ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποκαλύπτουμε… ALERT!!! ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ» ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 30 Ιούλ 2017 - 13:00
Loading...

 Aφορά άμεσα και την Ελλάδα! Λέτε μετά τα capital controls να μας βρει κι αυτό το χειρότερο κακό;

Αν υπάρχει το λεγόμενο bank run, σε οποιαδήποτε τράπεζα στην ΕΕ, θα πρέπει να είστε μεταξύ των πρώτων που θα βγάλουν τα χρήματά τους! Αν και είναι τα χρήματά σας, η ΕΕ θέλει να παγώσει τους λογαριασμούς για να αποτρέψει τα runs σε τράπεζες που βρίσκονται υπό κατάρρευση!

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν μέτρα τα οποία θα τους επιτρέψουν να σταματήσουν προσωρινά τους καταθέτες να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους για να αποφευχθεί η προαναφερθείσα κατάσταση, όπως αποκάλυψε έγγραφο της ΕΕ που εξετάστηκε από το Reuters.   Η κίνηση στοχεύει να βοηθήσει στη διάσωση δανειστών που θεωρούνται ότι αποτυγχάνουν ή πιθανόν να αποτύχουν, αλλά οι επικριτές του εγχειρήματος λένε ότι θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη και ίσως ακόμη και να επιταχύνει τις αποσύρσεις με το που ανακοινωθεί ότι η οποιαδήποτε τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα.   Η πρόταση, η οποία βρίσκεται στα σκαριά από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έρχεται σχεδόν μετά την κατάρρευση των καταθέσεων της Banco Popular που συνέβαλαν στην κατάρρευση του ισπανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Το να δίνεται η δυνατότητα στις εποπτικές αρχές να αποκλείουν προσωρινά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των προβληματικών οργανισμών είναι «μια εφικτή επιλογή», ανέφερε ένα έγγραφο που εκπόνησε η εσθονική προεδρία της ΕΕ, αναγνωρίζοντας ότι τα κράτη μέλη δεν είχαν συγκλίνουσες απόψεις στο θέμα αυτό.

Οι χώρες της ΕΕ που επιτρέπουν ήδη ένα μορατόριουμ στις πληρωμές των τραπεζών σε διαδικασίες αφερεγγυότητας σε εθνικό επίπεδο, όπως η Γερμανία, υποστηρίζουν το μέτρο, ανέφεραν αξιωματούχοι.   «Η επιθυμία είναι να αποφευχθεί μια τράπεζα να πραγματοποιήσει run, έτσι ώστε όταν μια τράπεζα βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση δεν θα φτάσει στα άκρα», τόνισε άτομο της ΕΕ που εκφράζει… απόλυτα τις σκέψεις της γερμανικής κυβέρνησης.   Η πρόταση της Εσθονίας συζητήθηκε από τους απεσταλμένους της ΕΕ στις 13 Ιουλίου, αλλά δεν λήφθηκε καμία απόφαση, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. Οι συζητήσεις επρόκειτο να συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα χρειαστεί έγκριση των νομοθέτων της ΕΕ για οποιαδήποτε τελική απόφαση.   Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητήθηκε από τα κράτη της ΕΕ, οι πληρωμές θα μπορούσαν να ανασταλούν για πέντε εργάσιμες ημέρες και το συνολικό μπλοκάρισμα των λογαριασμών θα μπορούσε να παραταθεί για 20 ημέρες το πολύ σε εξαιρετικές περιστάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά το εσθονικό έγγραφο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε γράφημα που αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποκαλύπτουμε… ALERT!!! ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ» ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!! - Εικόνα1

Η χώρα μας, η Ιταλία η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν συνολικά 606 δισ. Ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι υπερεκμεταλλευόμενο, υποκεφαλαιοποιημένο και υποστηρίζεται από την ποσοτική χαλάρωση που προέρχεται από την ΕΚΤ. Με απλά λόγια, το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ είναι αφερέγγυο, και αυτός είναι ο λόγος που δραστικές αποφάσεις είναι προ των πυλών!

hellasforce.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter