• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αντιμετώπιση τουρκικής επιθετικότητας: Διχασμός σε πολιτική & στρατιωτική ηγεσία – Τι συνέβη με το «Σχέδιο Ε»

7 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Αντιμετώπιση τουρκικής επιθετικότητας: Διχασμός σε πολιτική & στρατιωτική ηγεσία – Τι συνέβη με το «Σχέδιο Ε»
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Γιάννης Πετρίδης

Διχασμένη είναι η κυβέρνηση, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία στο εσωτερικό της σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των τουρκικών επιθετικών κινήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτός ο διχασμός έχει περάσει και στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με αρκετούς ανώτατους αξιωματικούς να μιλούν για «Εθνική ανάγκη απάντησης ακόμα και με τα όπλα στις τουρκικές κινήσεις που ακυρώνουν de facto την ελληνική κυριαρχία» και άλλους να είναι πιο «δειλοί» και διστακτικοί ή πιο «προσεκτικοί».

Γιατί ανησυχούν από τα αποτελέσματα ένα crash test στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μετά από δεκαπέντε χρόνια εξοπλιστικής απραξίας (τελευταία μείζονα προμήθεια η παραγγελία των 30 F-16 Adv. το 2005), αλλά και μισθολογικής απαξίωσης των στελεχών που έχει πλήξει το ηθικό τους σε μεγάλο βαθμό, αφού έχει πλήξει τις ζωές των ιδίων και των οικογενειών τους επίσης σε μεγάλο βαθμό.

Το πλέον χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αυτού του «διχασμού» είναι η εντολή ενεργοποίησης ενός άκρως απόρρητου σχεδίου επιστράτευσης και προσβολής στρατηγικών σημείων στα εσωτερικό της Τουρκίας που δόθηκε εν μέσω της άσκησης «Παρμενίων 2019» και η… ακύρωση αυτής της εντολής, μετά από διαρροή της σε ξένη δύναμη, η οποία έκανε ότι μπορούσε για να ακυρωθεί η σχετική δοκιμή.

Πρόκειται για το άκρως απόρρητο «Σχέδιο Ε» το οποίο προβλέπει ταχεία μυστική επιστράτευση και πρώτο κτύπημα στη Τουρκία (με την προϋπόθεση την ύπαρξη βάσιμης εκτίμησης περί επικείμενης τουρκικής επίθεσης).

Η διαταγή δόθηκε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, την 1η Οκτωβρίου, τα ξημερώματα.

Για το περιεχόμενό της ενημερώθηκε πρεσβεία ξένης δύναμης, ενώ σε δεύτερο χρόνο ενημερώθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μάλιστα βρίσκονταν στην Κύπρο μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Ο τελευταίος όταν ερωτήθηκε για το αν πρέπει να γίνει η άσκηση δεν ήταν θετικός, ίσως γιατί εκτίμησε ότι θα στέλνονταν λάθος μήνυμα στην Αγκυρα την ώρα που τα «νεύρα» στην περιοχή ήταν «τεντωμένα» λόγω της επικείμενης τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Για το θέμα ενημερώθηκε και το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι κατ’ανάγκη από ελληνική πλευρά. Και ο ίδιος δεν συμφωνούσε με την ενεργοποίηση του «Σχεδίου Ε», έστω στο πλαίσιο της άσκησης.

Λέγεται ότι ο Αρχηγός του Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, δεν εξέλαβε αρνητικά, ούτε είχε δισταγμό στην εκτέλεση της διαταγής.

Γενικά η περίπτωση του Ν.Τσούνη είναι αυτή του στρατιώτη που ξέρει ότι θα πεθάνει, αλλά δεν διστάζει να το κάνει.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις, δείχνουν ότι δεν υπάρχει ομοιογενής αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Βέβαια, αρκετοί λένε, χωρίς να έχουν άδικο, ότι δεν έπρεπε ο Α.Στεφανής να ενεργοποιήσει το «Σχέδιο Ε», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας και ίσως δεν έχουν άδικο

Δεν είναι λίγοι οι ανώτερου βαθμού αξιωματικοί και των τριών Κλάδων που θεωρούν ότι κάθε ημέρα που περνάει μειώνονται οι πιθανότητες της νίκης και ότι αν κάτι πρέπει να γίνει με τη Τουρκία πρέπει να γίνει, τώρα. 

Υπάρχουν και άλλοι, που θεωρούν ότι η χώρα θα εισερχόταν σε μεγάλες περιπέτειες είτε επικρατούσαμε στο πρώτο κτύπημα, είτε δεν πετύχαινε τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του.

Το μόνο που θα πούμε είναι ότι η αδυναμία συναντίληψης φέρνει στο μυαλό την Κύπρο και την νύχτα των Ιμίων. Με τα γνωστά αποτελέσματα…

pronews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»
Slider

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

by admin
8 ώρες ago
Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
5 ημέρες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
1 εβδομάδα ago
Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πέθανε Ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας και 47χρονος αρχιλοχίας, πατέρας 4 παιδιών

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Η Συγκλονιστική Προφητεία του Γέροντα Αντωνίου Ρώσου μοναχού το 1970

Η Συγκλονιστική Προφητεία του Γέροντα Αντωνίου Ρώσου μοναχού το 1970

7 ημέρες ago
Εξέλιξη σοκ: Ο Putin πέταξε την επιστολή Zelensky στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας – «Καμία συνάντηση με τον αγενή Ουκρανό»

Εξέλιξη σοκ: Ο Putin πέταξε την επιστολή Zelensky στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας – «Καμία συνάντηση με τον αγενή Ουκρανό»

3 ημέρες ago
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ… ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ… ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Σοκάρει ο Κινέζος Νοστράδαμος – Αποκαλύπτει το φρικτό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά το Ιράν – Δεν έπεσε ποτέ έξω!

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αυτοί που επέβαλαν μάσκες στον Οίκο του Θεού – Τώρα το σύστημα τους το ανταπέδωσε!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Πώς θα πιεις καθαρό νερό όταν το δίκτυο καταρρεύσει – Τρεις απλές μέθοδοι που σώζουν ζωές

    33 shares
    Share 13 Tweet 8

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr