• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αιτία προστριβών ΗΠΑ – Σερβίας: το ρωσικό πετρέλαιο…

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Καθ’ ην στιγμή ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι, επιτέθηκε στο Βελιγράδι για διπλό πρόσωπο με τη Δύση, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς,  μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom,  έκοβαν μια κορδέλα εγκαινίων στην πόλη Πάντσεβο,  για το άνοιγμα ενός 
νέου κρουνού που θα τροφοδοτήσει με καύσιμα όλα τα (δυτικά) Βαλκάνια.
Αιτία προστριβών ΗΠΑ – Σερβίας: το ρωσικό πετρέλαιο… - Εικόνα1

Αυτή η τελετή αποκάλυψε την αλήθεια για το «μήλο της ντροπής» στα Βαλκάνια, δηλαδή για τη ρωσική ηγεμονία, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το διυλιστήριο πετρελαίου στο Πάντσεβο, το οποίο λαμβάνει άμεσα αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία, είναι ο κύριος προμηθευτής, με περίπου 80% της αγοράς καυσίμων στα (Δυτικά) Βαλκάνια, όπου η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι οι δύο κύριοι αγοραστές αυτής της παραγωγής.

Η σερβική τηλεόραση b92 αναφέρει ότι 150 χιλιάδες τόνοι πετρελαίου εξάγονται από τη Σερβία κάθε χρόνο από το διυλιστήριο του Πάντσεβο.

Το διυλιστήριο αυτό διοικείται από τη ρωσο-σερβική κοινοπραξία NIS, η οποία κατά 29% είναι κρατική και το υπόλοιπο ανήκει στο ρωσικό γίγαντα Gazprom.

Μόνο από αυτήν την εξαγωγή πετρελαίου η Σερβία κερδίζει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αντιπροσωπεύει το 16% των δαπανών του συνολικού προϋπολογισμού της.

Ο Βούτσιτς συνοδεύθηκε στο Πάντσεβο από τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι, τον Τσεπούριν και τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξάντρ Ντιούκοφ.

Η ρωσο-σερβική εταιρεία NIS είναι η ηγέτης των ξένων επενδύσεων στη Σερβία, η οποία προμηθεύει πρώτιστα ραφιναρισμένο αέριο και πετρέλαιο στα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Χρηματοδότησε τον Γκρούεφσκι…

Αιτία προστριβών ΗΠΑ – Σερβίας: το ρωσικό πετρέλαιο… - Εικόνα2
Επιπλέον η b92 επισημαίνει ότι ο  προεκλογικός αγώνας του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, χρηματοδοτήθηκε από τη NIS, από το φόβο του ερχομού στην εξουσία του Ζόραν Ζάεφ και η κατάργηση αυτού το μονοπωλίου.

Από την άλλη,  οι αναλυτές του Βελιγραδίου λένε ότι μετά τη δεύτερη  εκλογή του Έντι Ράμα στην Αλβανία, υπάρχει το ενδεχόμενο η χώρα να καταβάλει προσπάθειες για να γίνει πιο ανεξάρτητη από το σερβικό εξαγόμενο πετρέλαιο.

Ο αγωγός φυσικού αερίου ‘Tap’, καθώς και οι νέες πηγές πετρελαίου που ήρθαν στο Σπίραγκ (Shpirag), όπως επίσης,  και αυτές που αναμένονται στο Ιόνιο Πέλαγος, μπορούν να μετατρέψουν  την Αλβανία σε σημαντικό ενεργειακό παράγοντα, που μαζί με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια θα σπάσουν το ρωσικό μονοπώλιο που έχει στην αγορά καυσίμων, ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο.

Στο Βελιγράδι ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι, αντάλλαξε σκληρά λόγια με τον υπουργό Άμυνας, Αλεξαντάρ Βουλίν για τη σοβαρότητα της εξωτερικής πολιτικής της Σερβία, η οποία φαίνεται στην ουσία να είναι μια βαλκανική σύγκρουση με υπόβαθρο το ρωσικό πετρέλαιο. Ιδιαίτερα μάλιστα, το κύριο πρόσωπο των ΗΠΑ, ο Ρεξ Τίλλερσον (Rex Tillerson) είναι, επίσης,  ο πρώην επικεφαλής  της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στον κόσμο, της Exon Mobile.
Αιτία προστριβών ΗΠΑ – Σερβίας: το ρωσικό πετρέλαιο… - Εικόνα3

«Πάντσεβο, το σερβικό διυλιστήριο που τροφοδοτεί την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο με ρωσικό πετρέλαιο: Είναι η αιτία της αναταραχής στα Βαλκάνια»

(Στοιχεία από Teshesh.com)

echedoros-a.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Άνθρωποι, Φτάσαμε!» Οι Βραζιλιάνοι Λαμβάνουν Μαζικά Προειδοποίησείς Μεσάνυχτα για Εισβολή Εξωγήινων
Slider

«Άνθρωποι, Φτάσαμε!» Οι Βραζιλιάνοι Λαμβάνουν Μαζικά Προειδοποίησείς Μεσάνυχτα για Εισβολή Εξωγήινων

by admin
8 ώρες ago
ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΜΟ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Slider

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΜΟ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

by admin
8 ώρες ago
Ένα βήμα μακριά από την πυρηνική καταστροφή: Η Ζαχάροβα απειλεί για το βρετανικό ουράνιο στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βήμα μακριά από την πυρηνική καταστροφή: Η Ζαχάροβα απειλεί για το βρετανικό ουράνιο στο Κίεβο

by admin
9 ώρες ago
Η αλήθεια για τα data centers: Δεν τα κατασκευάζουν για τις ανάγκες της ΑΙ – Είναι χειρότερο…
Slider

Η αλήθεια για τα data centers: Δεν τα κατασκευάζουν για τις ανάγκες της ΑΙ – Είναι χειρότερο…

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Οι πεσμεργκά του KDP απέκρουσαν επίθεση του ιρακινού στρατού στο Μαχμούρ – Δείτε το βίντεο

Οι πεσμεργκά του KDP απέκρουσαν επίθεση του ιρακινού στρατού στο Μαχμούρ - Δείτε το βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ: “Ορθόδοξη παιδεία και όχι Πανθρησκεία”, το σύνθημα που ακούστηκε χθες στην Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ: "Ορθόδοξη παιδεία και όχι Πανθρησκεία", το σύνθημα που ακούστηκε χθες στην Αθήνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr