ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άμεση αντίδραση Ρωσίας για προσέγγιση πολεμικού των ΗΠΑ στις ακτές της

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Νοέ 2012 - 15:57

Η πιθανή εμφάνιση κοντά στις ρωσικές ακτές αμερικανικού σκάφους που θα φέρει πυραυλικό αμυντικό σύστημα τύπου Aegis προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας

RIA Novosti 12 Νοεμβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του πρακτορείου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε:

“Η Ρωσία θα αντιδράσει με τον πιο έντονο τρόπο σε οποιαδήποτε εμφάνιση κοντά στις ακτές της αμερικανικού πλοίου που θα είναι εξοπλισμένο με το αμυντικό σύστημα Αegis”.

Σύμφωνα με το Ρώσο κυβερνητικό αξιωματούχο:

“Tο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στην τρέχουσα μορφή του – μέρος του οποίου είναι και ο εξοπλισμός πολεμικών πλοίων με το σύστημα Aegis – παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, καθώς ενισχύει την “κούρσα εξοπλισμών”.

H Ρωσία αναπτύσσει αυτό το διάστημα νέους τύπους πυραύλων S-500 και δεν αποκλείει την τοποθέτηση σταθμών ραντάρ σε άλλες χώρες. Ωστόσο, δεν σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε πυραυλικά συστήματα εκτός της εκτός της επικράτειάς μας.

Δεν έχουμε ποτέ τοποθετήσει πυραυλικά αμυντικά συστήματα κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ βάσει ανόητων δικαιολογιών όπως “η προστασία των Αμερικανών φίλων μας από τον Καναδά και την Ονδούρα”. Οι Αμερικανοί, αντίθετα, το κάνουν, με τη δικαιολογία της δικής μας (!) προστασίας και των Ευρωπαίων από τους “κακούς” Ιρανούς και Βορειοκορεάτες.Τους δηλώνουμε, επομένως, ότι δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία τους κοντά στις ακτές μας. Αυτό πρέπει να αναφερθεί με σαφήνεια και ακρίβεια. Εργάστηκα τέσσερα χρόνια ως πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και γνωρίζω ποια γλώσσα κατανοούν καλύτερα”.

Ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ρωσικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών παρέχει στα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα C-400 αλλά και τη νεότερη ρωσική ανάπτυξη του C-500. Αναμένεται ότι αυτό το σύστημα θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς στόχους εκτός της ατμόσφαιρας.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr