• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ BREXIT ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ… GREXIT ! Βρυξέλλες σε Αθήνα: «Εφαρμόστε το πρόγραμμα, η υπομονή μας εξαντλείται»

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Θα ήταν καλό η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει και να εφαρμόσει γρήγορα το οικονομικό πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει, ώστε να μην υπάρξουν πιθανές αχρείαστες επιπλοκές λόγω του Brexit.

Αυτό σημείωσε προς τα μέσα ενημέρωσης ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος κατά τη συνομιλία που είχε με έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όπως πρόσθεσε, η υπομονή αρκετών κρατών – μελών έχει εξαντληθεί, ενώ επιπλέον η αφοσίωση πολλών στην επίλυση του γρίφου του Brexit θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι σημαντικοί παίκτες να παρέμβουν στο ελληνικό ζήτημα εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο σε ενδεχόμενη νέα κρίση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν και η αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στην ΕΕ θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή αρκετών μακριά από τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, οι θεσμοί δεν προτίθενται σε αυτή τη φάση να εμφανιστούν ηπιότεροι στην εφαρμογή του Μνημονίου ενόψει και της προσεχούς αξιολόγησης το φθινόπωρο. Πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα θα μπορούσαν να συζητηθούν σε περίπτωση που μεταβληθούν καταλυτικά οι οικονομικές συνθήκες από τη στιγμή που, σύμφωνα με έτερο κορυφαίο αξιωματούχο, «τα Μνημόνια δεν είναι γραμμένα σε πέτρα».

Ο πρώτος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι οι θεσμοί δεν έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ούτε την ενσωμάτωσή του στους υπόλοιπους 12 μισθούς.

Εργασιακή νομοθεσία

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις γύρω από το τρίτο Μνημόνιο, η Ελλάδα ανέκτησε σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητας που είχε απωλέσει, αλλά το πρόβλημα δεν είναι πλέον το εργατικό κόστος αυτό καθεαυτό. Αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία είναι εμφανώς πάνω στο τραπέζι λόγω της επικείμενης δεύτερης αξιολόγησης διότι θεωρούνται χρήσιμες και για τόνωση της ανάπτυξης, αλλά αυτές αφορούν σε δύο άλλα ζητήματα: πρώτον, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και, δεύτερον, στις ομαδικές απολύσεις (ζήτημα στο οποίο επιμένει πολύ και το ΔΝΤ).

Σε σχέση με αυτά τα δύο ζητήματα, ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι θεσμοί έχουν ταυτόσημη άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή σε ένα καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως αυτό που ίσχυε πριν από την κρίση. Το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να έχει επίδραση στο ζήτημα του καθορισμού του κατώτατου μισθού, αλλά όχι σε ό,τι αφορά στη μείωσή του.Αναφορικά με τις συλλογικές απολύσεις, είναι επίσης σαφές ότι το σύστημα που προβλέπει την ανάμιξη του υπουργού στην έγκριση τους είναι μοναδικό στην Ευρώπη και η ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές προοπτικές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι επίσης σημαντική. Κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε, στην ίδια συνάντηση, ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί αυτή μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Στη δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνονται περισσότερες από 40 δράσεις. Η έμφαση δεν θα είναι σε μέτρα δημοσιονομικά ή χρηματοπιστωτικά μέτρα, αλλά θα αφορά κυρίως σε εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και στην εξειδίκευση ορισμένων άλλων (όπως πχ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια).

Η ίδια κοινοτική πηγή σημείωνε ότι θα ήταν καλό μία σειρά από ορόσημα, όπως πχ για τις ιδιωτικοποιήσεις ή για την ανεξάρτητη αρχή εσόδων, σε σχέση με την επόμενη αξιολόγηση θα μπορούσαν να προωθηθούν εντός Ιουλίου για να ελαφρύνουν το χρονοδιάγραμμα. Οι θεσμοί θα επιμείνουν και σε μία νέα προσπάθεια ανοίγματος και απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, η ολοκλήρωση της δομής του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και η προώθηση μερικών ακόμη αλλαγών στη δημόσια διοίκηση (αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια και κινητικότητα στο Δημόσιο). Αναμένεται να επανέλθει επίσης η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
crashonline.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες
Slider

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες

by admin
4 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
Slider

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
4 ώρες ago
Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
Slider

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
5 ώρες ago
Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
Slider

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Τα F-35 βομβαρδίζουν για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους και στέλνουν μήνυμα στις ελληνικές ηγεσίες: “Ερχόμαστε”!

Τα F-35 βομβαρδίζουν για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους και στέλνουν μήνυμα στις ελληνικές ηγεσίες: "Ερχόμαστε"!

Phoenix Capital: Εάν δεν έχετε προετοιμαστεί για το κραχ ήρθε η ώρα – Το Brexit θα το πυροδοτήσει.

Phoenix Capital: Εάν δεν έχετε προετοιμαστεί για το κραχ ήρθε η ώρα - Το Brexit θα το πυροδοτήσει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr