• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΥΓΕΙΑ

ΣΑΛΟΣ με δημοσιεύματα για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων! ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας»

6 έτη ago
in ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Σφοδρές αντιδράσεις από δημοσιεύματα εφημερίδων, που κάνουν λόγο για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με το όσα αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το «Βήμα της Κυριακής» υπήρξε ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, το οποίο λειτουργούσε από τον ΕΟΔΥ, που προσπαθούσε να φτιάξει ένα δικό του Μητρώο.

Όπως αναφέρεται, κρούσματα σε κάποιο νοσοκομείο περνούσαν άμεσα στο Μητρώο Ασθενών COVID-19, ενώ άλλα που καταγράφονταν σε κάποια κινητή μονάδα περνούσαν στον ΕΟΔΥ.

Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ήταν να δημιουργείται μία σύγχυση γύρω από την πραγματική εικόνα καθώς τα τελικά αποτελέσματα προέκυπταν από συρραφή των στοιχείων των δύο πηγών.

ios
eurokinissi

Η απάντηση του ΕΟΔΥ

Η απάντηση του Οργανισμού ήταν άμεση και σε αυτή γίνεται λόγος για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

«Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που δημοσιεύει το ΑΠΕ.

Ο Οργανισμός επιμένει πως «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων».

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ. Οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

“Κάποιοι, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια, μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων“. Προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

Καταλήγει ότι “οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.”

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα εντελώς άδικα και αβάσιμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Χαρδαλιά είναι η εξής:

«Από την αρχή αυτής της πανδημίας άνθρωποι με διαφορετικές ενασχολήσεις, εμπειρίες και βιώματα, διαφορετικά background και διαδρομές βρεθήκαμε μαζί, δίπλα δίπλα, ενώσαμε δυνάμεις, αφήσαμε πίσω μας διαφορετικούς σχεδιασμούς και προτεραιότητες και συντεταγμένα και οργανωμένα στρατευθήκαμε στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή, στον πόλεμο απέναντι σε έναν αόρατο αλλά τόσο επικίνδυνο παγκόσμιο εχθρό.

Στην Πολιτική Προστασία σε όλη αυτή την διαδρομή οι συνοδοιπόροι μας, οι άμεσοι καθημερινοί μας συνεργάτες, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της πατρίδας ήταν, είναι και παραμένουν τα στελέχη, οι επιστήμονες, οι συνεργάτες και η εξαιρετική και έμπειρη ομάδα του ΕΟΔΥ!

Μαζί και δίπλα δίπλα, όλους αυτούς τους μήνες καθημερινά, ακούραστα, παλεύουμε για χιλιάδες συνανθρώπους μας, μοιραζόμαστε επιχειρησιακά δεδομένα, επικαιροποιούμε προσεγγίσεις, πρωτόκολλα και στρατηγικές, αναλύουμε δεδομένα και επιχειρούμε συντονισμένα όπου χρειαστεί χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις. Όπου πρέπει, όποτε πρέπει και για ό,τι πρέπει…

Τα σημερινά δημοσιεύματα για όλους εμάς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας, όσους δηλ καθημερινά ζούμε αυτή τη συνεργασία είναι παντελώς άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού και υπάρχουν και οι δημιουργικές εντάσεις κάποιων στιγμών που συνοδεύουν κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε παρέα ανθρώπων που συναντιούνται στο πεδίο της κοινής τους μάχης. Όποιος έχει εργαστεί σε τέτοιες ομάδες για έναν κοινό στόχο, αυτό μπορεί να το καταλάβει καλά.

Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, προσήλωση στο στόχο και αποτελέσματα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες του, οι συνεργάτες και εργαζόμενοι του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και ψήγματα δυσπιστίας και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες από τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα μάχης…».

Με πληροφορίες από sputnik/photo eurokinissi

el.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης επτά μορφών καρκίνου!
Slider

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης επτά μορφών καρκίνου!

by admin
17 ώρες ago
Αυστραλός, πατέρας δύο παιδιών, έλαβε 4,5 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τραυματισμό από εμβόλιο κατά της COVID-19
ΥΓΕΙΑ

Αυστραλός, πατέρας δύο παιδιών, έλαβε 4,5 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τραυματισμό από εμβόλιο κατά της COVID-19

by admin
2 ημέρες ago
Εμβόλιο Covid: Αποζημίωση 283.000 ευρώ σε 30χρονο για βαρύτατες επιπλοκές. Υπέστη εγκεφαλικό και έμφραγμα
Slider

Εμβόλιο Covid: Αποζημίωση 283.000 ευρώ σε 30χρονο για βαρύτατες επιπλοκές. Υπέστη εγκεφαλικό και έμφραγμα

by admin
4 ημέρες ago
Προσχεδιασμένη Μείωση του Πληθυσμού: Ο Δρ. Α. Γουέικφιλντ Αποκαλύπτει τον Σκόπιμο Εμβολιασμό ως Όπλο για τον Αποπληθυσμό
Slider

Προσχεδιασμένη Μείωση του Πληθυσμού: Ο Δρ. Α. Γουέικφιλντ Αποκαλύπτει τον Σκόπιμο Εμβολιασμό ως Όπλο για τον Αποπληθυσμό

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Άγιος Γέροντας Παΐσιος:” οι πολιτικοί μολύνουν (αυτοί είναι οι αληθινά μολυσμένοι). Τότε ο πόλεμος έφερνε θάνατο σήμερα ο πολιτισμός φέρνει αρρώστια…

Άγιος Γέροντας Παΐσιος:” οι πολιτικοί μολύνουν (αυτοί είναι οι αληθινά μολυσμένοι). Τότε ο πόλεμος έφερνε θάνατο σήμερα ο πολιτισμός φέρνει αρρώστια…

Ουγγαρία: Συνεργάτης του πρωθυπουργού Viktor Orban συνέκρινε τον Soros με τον Hitler

Ουγγαρία: Συνεργάτης του πρωθυπουργού Viktor Orban συνέκρινε τον Soros με τον Hitler

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr