• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα 30 νέα σοκαριστικά μέτρα!

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

H πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευτεί απαιτεί άμεσα τη λήψη δέκα προαπαιτούμενων δράσεων ως τις 13 Δεκεμβρίου, νέα μέτρα για τον Δεκέμβριο και συνολικά 30 μέτρα ως το επόμενο φθινόπωρο!

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Στην πρόταση οι 17 υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν αλλά παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα:

1. Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016.

2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων.

3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας

.4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση για την απογραφή όλων των ακινήτων.

5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων.

6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα.

7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των μεγάλων φορολογούμενων (100 ελεγκτές), ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με 50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα.

8. Η απόφαση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής διαχείρισης να εφαρμοστεί. Μνημόνια να υπογραφούν και μεταξύ υπουργείων και διαχειριστών των εποπτευόμενων φορέων. Πλαίσιο για την διόρθωση των μεταβιβάσεων από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων από τους στόχους εντός του έτους και, ενδεχομένως, και τα επόμενα χρόνια. Να ορίζει ρητά ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων θα καταβάλλονται απευθείας σε χωριστό λογαριασμό. Να ορίζει ότι θα υπάρχουν αυτόματες περικοπές δαπανών όταν οι στόχοι χάνονται, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καθυστερήσεις δεν αυξάνονται.

9. Σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών «εξορθολογισμός του πακέτου παροχών», αύξηση της συμμετοχής στο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται από ιδιώτες, αναθεώρηση των τελών για τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων και για τις φυσιοθεραπείες, προοδευτική αύξηση των εισφορών που καταβάλλονται από ΟΓΑ σε αυτές του EOΠΠΥ.

10. Μέτρα που συνδέονται με την φαρμακευτική δαπάνη: Νομοθεσία για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών που ενεργοποιεί έκτακτης ανάγκης μέτρα (συμπεριλαμβανομένων π.χ. μείωσης των τιμών), αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Υπουργική απόφαση, θέτοντας το νέο όριο για το 2013 στα 2,4 δισ. ευρώ για εξωτερικούς ασθενείς. Ενημέρωση της λίστας φαρμάκων και επικαιροποίησή του 2 φορές τον χρόνο τουλάχιστο.

Nέα μέτρα ως τον Δεκέμβριο:

1. Φορολογική μεταρρύθμιση στο εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων «που στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξάλειψη απαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων».

2. Την αναγκαία πρωτογενή και δευτερογενή νομοθεσία για να διασφαλιστεί η ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

3. Δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις εταιρείες ύδρευσης.

4. Μέτρα για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, την εισαγωγή αξιολογήσεων επίδοσης, βελτίωση της χρήσης των τεχνικών αξιολόγησης του κινδύνου και τη θέσπιση και την ενίσχυση ειδικών μονάδων διαχείρισης του χρέους.

5. Εκπόνηση και δημοσίευση ενός σχεδίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές και των επιστροφών φόρων.

6. Ολοκλήρωση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία και ενοποίηση όλων των υπαρχόντων.

7. Νομοθεσία που να επεκτείνει την εφαρμογή της έκπτωσης 5% στις φαρμακευτικές εταιρείες (που υπάρχει για τις νοσοκομειακές τιμές) σε όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε φαρμακεία.

8. Η αύξηση του μεριδίου των γενόσημων φαρμάκων να φτάσει το 35%.

9. Εγκατάσταση εσωτερικών ελεγκτών σε όλα τα νοσοκομεία και την υιοθέτηση των μητρώων ανάληψης υποχρεώσεων.

Τα μέτρα που προβλέπει για το 2013:

1. Προεδρικό Διάταγμα για την προσαρμογή των τιμών τελικού χρήστη για χαμηλής τάσης πελάτες.

2. Επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης για δεσμευτικά επί 3 χρόνια ανώτατα όρια δαπανών για τους υποτομείς της γενικής κυβέρνησης.

3. Σχέδια για Στελέχωση υπουργείων

.4. Δημιουργία μίας πολύ πιο αυτόνομης φορολογικής διοίκησης. Καθορισμός βαθμού αυτονομίας, πλαισίου διακυβέρνησης, λογοδοσίας, νομικών εξουσιών του ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και αρχική στελέχωση του οργανισμού.

5. Να εκδώσει και να δημοσιεύσει μια νέα πλήρη πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και ειδικών διατάξεων για την φορολογική και τελωνειακή διοίκηση

6. Να λειτουργεί η διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου.

7. Μεταφορά σαράντα νέων ακινήτων

Μέτρα ως το τέλος του Ιουνίου του 2013:

1. Διασφαλίζει την επίτευξη του στόχου των 2.000 φορολογικών ελέγχων.

2. Θεσπίζει ένα νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών.

3. Εξασφαλίζει ότι όλες οι κεντρικές αρχές προμηθειών χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις για όλους τους διαγωνισμούς- διαδικασίες.
capital.gr

olympia.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα
Slider

Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα

by admin
3 ημέρες ago
Εφιαλτική πρόβλεψη Kiyosaki: Η κατάρρευση του δολαρίου είναι θέμα χρόνου! Η κίνηση που πυροδοτεί την οικονομική βόμβα
Slider

Εφιαλτική πρόβλεψη Kiyosaki: Η κατάρρευση του δολαρίου είναι θέμα χρόνου! Η κίνηση που πυροδοτεί την οικονομική βόμβα

by admin
4 ημέρες ago
Μίνι κραχ στην Τουρκία: Ξεπούλησε 14 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα και χρυσό για να σώσει τη λίρα – Η ασιατική κατάρρευση χτυπά την πόρτα της Άγκυρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίνι κραχ στην Τουρκία: Ξεπούλησε 14 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα και χρυσό για να σώσει τη λίρα – Η ασιατική κατάρρευση χτυπά την πόρτα της Άγκυρας

by admin
1 εβδομάδα ago
Σεισμός πολλών Ρίχτερ στις αγορές ομολόγων – Από ΗΠΑ έως Ιαπωνία, το κραχ έρχεται: Το φαινόμενο Takaichi, το taper tantrum και η “βιβλική καταστροφή” που φοβούνται οι ειδικοί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεισμός πολλών Ρίχτερ στις αγορές ομολόγων – Από ΗΠΑ έως Ιαπωνία, το κραχ έρχεται: Το φαινόμενο Takaichi, το taper tantrum και η “βιβλική καταστροφή” που φοβούνται οι ειδικοί

by admin
1 εβδομάδα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

Τσιμπούρια ως βιολογικό όπλο; Πώς ο φόβος για τα μεταλλαγμένα τσιμπούρια προωθεί εμβόλια, αποκρύπτει πραγματικές αιτίες…

2 ημέρες ago
Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

3 ημέρες ago
Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Μην ρωτάτε για την αψυχολόγητη συμπεριφορά του Τράμπ ρωτήστε για την δαιμονική ακίδα του Covid -19 που πλημμύρισε το μυαλό μας.

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Αίσχος! Κινητοποίηση μαμούθ για να συλλάβουν έναν ευλαβή πολύτεκνο ιερέα επειδή δεν μνημονεύει τον Φλωρίνης Ειρηναίο !!!

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr