ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο φόρος στις πλαστικές σακούλες δεν είναι για το περιβάλλον αλλά για την τσέπη τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 13 Ιαν 2018 - 14:15
Loading...

Με το δημοσίευμα που ακολουθεί ξεκαθαρίζει η θέση της Ε.Ε. για την δήθεν ευαισθησία της για το περιβάλλον και με αυτό το πρόσχημα εμφανίζουν νέους φόρους.

Δεν αντέχετε η υποκρισία από όλους αυτούς που βγαίνουν στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ αναπτύσσοντας συζητήσεις με την συμπαράσταση των πουλημένων δημοσιογράφων αναδεικνύοντας

ψευδή γεγονότα, από δήθεν μελέτες επιστημονικές για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μας λέγανε για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τώρα που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν έμπρακτα την προπαγάνδα τους, το άλλαξαν σε κλιματική αλλαγή και με άλλους παρόμοιους προσδιορισμούς. Όμως με αυτή τη απάτη κατάφεραν να εισπράξουν και να συνεχίσουν να εισπράττουν νέους φόρους, στα αυτοκίνητα, στα σπίτια, στις ηλεκτρονικές συσκευές, στην ενέργεια, παντού.
Το «πράσινο» τους δεν είναι τίποτα άλλο από την μαζική φορολόγηση των λαών του κόσμου, επειδή κάποιοι το «παίζουν» οι σωτήρες του περιβάλλοντος.

Οι πραγματικές καταστροφές σε όλη την οικουμένη έγιναν από τα πυρηνικά ατυχήματα που είχαμε, ιδιαίτερα στην Ρωσία και στην Ιαπωνία, είναι φοβερό που ενώ καταστράφηκε ο πλανήτης σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας, καταφέρνουν να λένε ακόμα ότι είναι πράσινη η ενέργεια των πυρηνικών εργοστάσιων.

Μας γέμισαν με μπαρούφες για να πληρώνουμε την άγνοια μας, την έλλειψη γνώσης και ενεργητικότητας, έτσι από φέτος θα πληρώνουμε νέο φόρο για τις σακούλες επειδή ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ και η συνομοταξία του αποφάσισαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρους τον Ελληνικού λαού.
Ας πληρώσουμε και περισσότερα το 2009 αφού δεχθήκαμε την 1η φάση του πειράματος τους, επειδή όσο δεν μιλάμε τόσο συνεχίζουν το πρόγραμμα ενάντια μας….

Φόροι και περικοπές για να κλείσει η τρύπα του Brexit


Ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γκ. Έτινγκερ προετοιμάζει μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από το 2020. Υπό εξέταση ένας φόρος στα πλαστικά και περικοπή βοήθειας προς χώρες που παραβιάζουν αρχές της ΕΕ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γκύντερ Έτινγκερ θέλει να κλείσει τις χρηματοδοτικές τρύπες που θα ανοίξουν μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Θα πρέπει να βρεθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της ΕΕ, υπογράμμισε χθες στις Βρυξέλλες. Η ιδέα του είναι η επιβολή ενός νέου πανευρωπαϊκού φόρου σε πλαστικές σακούλες και συσκευασίες. «Το πλαστικό είναι το περιβαλλοντικό πρόβλημα του μέλλοντος», εκτίμησε ο ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση τηςΚομισιόν. Κατά την άποψή του, ένας τέτοιος φόρος θα είχε διπλό όφελος: θα συνέβαλλε στον περιορισμό του όγκου των σκουπιδιών και θα αύξανε τα έσοδα της ΕΕ, εξισορροπώντας τις απώλειες που θα προκαλέσει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό η απουσία της Μ. Βρετανίας από το 2020.

Ωστόσο, η επιβολή φόρου στα πλαστικά, την ακριβή μορφή του οποίου καλείται ακόμη να σχεδιάσει η ΕΕ, δεν θα μπορέσει να κλείσει την τρύπα που θα αντιστοιχεί στο περίπου 15% του προϋπολογισμού. Αυτή επιδιώκεται να καλυφθεί κατά το ήμισυ με περικοπές δαπανών ενώ το άλλο μισό πρόκειται να κλείσει με επιπρόσθετα έσοδα, δηλαδή υψηλότερες εισφορές από τα κράτη-μέλη αλλά και νέες πηγές εσόδων, για παράδειγμα μέσω νέων φόρων και εισφορών.

«Όχι» σε ξεχωριστό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη

Η ΕΕ διαμοιράζει ετησίως περί τα 150 δις ευρώ στα κράτη-μέλη της. Το ποσό αντιστοιχεί σε 1% του ΑΕΠ της. Αυτό το ποσοστό θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να αυξηθεί κατά τον επίτροπο Έτινγκερ σε «1,1% συν x», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την ανάγκη μιας τέτοιας αύξησης με τις αυξημένες υποχρεώσεις που απορρέουν από το μεταναστευτικό, την καταπολέμηση των αιτίων που προκαλούν τη μετανάστευση, αλλά και την αντιτρομοκρατική άμυνα. Εξετάζονται περικοπές σε όλους τους τομείς του προϋπολογισμού –με δύο εξαιρέσεις: την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και το πρόγραμμα υποτροφιών Εράσμους για φοιτητές και νέους επαγγελματίες.

Για πρώτη φορά πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, τις οποίες προτίθεται να αποδεχθεί ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν έναντι ενός προϋπολογισμού για επενδύσεις στην ευρωζώνη.

Ωστόσο, ο επίτροπος Έτινγκερ εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι τα 19 κράτη της ευρωζώνης αντιστοιχούν ήδη στο 85% του προϋπολογισμού της ΕΕ. «Γιατί να αποκλείσουμε επομένως το υπόλοιπο 15%» με έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη, διερωτήθηκε ο Γκ. Έτινγκερ. Όπως υπογράμμισε, ο στόχος της Κομισιόν είναι άλλωστε να ενταχθούν το συντομότερο δυνατό όλα τα κράτη της ΕΕ και στην ευρωζώνη.

Περισσότερες δαπάνες για τους «καθαρούς χρηματοδότες»

Ο επίτροπος Προϋπολογισμού προανήγγειλε ελαφρά αύξηση των εισφορών για τους λεγόμενους «καθαρούς χρηματοδότες» όπως η Γερμανία. Ωστόσο, η στάση που θα τηρήσει η επόμενη γερμανική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει ακόμη άγνωστη. Σκληρή γραμμή ακολουθεί πάντως στην Αυστρία ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός συντηρητικών και ακροδεξιών. Ο Γκέρνοτ Μπλύμελ, αρμόδιος υπουργός για την ΕΕ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Αυστρία δεν πρόκειται να πληρώσει περισσότερα, αλλά το αντίθετο: «Μια μικρότερη ΕΕ πρέπει να έχει και μικρότερο προϋπολογισμό», τόνισε.

Εντελώς διαφορετική γραμμή ακολουθούν σε σχέση με το επόμενο δημοσιονομικό πλαίσιο, που θα ισχύσει από το 2020 έως το 2027, οι λεγόμενοι «καθαροί αποδέκτες», οι χώρες δηλαδή που εισπράττουν περισσότερα από όσα εισφέρουν στην ΕΕ. Η Ουγγαρία επιμένει να παραμείνουν άθικτες οι διαρθρωτικές ενισχύσεις για αγροτικές περιοχές. «Αυτή η πολιτική έχει κάνει μόνο καλό και δεν επιτρέπεται να αλλάξει», υπογράμμισε ο Γιάνος Λάζαρ, υψηλόβαθμος συνεργάτης της ουγγρικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. Και η πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντβο ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο περικοπών, τονίζοντας ότι η χώρα της δικαιούται τα χρήματα.

Περικοπές για παραβίαση του κράτους δικαίου;

Πάντως ο Γκ. Έτινγκερ τόνισε ότι οι περικοπές είναι αναπόφευκτες. Μάλιστα η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαρτήσει τη χορήγηση χρηματοδοτικής ενίσχυσης από τον σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου στην εκάστοτε χώρα-παραλήπτη. Ένα μέτρο που εξετάζεται προκειμένου να επανέλθουν στην ευρωπαϊκή τάξη χώρες που παρεκκλίνουν, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Εναντίον της τελευταίας μάλιστα η Κομισιόν έχει δρομολογήσει διαδικασία επιβολής κυρώσεων για παραβίαση του κράτους δικαίου. Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το αν και πώς πρόκειται να επιβραδυνθεί η ροή χρηματοδότησης προς την Πολωνία και άλλα κράτη προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών της ΕΕ. «Για να συμβεί αυτό όμως χρειαζόμαστε ομοφωνία», υπογράμμισε ο Γκ. Έτινγκερ.

Οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι παραδοσιακά σκληρές. Είναι σαφές ότι όταν πρόκειται για χρήματα, η φιλία ανάμεσα στα κράτη-μέλη περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο επίτροπος Προϋπολογισμού καλείται να υποβάλει το σχέδιο προϋπολογισμού για την περίοδο 2020-2027 έως τον ερχόμενο Μάιο.
Μπερντ Ρίγκερτ
Φόροι και περικοπές για να κλείσει η τρύπα του Brexit

Πηγή: Deutsche Welle

eleftheroiellines
thesecretrealtruth

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter