• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλή πραξικοπήματος στην Ελλάδα

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Οι κρίσεις  -αυτή που περνά η Ευρώπη από το 2008 δεν αποτελεί εξαίρεση-   δρουν ως ισχυροί αποκαλυπτικοί μηχανισμοί.  
Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κόψει κάθε τροφοδοσία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι πλέον υπόθεση  -που αναφέραμε τη Τρίτη στις στήλες μας-  αλλά πραγματικότητα.

 

Ο εκβιασμός είναι σαφής: εάν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εγκαταλείψει, τον Φεβρουάριο, την εφαρμογή του προγράμματος της, οι ελληνικές τράπεζες θα στερηθούν από οξυγόνο.
Στη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου  -και τα ανταγωνιστικά οικονομικά σχέδια τους-  τοθεσμικό ίδρυμα που διευθύνεται από τον Mario Draghi, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs 1, επέλεξε το στρατόπεδο του .

Δεν ήταν έκπληξη. Η υποτιθέμενη ουδετερότητα των κεντρικών τραπεζών   -νεοκλασικό τέχνασμα  που σχεδιάστηκε για να αφαιρέσει τον έλεγχο του νομίσματος από τη περίμετρο της δημοκρατίας-  σπεύδει να εξαφανιστεί μόλις διακυβεύονται ορισμένα συμφέροντα.
Το παρατηρήσαμε αμέσως μετά την κρίση των subprime, όταν οι εγχώριες εθνικές τράπεζες είχαν διαταχθεί να εξυγιαίνουν τις ιδιωτικές ομόλογες τους.

Στη συνέχεια, ξεχνώντας ξαφνικά το αντι-πληθωριστικό δόγμα τους, αυτοί οι ίδιοι φορείς που είναι αρμόδιοι για την έκδοση του νομίσματος, το δάνεισαν γενναιόδωρα, με γελοία επιτόκια στις ιδιωτικές τράπεζες.

Τεράστια χρηματικά ποσά καρποφόρησαν οι χρηματοπιστωτές σε αναδυόμενες ή κερδοσκοπικές αγορές, ενισχύοντας την κερδοφορία τους. Και όλα αυτά με το πρόσχημα της ενίσχυσης της τοπικής πραγματικής οικονομίας …
Ακόμα και η Ελβετία είχε παρασυρθεί και, μετά τη διάσωση της UBS, ενίσχυσε πάλι την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας το 2011, όταν το ισχυρό φράγκο άρχισε να απειλεί τα περιθώρια κέρδους της εξαγωγικής βιομηχανίας . Πριν να ανακληθεί στην πραγματικότητα τον περασμένο Ιανουάριο από μεγαλύτερους παίκτες.
Ωστόσο, ένα από τα δύο πράγματα συμβαίνει: είτε αυτά τα ιδρύματα έχουν καθήκοντα άσκησης οικονομικής πολιτικής και πρέπει να υπόκεινται στην πολιτική εξουσία, είτε είναι απλά τεχνικές υπηρεσίες, μόνο αρμόδιες για να ελέγχουν το πληθωρισμό, και ως εκ τούτου μπορούν να χειραφετηθούν από τις  κυβερνήσεις.
Την απάντηση, φρόντισε η ΕΚΤ να μας την υπενθυμίσει τη Τετάρτη, αρνούμενη να θεωρήσει την αξία των ελληνικών ομολόγων, ενώ η Αθήνα είχε εγείρει την ίδια ημέρα, 812,5  εκατομμύρια ευρώ με  2,75% στις χρηματοπιστωτικές αγορές

Το πλήγμα είναι άτιμο:  η Αθήνα δεν είχε λάβει καμία μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την υποτίμηση των υποχρεώσεών της.
Είναι πολιτικό: στοχεύει την αχίλλειος πτέρνα των Ελλήνων, τις ιδιωτικές τράπεζες «τους».
Είναι ιδεολογικό: θέλει να αναγκάσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το σχέδιο εξόδου της από τη κρίση που όμως εγκρίθηκε από τις κάλπες (δικαιότερη φορολόγηση, καταπολέμηση της διαφθοράς, τόνωση της κατανάλωσης) και να επανεξετάσει τα μέτρα ιδιωτικοποιήσεων και λιτότητας που επιβλήθηκαν από τη Τρόικα.
Μια στρατηγική περικύκλωσης, αφού προϋποθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να αναλάβει τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας της, ή ακόμη και του σύνολου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Συμπεριληπτικά: το θεσμικό ίδρυμα έκδοσης νομίσματος των Ελλήνων στράφηκε εναντίον τους.
Όπως μια χούφτα πραξικοπηματιών Στρατηγών, ο πρώην μισθοφόρος της Goldman Sachs και οι ανώτεροι υπάλληλοι του, όρθωσαν το ανάστημά τους εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, απειλώντας την με οικονομικό πραξικόπημα, αν δεν ξαναβρεί τα «λογικά» της …

Αυτή η «Μάχη των Αθηνών», όπως κάποτε εκείνη της Χιλής, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Είναι η μάχη της δημοκρατίας ενάντια στην παντοδυναμία της νεοφιλελεύθερης ζουρλομανδύας.

Πέρα από την αυθόρμητη αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, μας αφορά όλες και όλους.

1  Υπενθυμίζεται ότι ο Mario Draghi ήταν υπεύθυνος των ευρωπαϊκών δημόσιων χρέων στην GoldmanSachs, τη στιγμή που αυτή η τράπεζα φαλκίδευε τους ελληνικούς λογαριασμούς.
 LE COURRIER  
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Προσωπικός Αριθμός, βιομετρικά και μικροτσίπ – Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός αναζητά την αλήθεια για την ψηφιακή ταυτότητα»
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

«Προσωπικός Αριθμός, βιομετρικά και μικροτσίπ – Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός αναζητά την αλήθεια για την ψηφιακή ταυτότητα»

by admin
26 λεπτά ago
Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης
Slider

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης

by admin
6 ώρες ago
Συγκλονιστικός ο Στράτος Σιουρδάκης του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» για τα σατανικά σιχάματα της Ευρωχούντας
Slider

Συγκλονιστικός ο Στράτος Σιουρδάκης του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» για τα σατανικά σιχάματα της Ευρωχούντας

by admin
6 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (14/7/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (14/7/2026)

by admin
15 ώρες ago
Next Post
ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΩΡΑ

ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΩΡΑ

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;

Γιά ποιά διαγραφή χρέους συζητοῦν ὅταν οὐσιαστικῶς ΔΕΝ ὑπάρχουν χρέη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr