Σε τρεις Μονές του Αγίου Όρους πήγε ο επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ ο Samuel Brownback όπως πληροφορεί ο ίδιος στις 8 Μάη κι ανεβάζει φωτογραφικό υλικό.
Επισκέφθηκε τη μονή Βατοπαιδίου όπου είχε συνάντηση με τον εκεί Ρασπούτιν, τη μονή Ξενοφώντος και συναντήθηκε με τον ηγούμενο Αλέξιο που ήταν και ο μόνος Αγιορείτης »αξιωματούχος » που παραβρέθηκε στην αντικανονική από το Φανάρι αναγόρευση ενθρόνιση του Επιφάνιου Ντουμένκο ως επικεφαλή της σχισματικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Ουκρανίας στο Κίεβο…Στο Κίεβο είχε πάει και ο γνωστός άγνωστος ως προς την πολιτικο-εκκλησιαστική διαπλοκή Εφραίμ Βατοπαιδίου που όμως δήλωσε ασθενής κι αποσύρθηκε στο νοσοκομείο την τελευταία στιγμή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός συναντήθηκε με αυτούς τους 2 πρωτεργάτες του εγχειρήματος αναγνώρισης του σχισματικού μορφώματος από το Άγιον Όρος που γενικά έχει πάρει αποστάσεις.
Ο Αμερικάνος διπλωμάτης τέλος πήγε και στη μονή Σταυρονικήτα.

dimpenews.com




