ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ARCO Δημήτρης : Παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!

ARCO ΔΗΜΗΤΡΗΣ. - 31 Αυγ 2020 - 21:23

To παρον αρθρο ειναι δημοσιευμενο σε ιστοχωρο των Ε.Δ.

Tου Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

Σταματήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!

1. Είχαμε γράψει στο παρελθόν, με αφορμή την υπουργοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ, γιατί οι Αρχηγοί των Ε.Δ. και Σ.Α. δεν μπορεί τη μια μέρα να φέρουν τη στρατιωτική στολή και την επομένη να ενδύονται τον κομματικό-πολιτικό μανδύα.

2. Παρατηρούμε τελευταία την εμφάνιση – παρέλαση πολλών Αποστράτων στα τηλεοπτικά πάνελ να “αναλύουν” θέματα Εθνικής Άμυνας – Ασφάλειας, Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Και αυτό το κάνουν, ενώ δεν έχουν, ούτε επαρκή επιστημονική κατάρτιση, ούτε γνώση των πραγματικών δεδομένων, τα οποία εξ αντικειμένου έχουν ευαίσθητο και απόρρητο χαρακτήρα.

Αγνοούν ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων (επιχειρησιακά κ.α.) και τοποθετήσεις – εκτιμήσεις σε θέματα διεθνών σχέσεων, μπορεί εν τέλει να βλάψουν τα συμφέροντα της Χώρας και να δώσουν επιχειρήματα στον αντίπαλο.

3. Είδαμε για παράδειγμα τις άστοχες δηλώσεις του πρώην ΥΕΘΑ-Α/ΓΕΕΘΑ για τη “μοναξιά” της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, που έγινε πρωτοσέλιδο στα τουρκικά Μ.Μ.Ε. και ο αγαπημένος των γειτόνων (τη “δόξα” του ζήλεψε και ο πρώην πρωθυπουργός).

Τα γεγονότα όμως (οι συμμαχίες που ανέπτυξε η Χώρα κ.λ.π.) σε σύντομο χρόνο τον διέψευσαν παταγωδώς.

4. Είδαμε επίσης τις δηλώσεις του Ναυάρχου – Συμβούλου της Κυβέρνησης για τις έρευνες του τουρκικού σκάφους.

Οι εν λόγω θέσεις, ασχέτως της ουσίας – πραγματικότητας, δεν εκφράζονται δημοσίως, γιατί αποτελούν πράγματα, που στη διπλωματία – διεθνείς σχέσεις δεν λεγονται, αφού δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και καταστάσεις “χρησικτησίας”.

5. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι πανελίστες των καναλιών να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους και να ελέγχουν την εκφορά του λόγου, ώστε να μη δημιουργούν, πέραν των ανωτέρω, πολεμικό κλίμα στην κοινωνία και να μην αυξάνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Ας αφήσουν το δημόσιο λόγο στους αρμόδιους. Επίσης όσοι αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα να προσέχουν στη διατύπωση των απόψεών τους.

Στο θέμα αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν και οι υπεύθυνοι των καναλιών και ας είναι πιασάρικα τα σχετικά θέματα!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι αποστρατοι δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ πλην των Αρχηγων επιτελειων που τους γινεται ετησια ενημερωση απο τα επιτελεια,ανταλλασουν αποψεις.

Ευχαριστω ARCO Δημητρης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr