ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανω – κάτω πάλι η κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 3 Δεκ 2012 - 6:12

Η πρόταση που αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, διχάζει την κυβέρνηση συνεργασίας και προκαλεί προβληματισμούς για τη συνέχεια.

Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την αντίδραση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί προς ψήφιση μέσα στο α’ δεκαπενθήμερο του μήνα.

Δράσεις Βενιζέλου κατά της Χρυσής Αυγής

Άμεσες είναι οι κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να διαπιστωθεί αν και πως μπορεί να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρωτοβουλία του κόμματός του κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και του νεοναζισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση που έχει καταρτίσει ειδική ομάδα νομικών και με την οποία αφενός θα επισημαίνεται η αντισυνταγματική δράση της Χρυσής Αυγής και αφετέρου θα ζητείται να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες για να τεθεί εκτός νόμου, ως ένα ισχυρό μήνυμα της ελληνικής πολιτείας προς κάθε κατεύθυνση για την τήρηση της νομιμότητας και τη μη κατάλυση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος.

Ήδη από το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνέντευξης Τύπου του κ. Βενιζέλου δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο κομμάτι του οπτικού υλικού που έχει ετοιμαστεί: μια αφίσα και ένα βίντεο για τη ρατσιστική, κοινωνική, ξενοφοβική βία και το νεοναζισμό.

Δεν δείχνουν να στηρίζουν οι Σαμαράς – Κουβέλης

Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνυπολογίσει τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, που του έχουν επιστήσει την προσοχή οι όποιες διαδικασίες και είναι σαφείς και επαρκώς τεκμηριωμένες.

Ο πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με την ιδέα να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου γιατί πιστεύει ότι έτσι τα στελέχη της «θα γίνουν ήρωες» και αναζητά άλλους τρόπους αντιμετώπισης της νεοναζιστικής απειλής, ενώ ο κ. Κουβέλης πιστεύει ότι είναι δύσκολο για να ένα κόμμα να τεθεί εκτός νόμου, αφού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Με νέο κόμμα απαντά ο Μιχαλολιάκος

Αντίθετα, δεν δείχνει να θορυβείται καθόλου από τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος που έχει προαναγγείλει ότι μόλις κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον του κόμματός του θα ιδρύσει νέο.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε και το όνομα του «υπό σύσταση» κόμματος που θα είναι Ελληνική Αυγή.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων» τονίζει το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής συμπληρώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής».

Και προσθέτει: «Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να… “θέσουν εκτός νόμου” την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Αυτό που θα πρέπει να τονισθεί είναι πως σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, οι βουλευτές της δεν θα χάσουν τις έδρες τους και όπως τονίζουν οι ίδιοι θα προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr