• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντάρτικο ΣΥΡΙΖαίων για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων – Θέλουν δημοψήφισμα

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Σαμοϊλη, προκάλεσε η απόφαση της ιδιωτικοποίησης των τεσσάρων αεροδρομίων του Ιονίου, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επισημαίνει πως θα καταβληθεί η προσπάθεια να μην εφαρμοστεί στην πράξη η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, ενώ στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο πρόκειται να προταθεί η νομική προσβολή της απόφασης, αλλά και δημοψήφισμα μέσω του οποίου θα ζητηθεί η γνώμη των πολιτών των Ιόνιων Νήσων.

«Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά», δήλωσε ο κ. Γαλατσιάτος, ενώ πρόσθεσε «όπως είναι γνωστό τέσσερα από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κερκύρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της Περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής οικονομίας.

Τόσο με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, όσο και με αποφάσεις του ΠΣ Ιονίων έχουμε διατρανώσει επανειλημμένα την αντίθεση μας θεωρώντας ότι αντίκειται στα τοπικά αλλά και εθνικά συμφέροντα.

Θα προτείνουμε στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα γίνει στα τέλη του Αυγούστου αφ” ενός να ζητηθεί η γνώμη των συμπολιτών μας μέσω δημοψηφίσματος σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων και αφ” ετέρου η νομική προσβολή της συγκεκριμένης απόφασης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλατσιάτος.

«Κόκκινη κάρτα» και από τον δήμαρχο Κέρκυρας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Κέρκυρας Κωνσταντίνου Νικολούζου. «Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, στην γερμανική κοινοπραξία, αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη, που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν την αντίθεσή μας στην εκποίηση δημοσίων υποδομών σε ιδιώτες και εν προκειμένω σε εταιρεία ξένων συμφερόντων. Παραμένουμε αμετακίνητοι σε αυτή τη θέση. Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και των υποδομών της χώρας μας, με την οποία παραχωρείται ο έλεγχος των αερομεταφορών περιοχών γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας.

Η ανάγκη κάλυψης του δημοσίου χρέους δεν είναι δυνατόν να ικανοποιείται με την παραχώρηση υποδομών που συνδέονται όχι μόνο με την ανεξαρτησία και την άμυνα μιας χώρας, αλλά και με την ανάπτυξη και εξέλιξή της.

Το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο προσοδοφόρα της χώρας που κατέχει την 5η θέση στη συνολική κίνηση επιβατών, μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, παρά τη σταδιακή και συνειδητή απαξίωση του, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν γίνει έργα εκσυγχρονισμού του. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος της Κέρκυρας θα αντιδράσει στην παραχώρηση με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συμπαραταχτεί με όποια κινητοποίηση απαιτείται ανάλογα με τις εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Νικολούζος.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σαμοΐλης: Μαύρος κύκλος ξεπουλήματος

Την ίδια ώρα καυστικός στις δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το θέμα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Στέφανος Σαμοϊλης που μεταξύ άλλων τονίζει πως «με την ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων ξεκινά ο «μαύρος» κύκλος του ξεπουλήματος».

«Αυτοί που βάλανε την υπογραφή τους για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες, γιατί είναι εις βάρους του ελληνικού δημοσίου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαμοϊλης και πρόσθεσε «ξεκινά μια ενέργεια που βλάπτει το ελληνικό δημόσιο, διότι τα 40-50 έτη που θα διαρκέσει η παραχώρηση στην γερμανική εταιρεία, το ελληνικό δημόσιο θα ζημιωθεί κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκινά ο «μαύρος κύκλος του ξεπουλήματος, μετά τα αεροδρόμια, έπονται τα λιμάνια και πάει λέγοντας…» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
10 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
1 ημέρα ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
1 ημέρα ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ξαφνικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους μετανάστες ταξιδεύει προς άγνωστη κατεύθυνση

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ξαφνικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους μετανάστες ταξιδεύει προς άγνωστη κατεύθυνση

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr