• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μαζική κινητοποίηση της Eurobank κατόπιν εντολής της ΕΚΤ: «Ανοχή τέλος – Nα στριμωχτούν χωρίς έλεος οι πελάτες»

10 έτη ago
in ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
Μαζική κινητοποίηση της Eurobank κατόπιν εντολής της ΕΚΤ: «Ανοχή τέλος – Nα στριμωχτούν χωρίς έλεος οι πελάτες»
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ  έδωσε εντολή στην Eurobank να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Στο στόχαστρο μπαίνουν εκατοντάδες πελάτες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχουν υποστεί μεγάλες φοροεπιδρομές.

Ο SSM έχει επιβάλει σε καθεμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες συγκεκριμένους στόχους προκειμένου μέχρι το τέλος του 2019 να μειώσουν κατά 41 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια είτε με αναδιαρθρώσεις, είτε με πωλήσεις ή ρευστοποιήσεις εγγυήσεων, είτε με πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων. Οι στόχοι που έχει θέσει ο SSM είναι ιδιαίτερα αυστηροί και η παρακολούθησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση

Με υπηρεσιακό σημείωμα, η Eurobank ζητά από τους υπαλλήλους της να ενημερώνουν τους μη συνεργάσιμους πελάτες ότι η ανοχή τελείωσε και πλέον αν συνεχίσουν να μην πληρώνουν θα εφαρμόζονται άμεσα τα προβλεπόμενα από τον νόμο με καταγγελίες συμβάσεων και πλειστηριασμούς

«ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας παρέχει ο νόμος για την προστασία της τράπεζας και των καταθετών της, καθώς και για τη διασφάλιση της δίκαιης αντιμετώπισης των συνεπών πελατών μας» αναφέρει το υπηρεσιακό σημείωμα της τράπεζας.

Πρόκειται για μείζονα απόφαση, καθώς για πρώτη φορά μια συστημική τράπεζα επιχειρεί να κινητοποιήσει μαζικά το δίκτυό της για να αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που της δίνει ο νόμος, τους πελάτες που «συνειδητά εμπαίζουν την τράπεζα».

Σύμφωνα με το protothema.gr η Eurobank ζητά από τους υπαλλήλους της που έχουν άμεση σχέση με την πελατεία και γνωρίζουν μέσω της συναλλακτικής τους συμπεριφοράς την πραγματική οικονομική τους κατάσταση να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση ώστε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος τους το νομικό οπλοστάσιο «με αυστηρότητα και αποφασιστικότητα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα η Eurobank ζητά από τους υπαλλήλους της να διαχωρίσουν και να βοηθήσουν τους πελάτες που «συνεργάζονται και επικοινωνούν μαζί μας» και να τους προσφέρουν ικανοποιητικές λύσεις. Επίσης τους ενημερώνει ότι σχεδιάζονται και «νέες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ή ομάδων δανειοληπτών που μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ευχέρεια να καλύψουμε».

Το πλήρες κείμενο του υπηρεσιακού σημειώματος που στάλθηκε στο προσωπικό των υποκαταστημάτων της Eurobank έχει ως εξής:

«Η τράπεζά μας, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, έχει αναπτύξει σειρά προτάσεων προς τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή του δανείου τους. Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας, η τράπεζά μας προχώρησε και στην εφαρμογή λύσεων που προβλέπουν κατά περίπτωση και μερική άφεση χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι εφόσον οι πελάτες μας συνεργάζονται και επικοινωνούν μαζί μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ικανοποιητική για τους δανειολήπτες λύση στις περισσότερες των περιπτώσεων. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές σας προτάσεις, σχεδιάζουμε και νέες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ή ομάδων δανειοληπτών που μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ευχέρεια να καλύψουμε.

Δυστυχώς, παραμένει υπαρκτό το πρόβλημα των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών καθώς και των “στρατηγικών” κακοπληρωτών. Γι’ αυτές τις κατηγορίες των πελατών μας, που είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε αρνούνται οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας, είτε ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις συνειδητά εμπαίζουν την τράπεζα, αρνούμενοι την αποπληρωμή του δανείου τους ενώ διαθέτουν και πολλές φορές επιδεικνύουν την οικονομική τους δυνατότητα, οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και αποφασιστικοί. Σε συνεργασία με την πρώτη γραμμή, μαζί σας και, όπως επανειλημμένα μας έχετε ζητήσει, πρέπει να τους εντοπίσουμε και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας παρέχει ο νόμος για την προστασία της τράπεζας και των καταθετών της, καθώς και για τη διασφάλιση της δίκαιης αντιμετώπισης των συνεπών πελατών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε να μας ενημερώνετε για δανειολήπτες του καταστήματός σας που όντας μη συνεργάσιμοι ή κατ’ επιλογή κακοπληρωτές θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της τράπεζας, των εργαζομένων της και των συνεπών πελατών της. Για τις περιπτώσεις αυτές, αφού τις εξετάσουμε και βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας, θα προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, σε καταγγελία σύμβασης και εκεί που επιτρέπει η νομοθεσία και σε πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας. Οφείλουμε να επισημάνουμε, και θα πρέπει να είναι σαφές, ότι πρόθεση της τράπεζας δεν είναι να στραφεί κατά των αδυνάμων, ως προς τους οποίους θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ανεύρεσης μιας λύσης συναινετικής, αλλά αποκλειστικά κατά όσων εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και προσπαθούν να αποφύγουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους προς την τράπεζα και την εξυπηρέτηση των δανείων τους. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και θα σας κρατούμε ενήμερους για τις περαιτέρω ενέργειές μας».
pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες
Slider

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες

by admin
1 εβδομάδα ago
Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα
Slider

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

by admin
3 εβδομάδες ago
Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια
Slider

Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια

by admin
4 μήνες ago
Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.

by admin
6 μήνες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr