• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν τώρα εντολή σε Α.Τσίπρα να αναγνωρίσει την «Μακεδονία»: Μεταφέρουν στα Σκόπια την βάση του Ραμστάιν!

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Κύρα Αδάμ

Καθώς το διεθνές τζετ σετ της διπλωματίας κάνει πασαρέλα στα Σκόπια προπαγανδίζοντας το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, η παρουσία και τα λεγόμενα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάττις δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το θετικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Η σημειολογία και μόνον της επίσκεψης του αρχηγού του Αμερικανικού Πενταγώνου στα

Σκόπια, παραμονές του δημοψηφίσματος, δείχνει ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται σε καμία

περίπτωση να αφήσει τα Σκόπια να «ξεγλιστρήσουν» από την αμερικανική – Νατοϊκή ασπίδα, πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού- ελέω κυβέρνησης Τσίπρα- τα Σκόπια είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «έντυσε» τον σκοπό και τον στόχο της επείγουσας επίσκεψης του στα Σκόπια με αναπόδεικτες καταγγελίες εναντίον της Μόσχας για χρηματισμό πολιτών και Fake news, προκειμένου να μην χαθεί η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια. Όπως ευκόλως καταλαβαίνει κανείς πίσω από αυτά τα «ευκολοχώνευτα για Βαλκάνιους» επιχειρήματα κρύβονται οι πραγματικοί και πολύ σοβαροί στόχοι της Ουάσιγκτον:

Η περιοχή των Βαλκανίων ανήκει πλέον «δικαιωματικά» στις ΗΠΑ και επομένως σε αυτήν δεν έχει καμιά θέση η Ρωσία, ούτε στον αμυντικό, ούτε στον πολιτικό, ούτε στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Η Ουάσιγκτον, μάλιστα, ανεξαρτήτως προέδρου, ουδέποτε έχει κρύψει τον σχεδιασμό της να μετατραπούν τα Σκόπια και το γειτονικό Κόσοβο σε ένα καθαρώς αμερικανικό στρατιωτικό έδαφος για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της. Ουδείς άλλωστε λησμονεί ότι στα αποκαΐδια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας οι ΗΠΑ σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ( 29χλμ) από τα αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής σύνορα Σκοπίων – Κοσόβου, έχει αναπτυχθεί η μεγαλύτερη  σε έκταση στον κόσμο μέχρι στιγμής, αμερικανική βάση BONDSTEEL.

H κυβέρνηση Τραμπ, επιμένουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, δεν έχει κρύψει την απόφαση της να «συμμαζέψει» τις διάσπαρτες αμερικανικές δυνάμεις στο πάλαι ποτέ δυτικοευρωπαϊκό έδαφος, κατάλοιπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνοντας μόνους, τους «τσιγκούνηδες» Ευρωπαίους Νατοϊκούς εταίρους που δεν πληρώνουν ούτε την οικονομική συνδρομή τους, με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση κυρίως της Γερμανίας.

Τα αμερικανικά σχέδια, θέλουν να μεταφέρουν μέρος του όγκου των αμερικανικών δυνάμεων, άμεσα στα Σκόπια και αργότερα στην BONDSTEEL του Κοσόβου.

Με άλλα λόγια να «ξηλώσουν» το μεγαλύτερο τμήμα της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στο Ραμστάιν της Γερμανίας και να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους, τις μισές περίπου στα Σκόπια- κατά πάσα πιθανότητα στην Οχρίδα-  και τις άλλες μισές στο Κόσοβο, αργότερα, όταν θα έχει κλείσει οριστικώς το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης του Κοσσόβου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σχεδιάζεται η «μετεγκατάσταση» εκατοντάδων αμερικανικών F-16, δεκάδων F-135, δεκάδων A-10 (hunter killer), μεταγωγικών C-130 και GALAXY, καθώς και μονάδων SAT Communications, κλπ.

Είναι προφανές ότι αν αυτά τα αμερικανικά σχέδια, (που θα «απελευθερωθούν» μόλις κλείσει οριστικώς και αμετάκλητα το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών), υλοποιηθούν, θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στην σημασία και τη λειτουργία άλλων αμερικανικών βάσεων στην περιοχή, όπως πχ. της Σούδας, αλλά και αυτής του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει και την Αθήνα να απαλλαγεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών με ή χωρίς εκλογές. (Αν μάλιστα η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελέσει την αφορμή για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, με το αιτιολογικό της επίκλησης «εθνικού θέματος», όπως συνήθως γίνεται, τότε, η επόμενη κυβέρνηση μάλλον δεν θα θέλει να αντικρύσει το «θηρίο Τράμπ» απέναντι της, αν επικαλεστεί «επαναδιαπραγμάτευση» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Την ίδια στιγμή όμως,δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη και χωρίς μεγάλη σκέψη να «σπρώξει» όπως- όπως μια ενδεχόμενη Συμφωνία Σερβίας- Κοσόβου για να κλείσει ο κύκλος αναγνωρίσεων του δευτέρου.

Και ας είναι επισήμως, μέχρι τώρα, η Ελλάδα, μαζί πχ. με την Ισπανία την Κύπρο, που αντιτίθενται σε συμφωνίες αλλαγής συνόρων και ανταλλαγής πληθυσμών, η κάθε μια για δικούς της εθνικούς λόγους.

Τι είναι η βάση Ραμστάιν

Η βάση του Ραμστάιν στη Νοτιοανατολική Γερμανία είναι ο πιο νευραλγικός σύνδεσμος για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών παγκοσμίως.

Σχεδόν αθόρυβα, αφού σπάνια γίνεται αναφορά σε αυτή από τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, η βάση του Ραμστάιν είναι η πιο σημαντική αεροπορική βάση των ΗΠΑ παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με τους Ρώσους εκεί βρίσκεται το κέντρο που καταλήγουν τα δεδομένα των drone που πλήττουν στόχους στο Αφγανιστάν και καθοδηγούνται από χειριστές στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Στο Ραμστάιν προετοιμάζονται οι αποστολές των ΗΠΑ στην Αφρική καθώς και τα αεροπορικά χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ, ενώ η βάση αποτελεί ένα τεράστιο pit stop για τις βόμβες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στα κτυπήματά τους σε Μέση Ανατολή και Αφρική

Την ίδια ώρα συντήρησή του κοστίζει δισ. δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενος.

Γνωστό και ως “Little America” (Μικρή Αμερική), στο Ραμστάιν ζουν 57.000 Αμερικανοί πολίτες ενώ γύρω από αυτό υπάρχουν δεκάδες μικρότερες αμερικανικές βάσεις.

Εν ολίγοις οι Αμερικανοί μεταφέροντας την βάση στα Σκόπια θέλουν να φέρουν πιο κοντά την διοίκηση των επιχειρήσεων της Αφρικής κα της Μέσης Ανατολής.

pronews.gr
Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
2 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
2 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
10 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
10 ώρες ago
Next Post
ΔΙΩΞΗ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ , ΙΛΛΑΡΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ λαϊκού Ανδρέα ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Α.Ο.

ΔΙΩΞΗ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ , ΙΛΛΑΡΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ λαϊκού Ανδρέα ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Α.Ο.

Εκκρεμές οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Εκκρεμές οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr