ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αφρίν: Λεηλασίες, διωγμοί και αλλαγή του πληθυσμού

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Απρ 2018 - 15:30
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blog«Κλοπές, λεηλασίες και δημογραφική αλλοίωση στο Αφρίν συνεχίζεται»

Με την κατάληψη της πόλης Αφρίν της Συρίας από τον αυτοαποκαλούμενο ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ και την απομάκρυνση  των ένοπλων κουρδικών δυνάμεων, συνεχίζονται οι λεηλασίες  και οι καταστροφές στα σπίτια των Κούρδων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Αφρίν: Λεηλασίες, διωγμοί και αλλαγή του πληθυσμού - Εικόνα0
Όσες οικογένειες Κούρδων προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι αντάρτες του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ δεν τις επιτρέπουν να εισέλθουν στην πόλη.

Τα σπίτια των Κούρδων στο Αφρίν έχουν κατασχεθεί από τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και παραχωρούνται  σε μέλη και οικογένειες ριζοσπαστικών οργανώσεων που εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα, η οποία ελέγχεται τώρα από τον στρατό της Συρίας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οικογένειες τρομοκρατών έχουν φθάσει καθώς τους υποσχέθηκαν σπίτια  στην πόλη Αφρίν και στα περίχωρα.

«Οι μετακινήσεις αυτές των ξέων Αράβων και Τουρκμένων που καταλαμβάνουν τα σπίτια των Κούρδων συνεχίζεται ακατάπαυστα. Οι ξένοι μεταφέρονται στην πόλη χωρίς σταματημό με οχήματα μέρα και νύχτα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι- και οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες, επιδιώκουν να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύσταση στην επαρχία Αφρίν, διώχνοντας τους Κούρδους,  μεταφέροντας αραβικό πληθυσμό καθώς και τουρκμένους.

(Στοιχεία από tr.zer.news)

echedoros-a.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter