• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»: Σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν διηύθυνε μέσω Skype τη δολοφονία Κασόγκι

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με διαταγές μέσω Skype φέρεται να διηύθυνε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ένας κορυφαίος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου.

Ο Σαούντ αλ Καχτάνι, υπεύθυνος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε τις συλλήψεις εκατοντάδων μελών της ελίτ της χώρα καθώς και του Λιβανέζου πρωθυπουργού, συνδέθηκε -όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμη αραβική πηγή που έχει πρόσβαση στις μυστικές υπηρεσίες, μέσω Skype με το δωμάτιο του προξενείου όπου κρατείτο ο αρθρογράφος της Washington Post αμέσως μετά τη σύλληψή κι άρχισε να του εκστομίζει προσβολές. Αραβικές και τουρκικές πηγές λένε ότι ο Κασόγκι απάντησε στις προσβολές, με τον Καχτάνι να ζητά από την ομάδα των εκτελεστών να ξεφορτωθούν τον Κασόγκι. «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», τους είπε, σύμφωνα με πηγή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ) Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Άνγωστο παραμένει αν ο Καχτάνι παρακολούθησε στη συνέχεια τα βασανιστήρια και τον φρικτό διαμελισμό του δημοσιογράφου ενόσω ήταν ακόμη ζωντανός.

Η ηχητική καταγραφή από την επικοινωνία μέσω Skype βρίσκεται τώρα στα χέρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με τις δύο πηγές, αρνείται να την δώσει στους Αμερικανούς.

Τουλάχιστον τρεις φίλοι του Κασόγκι είπαν στο Reuters ότι τρεις μήνες μετά τη μετακόμισή του στις ΗΠΑ ο αλ Καχτάνι είχε μιλήσεις πολλές φορές μαζί του στο τηλέφωνο για να τον πείσει να γυρίσει στη Σαουδική Αραβία, αλλά ο δημοσιογράφος δεν τον εμπιστευόταν: «Νομίζει πως θα γυρίσω για να με βάλουν στη φυλακή», είχε πει σε έναν φίλο του.

Ο Σαούντ αλ Καχτάνι Ο Σαούντ αλ Καχτάνι

Ο 40χρονος αλ Καχτάνι έχει στην πατρίδα του φήμη ακραίου εθνικιστή. Σε μπλογκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλελεύθεροι Σαουδάραβες ακτιβιστές τον αποκαλούν «Σαουδάραβα Στιβ Μπάνον» για τις τακτικές επιθετικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης και τις παρασκηνιακές στρατηγικές κινήσεις του.

Ο αλ Καχτάνι έπλεκε το εγκώμιο της βασιλικής οικογένειας στο Twitter υπογράφοντας ως Ντάρι («θηρευτής» στα αραβικά»). Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα στο λογαριασμό του στο Twitter σπούδασε Νομική, έφθασε μέχρι το βαθμό του σμηναγού στην πολεμική αεροπορία της χώρας του μέχρι τη στιγμή που προσελήφθη στις αρχές του 2000 από τον πρώην αυλάρχη Χαλέντ αλ Τουαίτζρι για να ηγηθεί μιας ομάδας που θα προστάτευε την δημόσια εικόνα της χώρας στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ανέλαβε να αντιμετωπίσει την επιρροή του Κατάρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυε επιθέσεις σ’ όσους αμφισβητούσαν τη χώρα και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μέσω Twitter ενώ υπαγόρευε σε τοπικά ΜΜΕ και επιφανείς δημοσιογράφους τη γραμμή του βασιλικού οίκου.

Όταν η Σαουδική Αραβία ηγήθηκε του μποϊκοτάζ κατά του Κατάρ τον Ιούνιο του 2017 ο αλ Καχτάνι ενέτεινε τις επιθέσεις του κατά του εμιράτου, ενώ σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που έχει διασυνδέσεις με την αυλή του βασιλιά, ο αλ Καχτάνι έπαιξε το ρόλο του «κακού μπάτσου» στα τέλη του περασμένου χρόνου, όταν συνελήφθησαν εκατοντάδες πρίγκιπες, υπουργοί και μεγαλοεπιχειρηματίες και επέβλεψε τις ανακρίσεις ορισμένων εξ’ αυτών, ενώ διεδραμάτισε ενεργό ρόλο στη σύλληψη του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ αλ Χαρίρι, που έχει και σαουδαραβική υπηκοότητα και ο οποίος είχε εξοργίσει τον πρίγκιπα διάδοχο επειδή δεν είχε καταφέρει να αποτρέψει την ανέλιξη της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ. Σαουδαραβικές, αραβικές και δυτικές διπλωματικές πηγές λένε ότι και ο Χαρίρι δέχθηκε προσβολές κι ότι τον έδειραν, ενώ επικεφαλής της ανάκρισης ήταν ο Σαούντ αλ Καχτάνι. Ο Χαρίρι αφέθηκε τελικά ελεύθερος με γαλλική μεσολάβηση.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)  Πηγή: Yeni Safak: Ο πρίγκιπας Mπιν Σαλμάν τηλεφώνησε στον Κασόγκι λίγο πριν τον θάνατό του | iefimerida.grΟ Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ) Πηγή: Yeni Safak: Ο πρίγκιπας Mπιν Σαλμάν τηλεφώνησε στον Κασόγκι λίγο πριν τον θάνατό του | iefimerida.gr

Ο αλ Καχτάνι αποπέμφθηκε μαζί με άλλους τέσσερις αξιωματούχους το περασμένο Σάββατο καθώς το Ριάντ βρέθηκε αντιμέτωπο με την διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του Κασόγκι. Έγινε κι αυτός αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά η επιρροή του στο περιβάλλον του Μπιν Σαλμάν ήταν τόσο μεγάλη την τελευταία τριετία, ώστε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον εμφανίσουν ως εγκέφαλο της δολοφονίας χωρίς να εγερθούν ερωτηματικά για την εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου. Άλλωστε ο ίδιος ο Αλ Καχτάνι είχε πει κάποτε ότι δεν θα έκανε τίποτε χωρίς την έγκριση του αφεντικού του.

iefimerida.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
3 ώρες ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
3 ώρες ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
4 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Η τεκμηριωμένη αποδόμηση της “τουρκικής τορπίλης” με 2 γεγονότα και 7 ερωτήματα

Η τεκμηριωμένη αποδόμηση της “τουρκικής τορπίλης” με 2 γεγονότα και 7 ερωτήματα

«Η ΑΓΝΟΙΑ, Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΡΑΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.

«Η ΑΓΝΟΙΑ, Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΡΑΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr