• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Οι ΗΠΑ… Τορπιλίζουν την Ελληνορωσική Ενεργειακή Συμφωνία

11 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Μεγάλων Δυνάμεων» είναι η χώρα μας να παραμείνει «σκλαβωμένη» στις ΕΛΙΤ…

Οι ΗΠΑ κινούνται γρήγορα για να… αντιμετωπίσουν τις κινήσεις της Ελλάδας, η οποία αναζητά τον τρόπο για να επωφεληθεί από την κατασκευή του τεράστιου φυσικού αγωγού αερίου που προτείνει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Gazprom, που είναι πρόθυμη να οδηγήσει για πολλά ακόμα χρόνια νέες προμήθειες στην γηραιά Ήπειρο. Το προηγούμενο έργο, αυτό του αγωγού «South Stream» – που θα περνούσε μέσα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία και τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία περαιτέρω στην Αυστρία – εγκαταλείφθηκε μετά την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ... Τορπιλίζουν την Ελληνορωσική Ενεργειακή Συμφωνία2

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2014 η Gazprom υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Τουρκία. Υπεγράφη στην Άγκυρα από τους Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ρετζέπ Ερντογάν, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα έχει δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, με 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πλακόστρωτο για τους Τούρκους καταναλωτές (η ίδια ποσότητα που θα παραλάβει μέσω των Βαλκανίων) και σχεδόν 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα θα μεταφέρονται στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, όταν ένα σημείο παράδοσης θα κανονιστεί. Έτσι, η Ελλάδα θα είναι τελικά σε θέση να επωφεληθεί από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ελληνικά-ρωσικές σχέσεις υπό εξέταση

Η Ελλάδα σήμερα πολεμά για την αποπληρωμή του χρέους της, μετά την κατάρρευση της οικονομίας της. Είναι μπλεγμένη σε μια μάχη με τη Γερμανία, η οποία αντιστέκεται σε περαιτέρω οικονομική διάσωση της ελληνικής κυβέρνησης. Στις αρχές Απριλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος εξελέγη για να ελαφρύνει τη χώρα του από τα μέτρα λιτότητας και να αγωνιστεί για μια πιο δίκαιη συμφωνία με τους πιστωτές της – πέταξε στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο. Η Αθήνα, αν και επέμεινε ότι δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα έγινε δεκτό με καταφρόνηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ουάσιγκτον.

Αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ολοκλήρωσε ένα πενθήμερο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Τζον Κέρι, ο οποίος υποσχέθηκε να στείλει τον υπεύθυνο για θέματα ενέργειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Amos Hochstein στην Αθήνα, «εντός ολίγων ημερών», με αντιπροσφορά στη ρωσική συμφωνία.

Έτσι, η Ουάσιγκτον για άλλη μια φορά κάνει κινήσεις για να τορπιλίσει τις οποιεσδήποτε πιθανότητες της Ελλάδας να επωφεληθεί από την τελευταία συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου. Γνώστες των κινήσεων αναφέρουν πως θα γίνουν διπλωματικές κινήσεις και στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να «σπάσουν» τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τη Gazprom. sputniknews

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
5 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Διαλύουν τη μεσαία τάξη. Θα το επιτρέψουμε;

Διαλύουν τη μεσαία τάξη. Θα το επιτρέψουμε;

“Τσιράκι” των ΗΠΑ η Γερμανία κατασκόπευε τους Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA!

"Τσιράκι" των ΗΠΑ η Γερμανία κατασκόπευε τους Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr