• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αυτόφωρο για τον CEO της Εθνικής Τράπεζας για την Τράπεζα της Ανατολής!‏

11 έτη ago
in ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από το μεσημέρι της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015 έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Ο κ. Φραγκιαδάκης, κατηγορείται ότι μαζί με δύο υπαλλήλους του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, παραβίασε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει τη σύλληψη του κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.

Την 4η Ιουλίου 2012 εξεδόθη η υπ αριθμ. 6341/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διατάχθηκε η Εθνική Τράπεζα να επιδείξει και να χορηγήσει νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων και σαφώς ορισμένων εγγράφων που αναφέρονται σε αυτή και που αφορούν την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής.

 

Από τότε οι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση και να πάρουν τα έγγραφα, που όρισε το δικαστήριο. Στον αντίποδα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ιστορικό της Αρχείο, συνέταξε έναν κατάλογο με 8500 σελίδες εγγράφων, που σε μεγάλο βαθμό ήταν άσχετα και αντέτεινε ότι σέβεται την απόφαση, προσφέροντας τα έγγραφα του καταλόγου της σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Βέβαια, τα έγγραφα που όρισε η δικαστική απόφαση, ουδέποτε ήταν έτοιμα προς επίδειξη και ο κατάλογος εγγράφων που συνέταξαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας δεν τα περιελάμβανε, αφού συντάχθηκε μόνο ως παρελκυστική τακτική. Περιείχε άλλα πράγματα, άσχετα προς την απόφαση, από επιστολές έως πρόχειρες σημειώσεις σε χαρτοπετσέτες (βλ. Εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά της Εθνικής Τράπεζας για την Τράπεζα της Ανατολής (video) – http://banquedorient.org/web/?p=5024).

Στην τελευταία επίσκεψη των κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, την 5η Οκτωβρίου 2015, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γεράσιμος Νοταράς και η εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας κα Μαρία Βολτέρα, υπογράφοντας «για την Εθνική Τράπεζα», επέδωσαν στους μετόχους μια Εξώδικη Απάντηση της Εθνικής Τράπεζας ΑΕ, με βάση την οποία, η Εθνική Τράπεζα αποδέχεται ότι στο Ιστορικό Αρχείο «τα έγγραφα και λοιπά τεκμήρια (όπως χαρτονομίσματα, νομίσματα και συλλογές) που τηρούνται στο εν λόγω Αρχείο έχουν επιλεγεί κατά τη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας», και ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επιλεγεί «κατόπιν αξιολόγησής τους ως φέροντα ορισμένη ιστορική αξία και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τήρησής τους», ενώ η τράπεζα καλούσε τους μετόχους να προσέλθουν στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο βρίσκονταν ήδη!

Ομολογεί δηλαδή σαφώς η Εθνική Τράπεζα ότι μας καλεί στο Ιστορικό Αρχείο της, για να μας επιδείξει άσχετα έγγραφα, για τα οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τήρήσής τους, τη στιγμή που αυτά που οφείλει να μας επιδείξει ορίζονται σε δικαστική απόφαση!

Η Εθνική Τράπεζα δηλώνει επίσης πως «η Τράπεζα όπως και το Ιστορικό Αρχείο (ως αυτοτελής Διεύθυνση της Τράπεζας) δεν υπέχουν οποιαδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή της έρευνας για τους σκοπούς του κάθε ενδιαφερομένου», ενώ αντίθετα με τα λεγόμενα της τράπεζας ο διατάσσων την επίδειξη εγγράφων είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο φυσικός Δικαστής αυτού. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα και οι εκπρόσωποί της φαίνονται να θεωρούν πως υπερβαίνουν το Νόμο και τη Δικαιοσύνη, αποποιούμενοι οποιαδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή έρευνας, ακόμη και μετά από απόφαση δικαστηρίου!

Οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ανατολής, με νέα εξώδικη δήλωση τους, έθεσαν τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας προ των ευθυνών τους και τους έδωσαν χρονικό περιθώριο τριών ημερών για να επιδείξουν τα έγγραφα, προθεσμία που εξέπνευσε το πρωί της 13ης Οκτωβρίου 2015.

Στην τελευταία αυτή προσπάθεια οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας συνέχισαν την ίδια τακτική και μάλιστα έχουν εφεύρει και νέες δικαιολογίες off the record: η πρώτη ότι τα έγραφα που ζητάμε δεν υπάρχουν και η δεύτερη ότι είναι τόσες χιλιάδες οι σελίδες του αρχείου που είναι αδύνατον να τα βρουν! Μάλιστα, την επανάληψη των θέσεων της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της ΕΤΕ κ. Γεώργιος Τριανταφυλλάκης, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ο εκλεκτός του διευθύνοντα συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για τη θέση του Διοικητή Νομικών Υπηρεσιών, μετά την αποχώρηση του Μιλτιάδη Σταθόπουλου.

Ωστόσο, είναι σαφές πως όλοι οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας, παρά τους λεονταρισμούς τους, αρνούνται να υπογράψουν οποιαδήποτε βεβαίωση με την οποία να παραδέχονται τον ισχυρισμό τους ότι δεν έχουν τα δικαστικώς οριζόμενα έγγραφα, μια και θα προέκυπταν μια σειρά από ερωτήματα, όπως πως είναι σε θέση να διατυπώνουν γραπτώς διάφορους ισχυρισμούς, χωρίς να έχουν διαθέσιμη την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Δυστυχώς, μετά την άκαρπη αυτή, τελευταία προσπάθεια, κατατέθηκε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως από τον πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει» κ. Γεώργιο Γιαβή, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο των μετόχων της κοινότητας του Banquedorient.org κ. Θεοφάνη Μάζη και τον δικηγόρο Ευάγγελο Δαούτη.

Η μήνυση έγινε για την παραβίαση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 232Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο στην πρώτη του παράγραφο, αναφέρει: «Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, αλλά και αρνητική συνέπεια των κοντόφθαλμων κινήσεων της νομικής ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, η οποία εντελώς αλαζονικά θεωρεί ότι έχει κερδίσει το παιχνίδι, όταν οι διεκδικήσεις των κατόχων μετοχών της παλαιάς Τράπεζας της Ανατολής μόλις ξεκινούν, μέσα από μια εντελώς προσεγμένη και μακροχρόνια, προσχεδιασμένη πορεία δικαστικών ενεργειών.

Το αυτόφωρο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη λήγει αύριο το βράδυ (Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015), ωστόσο το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως δηλώνει τη δυσκολία του να εκτελέσει το αυτόφωρο λόγω έλλειψης προσωπικού και οχημάτων και συμβούλεψε τους μυνητές όπως καλέσουν την Άμεσο Δράση αν εντοπίσουν μόνοι τους τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ.

Ανανέωση: Το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με το πλήρωμα του αναζητά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, στα πλαίσια του αυτοφώρου για να γίνει η σύλληψη του για την παραβίαση δικαστικής απόφασης για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες
Slider

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες

by admin
2 εβδομάδες ago
Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα
Slider

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

by admin
3 εβδομάδες ago
Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια
Slider

Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια

by admin
4 μήνες ago
Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.

by admin
6 μήνες ago
Next Post
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραγραφεί η «λίστα Λαγκάρντ» … τι να πει κανείς για σας …

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραγραφεί η «λίστα Λαγκάρντ» ... τι να πει κανείς για σας ...

ΑΙΓΑΙΟ: Η Καγκελαρία επιμένει να βάλει τη Τουρκία στο “παιχνίδι”! Τι απαντά το ΥΠΕΞ

ΑΙΓΑΙΟ: Η Καγκελαρία επιμένει να βάλει τη Τουρκία στο "παιχνίδι"! Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr