ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων για την αντιμνημονιακή επιστολή εισαγγελέα

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 20 Νοέ 2012 - 18:21

Ναι μεν το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης από δικαστικούς λειτουργούς προστατεύεται, αλλά το δικαίωμα της έκφρασης δεν πρέπει να ασκείται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο της επιστολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές». Στην επιστολή του, την οποία επικρότησε και η εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη, ο κ. Πενταγιώτης άφηνε σαφείς αιχμές κατά των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο αλλά και κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών.

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διέταξε προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δυο εισαγγελέων ζητώντας να ερευνηθεί εάν έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Τώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το δικαίωμα έκφρασης από τους δικαστικούς λειτουργούς της γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται με τη διάταξη του άρθρου 91 του Ν. 1756/1988, εκτός αν γίνεται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης».

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr