ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

αντωνάκης : Ενα δισ. ευρώ θα δοθεί στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους … αντωνάκη αν δεν κάνω λάθος 34 δε πήρες ; τα άλλα που πάνε ; θα μας πεις ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 20 Δεκ 2012 - 18:43

Πετάει ψίχουλα και πανηγυρίζει ο αχαρακτήριστος !!!
Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του
Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε «η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη» και ανέφερε ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως αύριο θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθούν χρήματα για επιστροφή ΦΠΑ, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς και παροχές υγείας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Από εδώ, από τον κεντρικό θεματοφύλακα των οικονομικών πόρων του Κράτους, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο Προϋπολογισμός κινείται απολύτως ικανοποιητικά: Ότι η εκτέλεσή του – παρά τη βαθειά ύφεση στην οποία έχει μπει η χώρα – θα είναι καλύτερη και από τις προβλέψεις.

Μπορώ να πω, επίσης, μετά τη συνάντηση που είχαμε και με τους υπουργούς και με τους παράγοντες εδώ του υπουργείου και τα στελέχη, τα οποία έχουν κάνει μία πραγματικά αξιομνημόνευτη δουλειά, μπορώ να πω, ότι η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε και ορισμένες έκτακτες παροχές για εκεί που υπάρχουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Πάντα εντός του Προϋπολογισμού, αλλά με τα έκτακτα αυτά χρήματα τα οποία βρέθηκαν λόγω της χρηστής διαχείρισης, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε επίδομα θέρμανσης, επιχορήγηση στον ΕΟΠΠΥ, να δώσουμε τα λεφτά που έπρεπε στο επικουρικό ταμείο του αστυνομικού προσωπικού και να αποδώσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που κάποια στιγμή κινδύνευσαν, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις. Όσοι από εδώ και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν μέχρις ότου λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους, άμεσα, κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού.

Επίσης, κοιτάξαμε ένα άλλο τεράστιο ζήτημα το οποίο υπάρχει, το ζήτημα των αδρανών καταθέσεων σε τράπεζες. Δηλαδή, μιλάω για λογαριασμούς των πολιτών που δεν είχαν για πάρα πολλά χρόνια κινηθεί και που ρυθμίζονται, αν είναι δυνατόν, σήμερα στον 21ο αιώνα, από ένα νόμο του 1942. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, έρχεται ένας σύγχρονος νόμος, που θα έχει και ένα ξεχωριστό κωδικό στον Προϋπολογισμό και τα ποσά που θα μπουν σε αυτό τον κωδικό θα κατευθυνθούν και αυτά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, οι δημοσιονομικοί έλεγχοι θα γίνονται πληρέστεροι και αυστηροί στο σύνολο, πλέον, των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Αφήνω για το τέλος το κυριότερο. Όπως ξέρετε, από το 2009 το Ελληνικό Κράτος ξεκίνησε να συσσωρεύει – και είναι μία πολύ κακή συνήθεια αυτή – χρέη προς τον Έλληνα Ιδιώτη. Με τα λεφτά που δόθηκαν από το Δάνειο ξεκινά από αύριο η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών αυτών. Θα δώσουμε έτσι, επιτέλους, την αρχή της ρευστότητας στην Αγορά, δηλαδή το οξυγόνο, το αίμα της Οικονομίας, που τόσο το έχουν ανάγκη και οι επιχειρήσεις και ο καταναλωτής.

Αύριο θα δοθούν 300 εκατομμύρια για 1200 εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και σε 42 Δήμους της χώρας. Εξόφληση χρεών.

Και, επίσης, ως το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει επιστροφή ΦΠΑ, χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ για παρόχους υγείας και φαρμακοποιούς: Ώστε όλα αυτά μαζί, μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι, τουλάχιστον, 1 δισ. ευρώ καινούργια ρευστότητα που θα δοθεί στην Αγορά. Είναι χρέη του Δημοσίου. Και αυτά τα χρέη δεν πρέπει ποτέ να τα ξαναδημιουργήσουμε.

Και βεβαίως, με τον καινούργιο χρόνο θα συνεχιστεί αυτή η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον Έλληνα πολίτη».

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr