• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

“Έσκισαν” τη Συμφωνία οι Σκοπιανοί : Εξαφάνισαν το “Βόρεια” από την ονομασία

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
“Έσκισαν” τη Συμφωνία οι Σκοπιανοί : Εξαφάνισαν το “Βόρεια” από την ονομασία
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
“Η αποτυχία εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών θα φέρει τα Σκόπια σε δύσκολη θέση” προειδοποιούν οι ΗΠΑ – Διπλωματικός μαραθώνιος για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Οι Σκοπιανοί επιμένουν στον όρο “Μακεδονία” και οι αντιδράσεις συνεχίζονται εντός του κρατιδίου με βανδαλισμούς, δηλώσεις και κινητοποιήσεις, ενώ οι ΗΠΑ και γενικώς η Δύση, “αγωνιούν” για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο η Αθήνα κοιμάται τον “ύπνο του δικαίου”.

Aρκετές περιπτώσεις βανδαλισμών σε πινακίδες Υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων που έγραφαν «Βόρεια Μακεδονία», σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια, σε μια περίοδο που μετράνε αντίστροφα για τις εκλογές.

Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, οι δράστες των βανδαλισμών κρατικής περιουσίας, μιας πράξης που σε όλα τα κράτη επισύρει πρόστιμο και φυλάκιση, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά αντιθέτως βγαίνουν επώνυμα και τις παραδέχονται. Μάλιστα ΜΜΕ των Σκοπίων συχνά πυκνά φιλοξενούν δηλώσεις τους και μόνο που δεν τους… επαινούν. Και εδώ με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε μια ακόμα περίπτωση που η Ελληνική πλευρά πιάστηκε κυριολεκτικά κορόιδο.

Σχεδόν 13 μήνες έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας, τα αγάλματα σε κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, τα οποία παραπέμπουν στην αρχαία Ελληνική Ιστορία, εξακολουθούν να μην έχουν καμία πινακίδα, όπως ορίζει η εικονική Συμφωνία, με αποτέλεσμα η μακεδονική ιστορία και πολιτισμός να σχετίζονται ψευδώς με το γιουγκοσλαβικό κρατίδιο.

Η βλακώδης φόρμουλα της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, η οποία α­ντί να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των αγαλμάτων έσπευσε να συμφωνήσει στη διατήρησή τους, αποδείχτηκε καταστροφική. Όπως και η πλήρης απάθεια της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Η εικόνα που μένει για τους τουρίστες και τους επισκέπτες είναι ότι βρίσκονται σε μια χώρα που όλοι στο εσωτερικό της αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία», τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» και εκεί υπάρχουν αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλιάδων.

ΗΠΑ για Συμφωνία Πρεσπών: Η αποτυχία εφαρμογής της θα φέρει τα Σκόπια σε δύσκολη θέση

Το μήνυμα ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί το μόνο ουσιαστικό δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική και την ομαλή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έστειλε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ποιοι πίεσαν και γιατί πίεσαν για μια Συμφωνία που βλάπτει τόσο ηχηρά τα ελληνικά Εθνικά συμφέροντα.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικός δρόμος προς τα εμπρός αν ανατραπούν οι Πρέσπες. Η αποτυχία της συνέχισης της εφαρμογής της συμφωνίας θα φέρει τη Βόρεια Μακεδονία σε μειονεκτική θέση. Βεβαίως, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή προοπτική και επίσης ενδείξεις ότι θα δημιουργήσει προστριβές για τη Βόρεια Μακεδονία και εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Μάθιου Πάλμερ.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο Voice of America. Ο κ. Πάλμερ είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην περίπτωση που το κόμμα VMRO κερδίσει τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα. Αν και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν τοποθετούνται σε εσωτερικά ζητήματα που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία άλλων χωρών, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα Σκόπια θα γίνουν και τυπικά το 30ο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μέχρι τις εκλογές του Απριλίου.

Φυσικά οι ΗΠΑ πιέζουν για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, και όχι για το συμφέρον της χώρας μας. Η ταχεία ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική συμμαχία αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δύσης, η οποία έχει υποστεί σοβαρά γεωπολιτικά χτυπήματα από τη Ρωσία και ο τερματισμός της ρωσικής επιρροής στο γιουγκοσλαβικό κρατίδιο θα λύσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

«Οι γαλλικές ανησυχίες έχουν απαντηθεί»

Εξίσου, όμως, αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αλβανία.

Ο κ. Πάλμερ υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης και ως εκ τούτου εκτίμησε ότι οι γαλλικές ανησυχίες έχουν απαντηθεί. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είχε αρνηθεί να συναινέσει στη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων πριν από πέντε μήνες, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα η γαλλική πλευρά είχε καταθέσει και σχετική πρόταση για την ανανέωση της διαδικασίας εισδοχής των υποψήφιων χωρών.

«Υπάρχουν, λοιπόν, λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι. Σίγουρα μεταφέραμε στους ευρωπαίους εταίρους μας την ελπίδα και την προσδοκία μας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της συνάντησης του Μαρτίου για να αποδείξει ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη παραμένει ανοιχτός», σημείωσε ο κ. Πάλμερ.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μυστήριο στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν στο UFC αλλά ο Μασκ εξαφανίστηκε μετά από «καμπανάκι» του FBI για drones!
Slider

Μυστήριο στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν στο UFC αλλά ο Μασκ εξαφανίστηκε μετά από «καμπανάκι» του FBI για drones!

by admin
2 ώρες ago
Η ΓΙΑΤΡΟΣ που είπε ΟΧΙ και πλήρωσε βαρύ τίμημα – Όσα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Slider

Η ΓΙΑΤΡΟΣ που είπε ΟΧΙ και πλήρωσε βαρύ τίμημα – Όσα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

by admin
2 ώρες ago
Ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ: Οι ΗΠΑ προσομοίωσαν ξέσπασμα νέου ιού σε Παγκόσμιο Κύπελλο – “Tranquil Passport” το απόρρητο σχέδιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ: Οι ΗΠΑ προσομοίωσαν ξέσπασμα νέου ιού σε Παγκόσμιο Κύπελλο – “Tranquil Passport” το απόρρητο σχέδιο

by admin
3 ώρες ago
Όσβαλντ Σπένγκλερ: Ο Προφήτης της Παρακμής της Δύσης – Το Τέλος της Ατελείωτης “Προόδου”
Slider

Όσβαλντ Σπένγκλερ: Ο Προφήτης της Παρακμής της Δύσης – Το Τέλος της Ατελείωτης “Προόδου”

by admin
4 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr