• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 1 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Καλοκαίρι 2020, ή θα “απογειώσουμε το ΠΝ, ή θα το καταργήσουμε, δεν έχει κάτι “ενδιάμεσο”. Όλες οι εξελίξεις για Belh@rra, LCS, Arleigh Burke, MEKO200HN, MH-60R, τορπίλες κοκ

6 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

To ξέρουμε εδώ πλέον όλοι, το ξέρει μάλλον και κάθε λογικά σκεπτόμενος Έλληνας. Το ΠΝ χρειάζεται ενίσχυση, και τη χρειάζεται άμεσα. Και όταν λέμε άμεσα, εννοούμε ΤΩΡΑ. Αν μη τι άλλο, αναμέναμε, και ακόμη το κάνουμε, από τη σημερινή κυβέρνηση να ενισχύσει το ΠΝ, και να εγκαταλείψει λογικές “ρίσκου”. Δεν ζητάμε άλλωστε κάτι δύσκολο “πολιτικά”, απλά να συνεχιστούν προγράμματα που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και δεν υλοποίησε.

Θα είμαστε σαφείς για μια ακόμη φορά, ακόμη κι αν “ακουστούμε” τραγικοί. Είτε ας εκσυγχρονίσουμε το ΠΝ, είτε ας το καταργήσουμε. Δεν υπάρχει μέση λύση, τα “μεσοβέζικα” μας τελείωσαν εδώ και χρόνια. Αν έχουμε αποφασίσει κι εμείς, να μην εκμεταλλευτούμε το πετρέλαιο ή/και φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου γιατί “θα κοστίσει”, απλά να το ξέρουμε. Τις αποστολές της Ακτοφυλακής της κάνει μια χαρά και το Λιμενικό, ας αφήσουμε το ΠΝ στην ιστορία, γιατί εκεί οδηγείται με τα “ιστορικής αξίας” πλοία του. Τραγικά τα λέμε; καθόλου!

Θα αρχίσουμε από τα “δύσκολα”. Τις γαλλικές φρεγάτες, που λέγαμε να πάρουμε τα 1ο και 3ο πλοίο, έχουμε πάει στο 2ο και 4ο, μάλλον πάμε για 3ο και 5ο, αλλά δεν αποκλείουμε τελικά να πάρουμε το 6ο και 7ο… Ειλικρινά, καθώς οι συζητήσεις μοιάζουν συνεχείς, τηρούμε τη δέσμευσή μας να μην γράφουμε τίποτα επί του θέματος, ειδικά για την τιμή, που είναι πλέον σχεδόν εκλογικό ποσοστό, όλα παίζουν!

Πάντως, το ΠΝ δείχνει να παραμένει προσηλωμένο στις επιλογές του, και θα αγοραστεί ένα πλοίο με 24 ASTER 30, 8 SCALP NAVAL, 8 Exocet MM40BlockIIIc, 1 X 76 mm STRALES, ίσως RAM/Phalanx, ενώ το θέμα ECM παραμένει ανοιχτό. Έχει γραφτεί από έγκυρο μέσο πως τον Ιούνιο αναμένεται η Γαλλίδα ΥΠΑΜ Παρλί στην Αθήνα, αλλά οι ελπίδες μας να προχωρήσει το όλο θέμα μάλλον έχουν εξανεμιστεί…

Τώρα, “παίζει” και η αμερικανική προσφορά, με το χαμηλότοκο δάνειο για τις LCS/MMSC. Οι Αμερικανοί “κομίζουν” κι άλλες “εκπλήξεις” (θετικές εννοοούμε), και αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην ενδιάμεση λύση. Μέσα στον Μάιο ο ΥΠΑΜ Ν. Παναγιωτόπουλος θα ταξίδευε στις ΗΠΑ για να συζητήσει και αυτό το ενδεχόμενο, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

To ταξίδι, όπου θα συζητηθούν οι δυνατότητες για LCS/MMSC  αλλά ΚΑΙ Arleigh Burke, προγραμματίζεται να γίνει τον Ιούλιο, αν όλα πάνε καλά στις ΗΠΑ με την πανδημία. Τα νούμερα όμως που βλέπουμε κάθε μέρα στις ΗΠΑ, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Υπάρχουν επίσης από έγκυρες πηγές αναφορές πως οι συναντήσεις του ΥΠΑΜ θα γίνουν διαδικτυακά, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, συμφωνίες αυτού του επιπέδου δεν κλείνονται με τηλεδιάσκεψη. Μιλάμε για ναυπηγικά προγράμματα και πιθανή μεταβίβαση στρατηγικών assets (Arleigh Burke, Ticonderoga)  που χρήζουν λεπτών διπλωματικών και επιχειρησιακών συμφωνιών.

Το θέμα όμως είναι πως το ΠΝ επείγεται, και είναι αλήθεια πως δεν θα καταφέρει να κάνει πολλά χωρίς να ενισχύσει άμεσα το Στόλο. Έτσι υπάρχουν κι άλλες λύσεις, για τις οποίες μαζεύουμε στοιχεία, και είμαστε σε φάση επιβεβαίωσης, και είναι ενδιαφέροντα.

Τώρα, καθώς ακόμη κι αν αγοραστούν οι Belh@rra, ακόμη κι αν αγοραστούν οι LCS/MMSC, ακόμη κι αν παραχωρηθούν άμεσα (όπως έχει ζητηθεί) τα Arleigh Burke, το ΠΝ θα αρχίσει να τα αξιοποιεί μετά από λίγα χρόνια. Συνεπώς χρειάζεται και άμεση, και ενδιάμεση λύση. Αυτή πρέπει να είναι υποχρεωτικά ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ.

Καθώς όμως το πρόγραμμα είναι υψηλό, απαιτεί έγκριση από την Βουλή για την ΕΝΑΡΞΗ. Πρόσφατα εισήχθει στη σχετική Επιτροπή, και αναμένονται εξελίξεις άμεσα. Το πρόβλημα είναι πως το ΠΝ έχει τα πάντα έτοιμα από τον περασμένο Δεκέμβριο τουλάχιστον. Θα ήταν χρήσιμη μια απάντηση στην ερώτηση, γιατί περιμένουμε 6 μήνες για να ξεκινήσει αύριο κάτι, που θα έπρεπε να είχε τελειώσει χτες.

Το θέμα είναι πως μάλλον το ΠΝ θα πάρει μια μικρή ανάσα στον προϋπολογισμό του προγράμματος, και έτσι αν κάτι αξίζει λίγες δεκάδες εκ. ευρώ παραπάνω, να μπορεί να το επιλέξει. Μακάρι λοιπόν να δούμε κάποιο ραντάρ AESA στη θέση του απηρχαιωμένου LW-08, που πλέον δεν μπορεί ούτε καν να αξιοποιήσει το μέγιστο βεληνεκές των ESSM. Δυστυχώς μιλάμε για μια τραγωδία, που δεν έχει τέλος.

Με την ίδια επιτροπή θα δούμε και τέλος ήδη στο “δράμα” των τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214HN. Παρά τα όσα έχουν γραφτεί, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση, και δεν θα ήταν νόμιμο να υπάρξει, αφού δεν έχει ξεκινήσει η ανταγωνιστική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες έχουν καταθέσει προσφορές, και κάποιοι προσφέρουν περισσότερα από τους άλλους. Το ΠΝ θα αποφασίσει, και δεν έχει “προτιμήσεις”, παρά μόνο το συμφέρον της χώρας μας.

Τα ελικόπτερα MH-60R γνώρισαν απίστευτη “δημοσιότητα” καθώς σε κάποιους διαφεύγει το γεγονός ότι υποχρεώνουμε αξιωματικούς του ΠΝ να επιχειρούν με ελικόπτερα AB-212ASW εν έτει 2020. Είναι του ίδιου τύπου με το ελικόπτερο που χάσαμε αξιωματικούς στα Ίμια το 1996, και στην Κίναρο.

Ποια είναι δηλαδή η εναλλακτική πρόταση; να πετάμε με ΑΒ-212 μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή να κάνουμε πως κοιμόμαστε όταν η ΕΥΠ μας πει πως τα τουρκικά υποβρύχια έφυγαν από τους Ναυστάθμους; Αυτό ήταν της “μόδας” πριν κάνα δίχρονο, και στην τελική το ΠΝ δεν κοιμάται. Βέβαια μπορούμε να πάρουμε και Ka-32, μια χαρά θα συμφωνήσουμε τότε…

Υπάρχουν πολλά άλλα μικρά προγράμματα για το ΠΝ που ναι μεν τρέχουν, αλλά δεν γνωρίζουν δημοσιότητα είτε γιατί “δεν πρέπει” είτε γιατί δεν χρειάζεται. Πάντως υπάρχει κινητικότητα στο θέμα των UAV, αλλά και σε άλλα, ήσσονος σημασίας προγράμματα, υψηλής επιχειρησιακής αξίας

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει ανάγκη να μας “αγχώνουν”. Υπάρχει ο παλιός καλός τρόπος, του “ρίχνω την ευθύνη σε άλλους”. Έτσι, μπορούμε άνετα να τα ρίξουμε όλα στον κορωνοϊό, και να μην δώσουμε “φράγκο” για το ΠΝ. Άλλωστε, εδώ και 12 χρόνια οι ΕΔ πάντα είναι στο τέλος των “κοινωνικών μας αναγκών”.

Ποτέ δεν ήταν η Άμυνα προτεραιότητα. Έτσι, σήμερα θα πούμε πως φταίει ο “κακός ιός”, η “πανδημία”, και όταν χάσουμε κανά νησάκι, τότε θα φταίνε οι άλλοι, “οι ΗΠΑ”, “η ΕΕ”, το “Κεφάλαιο” (όχι του Μαρξ, το άλλο, το Μεγάλο) κοκ. Ποτε όμως εμείς οι Έλληνες και οι επιλογές μας.
ptisidiastima
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.

by admin
2 εβδομάδες ago
ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…
Slider

ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…

by admin
2 εβδομάδες ago
Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την πώληση των drone-καμικάζι Switchblade 300 στην Ελλάδα. Τι είναι, πώς λειτουργούν και πώς ενισχύουν την ελληνική αποτροπή.
Slider

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την πώληση των drone-καμικάζι Switchblade 300 στην Ελλάδα. Τι είναι, πώς λειτουργούν και πώς ενισχύουν την ελληνική αποτροπή.

by admin
2 εβδομάδες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

by admin
3 εβδομάδες ago
Next Post
«Βόμβα» Τραμπ για το Βαθύ Κράτος: Θα το συντρίψω – Είναι όλοι διεφθαρμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βόμβα» Τραμπ για το Βαθύ Κράτος: Θα το συντρίψω – Είναι όλοι διεφθαρμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιακόπουλος : Θέλει ο BILL GATES να κρυφτεί και η Λουσιφερ-άση δεν τον αφήνει

Λιακόπουλος : Θέλει ο BILL GATES να κρυφτεί και η Λουσιφερ-άση δεν τον αφήνει

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr