• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GoldSwitzerland: Πλέον, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο – Πολύ σύντομα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει

Σε ένα ψεύτικο σύστημα που βασίζεται σε ψεύτικες αξίες το ψέμα θεωρείται ουσιαστικό μέρος της πολιτικής επιβίωσης…

3 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
GoldSwitzerland: Πλέον, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο – Πολύ σύντομα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει
4
SHARES
192
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Για κατάρρευση του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος -και μάλιστα λίαν συντόμως- κάνει λόγο με πρόσφατη έκθεσή της η γνωστή επενδυτική εξ Ελβετίας επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland…
Ειδικότερα, σύμφωνα με τoν οίκο, ο κόσμος λίαν συντόμως αναμένεται να γίνει μάρτυρας του τέλους ενός νομίσματος και, κυριότερα, ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος, για το οποίο οι Κινέζοι είχαν από καιρό προβλέψει (ήδη από το 1971, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Nixon, έκλεισε το παράθυρο του χρυσού) πως θα καταρρεύσει.
Και πάλι, αναφέρει ο ελβετικός οίκος, θυμηθείτε τα λόγια του von Mises:
«Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η κατάρρευση ενός συστήματος που επεκτάθηκε περισσότερο από ό,τι του επιτρεπόταν λόγω της ανοριακής πιστωτικής επέκτασης».
Η ιστορία μας λέει ότι πλέον έχουμε φτάσει στο απροχώρητο.
Συνεπώς, η άρνηση της ιστορικής αλήθειας δεν θα είναι απλώς πολύ δαπανηρή, αλλά θα οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή του πλούτου των επενδυτών.

Η ιστορία δεν λέει ποτέ ψέματα, αλλά οι πολιτικοί το κάνουν…
Σε ένα ψεύτικο σύστημα που βασίζεται σε ψεύτικες αξίες το ψέμα θεωρείται ουσιαστικό μέρος της πολιτικής επιβίωσης.
Ας δούμε απλώς τις αδαείς και ανεύθυνες δηλώσεις του Nixon της 15ης Αυγούστου 1971, όταν αποσύνδεσε τον χρυσό από το δολάριο και επομένως απ’ όλα τα νομίσματα.
Ως αποτέλεσμα, είχαμε δύο δύσκολα «ψέματα» τα οποία έπρεπε να ειπωθούν:

1 Την αναστολή της μετατρεψιμότητας του δολαρίου το 1971 που εξακολουθεί να ισχύει 52 χρόνια μετά.
2 Δεδομένου ότι το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 99% από το 1971, η «δύναμη της οικονομίας» μειώνεται επίσης γρήγορα, αν και η χρήση των fiat νομισμάτων ως δείκτης κρύβει την αλήθεια.
3 Το δολάριό σας θα συνεχίζει να έχει αξία…

Το πολιτικό σύστημα είναι ξεκάθαρα μια φάρσα.
Πρέπει να λες ψέματα για να εκλεγείς και πρέπει να λες ψέματα για να παραμείνεις στην εξουσία.
Αυτό περιμένουν οι αφελείς ψηφοφόροι.
Το θλιβερό είναι ότι πάντα θα εξαπατώνται.
Έτσι, το 1971, αφού ο Nixon έκλεισε το χρυσό παράθυρο, η Κίνα στα επίσημα μέσα ενημέρωσης της, προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις.
Σαφώς οι Κινέζοι κατάλαβαν τις συνέπειες της καταστροφικής απόφασης των ΗΠΑ που θα κατέστρεφε το δυτικό νομισματικό σύστημα.
Όπως επεσήμαναν, επέρχεται λίαν συντόμως η σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης των ΗΠΑ και η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος…
Η πολιτική του Nixon δεν μπορεί να απαλλάξει τις ΗΠΑ από τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. Πόσο δίκιο είχαν οι Κινέζοι…
Αλλά ο δρόμος προς την καταστροφή δεν είναι άμεσος και βλέπουμε εδώ και 50 χρόνια τη «παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος».
Το τέλος του τρέχοντος συστήματος είναι απίθανο να απέχει χρονικά.
Είναι ενδιαφέρον ότι ένα κομμουνιστικό μη δημοκρατικό σύστημα είναι πολύ πιο διορατικό από τις λεγόμενες δυτικές δημοκρατίες, επισημαίνει η Gold Switzerland.

Σημείο μηδέν

Δεδομένου ότι ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, όπως το ξέρουμε, πρόκειται να εκραγεί, δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει το τι θα κάνει το δολάριο.
Πράγματι, οι περισσότεροι «ειδικοί» χρησιμοποιούν τον δείκτη δολαρίου (DXY) ως μέτρο της ισχύος ή της αδυναμίας του δολαρίου.
Αυτό είναι σαν να ανεβαίνεις τη σκάλα της επιτυχίας μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι η σκάλα ακουμπάει στο λάθος κτίριο.
O δείκτης του δολαρίου έναντι των εταίρων του στο έγκλημα (τα άλλα νομίσματα fiat) υποδηλώνει ένα πράγμα: όλα βρίσκονται στον δρόμο προς την καταστροφή.
Έτσι, ο δείκτης του δολαρίου μετρά το δολάριο έναντι έξι fiat νομισμάτων (ευρώ, λίβρα, γεν, δολάριο Καναδά, σουηδική κορώνα και ελβετικό φράγκο), το κινεζικό γουάν λάμπει ερήμην του.
Σημειώνεται πως από τότε που ο Nixon έκλεισε το παράθυρο του χρυσού το 1971 και τα 7 νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ, έχουν υποχωρήσει 97-99% σε πραγματικούς όρους – πραγματικοί όροι σημαίνει σταθερή αγοραστική δύναμη.
Το μοναδικό χρήμα που έχει διατηρήσει σταθερή αγοραστική δύναμη για πάνω από 5.000 χρόνια είναι φυσικά ο χρυσός.

Ο Βολταίρος το είπε το 1729: «Η αξία κάθε χάρτινου νομίσματος προώρισται να μηδενιστεί» – και εδώ «κολλάει» το δολάριο.
Το να συζητάμε λοιπόν για ένα νόμισμα, το οποίο έχει υποχωρήσει 98,2% τα τελευταία 52 χρόνια, πραγματικά δεν έχει νόημα, επισημαίνει η ελβετική εταιρεία.
Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η τελική πτώση συνεπάγεται 100% απώλεια αξίας.

Banana Republic

Σύμφωνα με την GoldSwitzerland, η Δημοκρατία των ΗΠΑ είναι «μπανανία».
Το ελβετικό χρέος προς το ΑΕΠ είναι περίπου 40%.
Αυτό ήταν το επίπεδο του χρέους των ΗΠΑ το 1971, πριν κλείσει το παράθυρο του χρυσού.
Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, το χρέος των ΗΠΑ προς το ΑΕΠ είναι τώρα 132%.
Το 2000 ήταν 55%.
Το χρέος 132% προς ΑΕΠ είναι επίπεδο μιας Μπαμπανίας που προσπαθεί μανιωδώς να επιβιώσει τυπώνοντας και δανειζόμενη συνεχώς αυξανόμενα ποσά άχρηστων χρημάτων.
Έτσι, το χρέος προς ΑΕΠ στις ΗΠΑ φτάνει τώρα στην εκθετική φάση.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή δυνατότητα μείωσης του ελλείμματος των ΗΠΑ, το πιθανό έλλειμμα για το επόμενο οικονομικό έτος είναι πιθανότατα πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διατήρηση πλούτου…

Ο συνδυασμός γεωπολιτικού και οικονομικού κινδύνου καθιστά τη διατήρηση του πλούτου απόλυτη αναγκαιότητα.
Οι περισσότερες αγορές περιουσιακών στοιχείων φαίνονται εξαιρετικά ευάλωτες, είτε πρόκειται για ομόλογα είτε για μετοχές είτε για ακίνητα.
Λιγοστοί επενδυτές κατανοούν ότι οι τρέχουσες τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι φούσκα ως αποτέλεσμα μιας άνευ προηγουμένου πιστωτικής επέκτασης.
«Προσωπικά πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο στο οποίο οι αγορές περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν ως φούσκες να σκάσουν» επισημαίνει η GoldSwitzerland, προσθέτοντας: «Αλλά αυτό δεν είναι θέμα κερδοσκοπίας, αλλά ζήτημα επιβίωσης.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι επενδυτές θα αγοράσουν στην πτώση και θα χάσουν τα περισσότερα από τα κέρδη που είχαν τις τελευταίες δεκαετίες».

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
2 ημέρες ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
3 ημέρες ago
Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη

by admin
6 ημέρες ago
Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας
Slider

Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας

by admin
1 εβδομάδα ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

6 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

6 ημέρες ago
Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

6 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Χρήστος Μαντζιάρης: Εκχωρείται και στις τράπεζες το δικαίωμα συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων. Θα προστίθενται στα προσωπικά δεδομένα των ψηφιακών ταυτοτήτων!

    Χρήστος Μαντζιάρης: Εκχωρείται και στις τράπεζες το δικαίωμα συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων. Θα προστίθενται στα προσωπικά δεδομένα των ψηφιακών ταυτοτήτων!

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Φοβερό Βίντεο! Nεαρός Ουκρανός τα «βάζει» μόνος του με ομάδα στρατολόγων και τους δέρνει για να σώσει συγγενή του.

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Ακόμη και εάν μου χάριζαν τον Riviera Tower και το Παγκόσμιο Χρέος σε Χρυσό, δεν θα έκανα τα εμβόλια COVID-19

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Κ. Βαρδάκας: έπεσε στα χέρια των Ρώσων η “Κωνσταντινούπολη” της Ουκρανίας – άντε και η ΠΟΛΗ

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr