ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αιγαίο ώρα μηδέν: Η Τουρκία απαντάει στον «ΗΝΙΟΧΟ 2018» με ασκήσεις με πραγματικά πυρά

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 13 Μαρ 2018 - 18:57
Loading...

Του Άρη Δημόπουλου

Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος σήμερα επικαλείται ανώτατες στρατιωτικές πηγές από την Άγκυρα, σύμφωνα με τις οποίες το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να βγει στις περιοχές του Αιγαίου που έχουν ήδη δεσμευθεί για ασκήσεις από την Αθήνα!

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλειώδης πολυκλαδική  άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», για την οποία η Αθήνα έχει δεσμεύσει πολλά και καίρια τμήματα του Αιγαίου.

Ως εκ τούτου, η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Βατάν» μεταδίδει πως η ένταση της Ανατολικής Μεσογείου μεταφέρεται σταδιακά στο Αιγαίο μέσω της στρατιωτικής άσκησης της Αθήνας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», σε μία κίνηση που αποτελεί «μήνυμα» προς την τουρκική ηγεσία.

Μάλιστα οι πηγές που επικαλείται ο τουρκικός τύπος διαμηνύουν πως η γειτονική χώρα είναι έτοιμη να αποκλείσει όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το ερχόμενο διάστημα η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018».

Σημειώνεται πως η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα/ένα βεληνεκές που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια.

Αυτή η είδηση, αν όντως επιβεβαιωθεί, θα επρόκειτο για μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, δεδομένης και της υπάρχουσας έντασης στο Αιγαίο και όχι μόνο.


el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter