• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Νταμπρομποσάν Χρυσόστομος: «Ανήκουστες οι ενέργειες της κυβέρνησης του Κιέβου έναντι της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας»

2 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
Μητροπολίτης Νταμπρομποσάν Χρυσόστομος: «Ανήκουστες οι ενέργειες της κυβέρνησης του Κιέβου έναντι της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας»
3
SHARES
134
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

 Aποκλειστική συνέντευξη προς τη «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα» («Εφημερίδα της Ρωσίας») ο επικεφαλής της μητροπόλεως Νταμπρομποσάν Χρυσόστομος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας με έδρα το Σαράγεβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη). 

– Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει σήμερα η Εκκλησία της Σερβίας; 

– Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, όπως και όλες οι υπόλοιπες κατά τόπους Εκκλησίες, αντιμετωπίζει δυσκολίες, που έχουν στενή σχέση με τα προβλήματα του ημετέρου σερβικού λαού. Ο λαός μας, και τούτο σημαίνει και η Εκκλησία μας, είναι διασκορπισμένος σε ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζοντας από την Ευρώπη και την Αμερική και καταλήγοντας στη Νέα Ζηλανδία. Τα προβλήματα ποικίλλουν ανάλογα με την ήπειρο και τη χώρα. Όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν και θετικές πτυχές, που και αυτές επίσης αφορούν την Εκκλησία. Είναι σημαντικό ότι είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να μείνουμε με τον Χριστό, να καταθέτουμε τη μαρτυρία του Χριστού και μαζί Του να αντεπεξερχόμαστε τα πάντα. Τα προβλήματα πάντοτε σχετίζονται με την πολιτική, στην οποία δεν υπάρχει ο Θεός, ούτε αγάπη και καλοσύνη. Τα καθημερινά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη μας δείχνουν σαφέστατα ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, τα οποία αποτυπώνονται και στην Εκκλησία. 

– Πώς εκτιμάτε τις ενέργειες της κυβέρνησης του Κιέβου, που αποβλέπουν στην απαγόρευση της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα; Ποιος ο κίνδυνος από αυτό το προηγούμενο για το σύνολο της Ορθοδοξίας; 

– Είναι ανήκουστες οι ενέργειες της κυβέρνησης του Κιέβου έναντι της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας! Τούτο εξέρχεται του πλαισίου της λογικής, προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής. Ούτε το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς δεν προέβη σε κάτι παρόμοιο. Μόνον οι Κροάτες ούστασι δημιούργησαν το 1943 μια αντικανονική και λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Κροατίας. Κοιτάξτε πόσο εντυπωσιακό είναι: το 2018 ένας Ποροσένκο, όπως και ο Άντε Παβέλιτς [επικεφαλής του ανεξάρτητου κράτους-μαριονέτας της ναζιστικής Κροατίας (1941-1945) – σ.τ.σ.] το 1943, συγκέντρωσε από τους δρόμους και τα καλντερίμια κάθε λογής αντικανονικά μορφώματα και οργανώσεις, που αυτοαποκαλούνταν «εκκλησίες» και από εκείνους έφτιαξε μια φαναριώτικης κοπής «εκκλησία», δηλαδή τη μητρόπολη της Ουκρανίας με επικεφαλής κάποιον Ντουμένκο. 

Θα ήταν αστείο, εάν δεν ήταν τόσο λυπηρό. Η τραγωδία των εξελίξεων συνίσταται στη θέση και τον ρόλο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο, είναι άγνωστο πόσες φορές έχει προκαλέσει σχίσμα. Τώρα αυτό το σχίσμα κοινής παραγωγής Κωνσταντινουπόλεως – Κιέβου αποτελεί την πλέον αξιοθρήνητη γελοιογραφία Εκκλησίας. Αυτή τη σχισματική ένωση την εκμεταλλεύεται τώρα το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, όχι μόνον για να καταδιώκει την Εκκλησία, αλλά και για να την απαγορεύσει. Όπως ενθυμούμεθα, την εποχή του ο Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία όχι μόνο απαγόρευσε την Εκκλησία στην Αλβανία, αλλά απαγόρευσε εκεί και κάθε θρησκεία εν γένει. 

Ο διαβόητος Τρότσκι επανήλθε στο πρόσωπο του Ζελένσκι στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι είναι η ενσάρκωση του Τρότσκι. Και, ω του θαύματος! Ο Ζελένσκι συνεχίζει από εκείνο το σημείο, όπου σταμάτησε ο Τρότσκι. Μπροστά στα μάτια μου πάντοτε έχω μια αναπαράσταση του Τρότσκι να αρματώνει τον ρωσικό λαό και τον διώχνει χτυπώντας με τεράστια μαστίγια. Είδα αυτή την αναπαράσταση ως μαθητής του λυκείου. Είχα τόσο συγκλονιστεί, ώστε αποτυπώθηκε για πάντα στη συνείδησή μου. Και τώρα βλέπω έναν νέο Τρότσκι, τον Ζελένσκι, ο οποίο αρμάτωσε τον λαό της Ουκρανίας και σαν τον Τρότσκι τον καταστρέφει και τον διώχνει στα πεδία της μάχης, από όπου ποτέ δεν πρόκειται να επανέλθει. Τώρα θα καταδιώκει και θα σκοτώνει τους αφοσιωμένους στον Χριστό ανθρώπους στην Ουκρανία, διότι δεν μπορεί να ανεχθεί ότι υπάρχει στην Ουκρανία ένας αληθινός και μη διεφθαρμένος λαός του Χριστού. Υποκλίνομαι εκ των προτέρων ενώπιον του ταλαιπωρημένου και βασανιζομένου λαού της Ουκρανίας, ο οποίος ανέρχεται τον Γολγοθά του με τον «αρχιεπίσκοπο» Κωνσταντινουπόλεως να επωμίζεται το σύνολο της ηθικής ευθύνης για τα τεκταινόμενα μπροστά στον Θεό και την ιστορία. 

Επομένως, το ελάχιστο, που θα πω είναι ότι καταδικάζω όσα διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου. Με λύπη ομολογώ ότι αναγκάζομαι να περιφρονήσω αυτού του είδους το ναζιστικό καθεστώς. Μεθ’ ημών ο Θεός και κανείς δεν θα μπορέσει να μας αντισταθεί. Ο Θεός είναι με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, με τον μητροπολίτη της Ονούφριο, τους μητροπολίτες, αρχιερείς, τον ευαγή κλήρο και τους πιστούς, τους οποίους ευλογεί ο Θεός. 

– Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος φέρει προσωπική ευθύνη για την καταδίωξη των πιστών στην Ουκρανία. Γιατί έγινε μαριονέτα στα χέρια των ΗΠΑ; Γιατί ένας κληρικός συμφώνησε να εμφανίζεται ως αγγλοσαξονικό όπλο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Ορθοδοξίας; 

– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάσσεται πρωτίστως κατά της Ρωσίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν είναι σπάνιο όταν η παράνοια αποτελεί συνέπεια του φόβου. Ο φόβος του μπροστά στην επικράτηση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μετεξελίχθηκε σε παράνοια. Έχει καταβολές στο 1054, εποχή αντιπαράθεσης της Κωνσταντινουπόλεως και της Ρώμης. Η μόνη λύση τότε για την Κωνσταντινούπολη ήταν το σχίσμα. 

Εφαρμόζοντας την ίδια αρχή ενήργησε τώρα το Φανάρι έναντι της Τρίτης Ρώμης, της Μόσχας. Επωφελήθηκε από τον ουκρανικό εθνοφυλετισμό, που είναι αίρεση, για να εφαρμόσει την πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Ενώ η Αμερική πάντοτε προστάτευε το Φανάρι από την Τουρκία. Αυτή ήταν πάντοτε η πολιτική του Φαναρίου. Δείχναμε πάντοτε κατανόηση προς εκείνους και τους προστατεύαμε από την ανοικτή κριτική, αλλά τώρα είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτή η ιστορία. Αυτή είναι πλέον μια πολύ επικίνδυνη έχθρα κατά της Ρωσίας. Το 2016 συμμετέχοντας στη Σύνοδο της Κρήτης, παρακολουθήσαμε προσεκτικά τα σχόλια των «πραιτωριανών» της Κωνσταντινουπόλεως για την αποχή της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τη Σύνοδο. Και από το στόμα του καθηγητή Φειδά τότε κατάλαβα σαφώς ότι θα προέκυπτε κάποιο κακό. Ακριβώς στην Κρήτη το 2016 αποφάσισαν να διαπράξουν αυτά στην Ουκρανία, τα οποία διέπραξαν ως ένδειξη εκδίκησης και περιφρόνησης. 

– Οι δυτικές πολιτικές ελίτ υποστηρίζουν ανοικτά τον σατανισμό σε όλες τις πτυχές της ζωής, κάτι που μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε εμφανώς κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού «Eurovision -2024» ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Γιατί έπαυσαν να ντρέπονται τα είδωλά τους και να φοβούνται την κοινωνική αναστάτωση; Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό ιερό νόημα; 

– Σωστά είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ότι όλα όσα κάνει η Δύση αξίζουν περιφρόνησης. Καλωσορίζουμε την αντίδραση του εξοχότατου προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός ο πολιτικός καταδίκασε όλη τη διαστροφή της Δύσης, ακολουθώντας την οποία όχι μόνον δεν σέβονται τα ανθρώπινα, τα θρησκευτικά και τα ηθικά δικαιώματα των χριστιανών, αλλά και τα βεβηλώνουν με τον πλέον χυδαίο τρόπο. Δεν βεβηλώνουν μόνο εμάς, τη χριστιανική παράδοση, αλλά και όλους τους ανθρώπων όλων των θρησκειών. Σκοπός τους είναι όχι να ενθυμηθούν τις λατρείες τους, αλλά να σοκάρουν τον κόσμο, πράγμα, που πέτυχαν. Τα κατάφεραν και ο κόσμος τους κατάλαβε. Είναι η αιτία του ότι ο φιλελεύθερος κόσμος, όπου υπάρχουν οι αρχές της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και της ηθικής πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών του εναλλακτικών Ολυμπιακών αγώνων, οι οποίοι θα είναι αθλητικοί και όχι πολιτικοί, νατοϊκοί και δεν θα επιβάλουν διακρίσεις. Προσέξτε, πώς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξεκίνησαν με την πολυθεϊστική τελετή, την επίκληση στον Δία και τους θεούς του Ολύμπου, την αφή της ολυμπιακής φλόγας. Καθαρά πολυθεϊστική τελετή. Εδώ έγκειται ο σκοπός τους: να μας επαναφέρουν την πολυθεΐα και να προδιαθέσουν κατά του Χριστού. 

orthodoxostypos.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

by admin
4 ώρες ago
ΑΓΙΕΣ ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ: ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΕΣ ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ: ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

by admin
4 ώρες ago
Ευλογούν τα γένια της Ιεραρχίας με αυξήσεις – μαμούθ 100%
Slider

Ευλογούν τα γένια της Ιεραρχίας με αυξήσεις – μαμούθ 100%

by admin
4 ώρες ago
50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».
Slider

50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

by admin
2 ημέρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

7 ημέρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago
Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr