Ελλάδα

by admin
3 ημέρες ago
Αγριεύουν ξαφνικά τα… ήρεμα νερά στο Αιγαίο
Slider

Αγριεύουν ξαφνικά τα… ήρεμα νερά στο Αιγαίο

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Ο φόρος στις πλαστικές σακούλες δεν είναι για το περιβάλλον αλλά για την τσέπη τους.

Ο φόρος στις πλαστικές σακούλες δεν είναι για το περιβάλλον αλλά για την τσέπη τους.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ…ΛΥΚΟ-ΠΟΙΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ…ΛΥΚΟ-ΠΟΙΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr