• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Η Άγκυρα διαγράφει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και καταγγέλλει… «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις»

10 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Kαταγγέλλει… «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» και διεκδικεί… τα πάντα! Επαναχάραξη θαλασσίων συνόρων σε Αιγαίο και Μεσόγειο απαιτεί ο… σουλτάνος! Σε μια νέα πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο η Τουρκία με επιστολή της στον ΟΗΕ, όχι μόνο επαναφέρει τις γνωστές διεκδικήσεις για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, αλλά παρουσιάζει ένα ολόκληρο μανιφέστο, βάσει του όποιου απαιτεί να γίνει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στο μανιφέστο με προκλητικό τρόπο κάνει λόγο για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» της… Ελλάδας έναντι της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, την οποία μονομερώς επεκτείνει μέχρι την Κρήτη.

Το γεγονός ότι το μανιφέστο αυτό των τουρκικών διεκδικήσεων έναντι ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων διατυπώνεται, τη στιγμή που η Άγκυρα επιχειρεί να κλείσει τα δυο μεγάλα μέτωπα της με το Ισραήλ και την Ρωσία, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό.

Στην επιστολή του με ημερομηνία 17 Ιουνίου (Α/70/945) ο τούρκος επιτετραμμένος στον ΟΗΕ, Γκιούβεν Μπεγκετς απαντά στην επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, Κατερίνας Μπούρα, με την οποία η Ελλάδα είχε απορρίψει τις μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας, σε ότι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο τουρκικό έγγραφο αναφέρεται κωδικοποιημένα όλη η τουρκική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και του «δίκαιου» διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το τουρκικό έγγραφο υποστηρίζει τα εξής:

Η Άγκυρα διαγράφει την ελληνική υφαλοκρηπίδα!!! - Εικόνα1 – Βασική αρχή του διεθνούς δικαίου για τις οριοθετήσεις της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ είναι να παράγεται «δίκαιο αποτέλεσμα» (αρχή της ευθυδικίας). Η αρχή αυτή είναι ακόμη πιο σημαντικό να εφαρμόζεται σε «ημίκλειστες θάλασσες», όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Η οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί συμφωνία «όλων των σχετιζόμενων πλευρών» στη βάση της αρχής της ευθυδικίας… Πολύ απλά η Τουρκία επιμένει ότι, η ανατολική Μεσόγειος είναι ειδική περίπτωση «ημίκλειστης Θάλασσας», όπου δεν μπορεί να έχει εφαρμογή το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά πρέπει να υπερισχύσει η «αρχή της ευθυδικίας», όπου φυσικά η έννοια της επίτευξης «δίκαιης λύσης» επιδιώκει την ανατροπή όλων των ρυθμίσεων του Δικαίου, που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα, οδηγώντας σε διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

– Η Τουρκία επαναφέρει τις άτυπες παραδοχές, όπως αυτή που δηλώνει ότι «η Ξηρά επικρατεί της Θαλάσσης» και «του συμπτώματος της αποκοπής (cut – off effect)» υποστηρίζοντας ότι αποτελούν αρχές του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας σε σχέση με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Με το επιχείρημα αυτό, η Τουρκία επιμένει ότι η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου αποτελεί γεωγραφική συνεχεία της Ανατολίας και υποστηρίζει ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει οριοθέτηση που «θα αποκόπτει ένα παράκτιο κράτος από την πρόσβαση του στα διεθνή ύδατα».

– Η Τουρκία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου ,τα «νησιά δεν έχουν απαραίτητα πλήρεις θαλάσσιες ζώνες, (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ)» όταν μάλιστα «ανταγωνίζονται» ηπειρωτικές περιοχές. Και στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία επικαλείται μια σειρά αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου (Μ. Βρετανίας – Γαλλίας, Τυνησίας – Ιταλίας, Ρουμανίας – Ουκρανίας, Μπαγκλαντές – Μιανμάρ, Νικαράγουα – Κολομβία). Η Τουρκία έτσι υποστηρίζει ότι όλα τα ελληνικά νησιά, τα οποία μάλιστα βρίσκονται έναντι των τουρκικών ακτών, θα έχουν περιορισμένη επήρεια σε ότι αφορά την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών, προς όφελος φυσικά της Τουρκίας.

– Η Τουρκία με προκλητικό τρόπο στο έγγραφο της διαγραφεί εντελώς την ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνοντας λόγο για απαράδεκτες «ενστάσεις» της Ελλάδας έναντι της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο», που «είναι αβάσιμες χωρίς νομικό υπόβαθρο» και ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν είναι η εκτόξευση «μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων!» Η Τουρκία μάλιστα επαναλαμβάνει ότι η «οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να γίνει κυρίως μεταξύ της Τουρκίας και της Αίγυπτου και με βάση αυτή τη θέση η Τουρκία έχει κατοχυρώσει τα ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο, δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18” (με την ρηματική διακοίνωση της 12ης Μαρτίου 2013)».

liberal

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Όλο το “παιχνίδι” των συμφωνιών Ρωσίας,Τουρκίας,Ισραήλ,Αιγύπτου! Η Ελλάδα κομπάρσος!

Όλο το “παιχνίδι” των συμφωνιών Ρωσίας,Τουρκίας,Ισραήλ,Αιγύπτου! Η Ελλάδα κομπάρσος!

Η Τουρκία αρνήθηκε στον  ανταποκριτή της RIA Novosti  την είσοδο στη χώρα

Η Τουρκία αρνήθηκε στον ανταποκριτή της RIA Novosti την είσοδο στη χώρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr