ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άρχισε η εγκατάσταση των Patriot στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ. - 5 Ιαν 2013 - 6:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Εγινε, σήμερα, το ξεκίνημα στην εγκατάσταση επι τουρκικού εδάφους συστοιχιών πύραυλων εδάφους-αέρος τύπου ‘Πάτριοτ’, υπό νατοϊκή αποκλειστικώς διοίκηση και, συγκεκριμένα, στο χώρο της αεροπορικής βάσης της Συμμαχίας στο Ιντσιρλίκ– στα νότια), “εγκατάσταση που έχει χαρακτήρα
αμυντικό, δηλαδή θα γίνει έναντι τυχόν συριακών απειλών, στο μέλλον”, σύμφωνα με το επίσημο αμερικανικό ανακοινωθέν (της διοίκησης που εδρεύει στη Γερμανία).
Στο ίδιο, διευκρινίζεται ότι οι συστοιχίες των Πάτριοτ “θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε λίγες βδομάδες, από σήμερα”.
Προσέτι, γίνεται η αναφορά στο ίδιο ανακοινωθέν στην αποστολή εντός τρέχοντος μηνός, δια θαλάσσης, συμπληρωματικού εξοπλιστικού υλικού, από Ολλανδία-Γερμανία, αλλά και στην αποστολή αεροπορικώς περίπου 400 στρατιωτών στην αεροπορική βάση της Συμμαχίας στο Ιντσιρλίκ.
–Οι πύραυλοι Πάτριοτ, είναι ικανοί να εξουδετερώσουν –πριν να πλήξουν τους στόχους τους– τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ή διαφόρους άλλους τύπους πυραύλου, επίσης αεροσκάφη, όπως έχει στο παρελθόν ενημερώσει η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, η ‘Λόκχιντ’.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr