ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ARCO Δημητρης : Διονύσιος Σολωμός «Το έθνος πρέπει (να μάθει) να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»

ARCO ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 19 Αυγ 2020 - 20:46

Τοσος συγχρονος οσο ποτε ο τιτλος του αρθρου με προεκταση σημαντικη αν στην λεξη΄΄εθνικο΄΄γραψουμε την λεξη ΗΘΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ .
Δεν θα ειχαμε ΠΟΤΕ φτασει σε αυτην ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ με ΑΕΝΑΗ ΚΡΙΣΗ.
Ειχα γραψει τα αρθρα μου οπου φαινεται δεν εγιναν κατανοητα αυτα που ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ.

ARCO Δημήτρης : Θεμα : Νο 1 Nεο πατριωτισμός Ελλήνων και ύστερος Νεο οθωμανισμός στην ΕΕ των Εθνών .Η πραγματικότητα.

Nεο πατριωτισμός Ελλήνων και ύστερος Νεο οθωμανισμός στην ΕΕ των Εθνών .Η πραγματικότητα.

ARCO Δημήτρης : Θεμα : Νο 2 .Nεο πατριωτισμός Ελλήνων και ύστερος Νεο οθωμανισμός στην ΕΕ των Εθνών .Η πραγματικότητα.

ARCO Δημήτρης : Θεμα : Νο 2 .Nεο πατριωτισμός Ελλήνων και ύστερος Νεο οθωμανισμός στην ΕΕ των Εθνών .Η πραγματικότητα.

Επισης ειχα γραψει ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ απο βιβλιο ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΝ που αναφερει τι ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ οπου καποιοι γραφουν τα δικα τους.
Φαινεται γνωριζουν …περισσοστερα απο τον προσφατως πρωην Α/ΓΕΝ(εδω γελανε).

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν ποια είναι η Ελλάδα.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν ποια είναι η Ελλάδα.

ΤΩΡΑ γραφω αλλο αρθρο τι ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ Μ Ε Σ Ο Γ Ε Ι Ο

Θ Α Λ Α Σ ΣΑ που ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ Α Ι Γ Α Ι Ο Π Ε Λ Α Γ Ο Σ που Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι Τ Μ Η Μ Α Τ Η Σ .Τα λινκ ειναι ευλογο δεν τα επισυναπτω.

Διονύσιος Σολωμός

«Το έθνος πρέπει (να μάθει) να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»
Το οποίον προϋποθέτει σωστή ενημέρωση και κυρίως, σωστή και «ακριβή» χρήση όρων και εννοιών και όχι ελλειμματικές αναλύσεις και των συνδρόμων τρέμουλου και φοβίας.
Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι : & Oι Έλληνες δεν ξέρουν ποια είναι η Ελλάδα & αναφορικά με τα χερσαία και κυρίως θαλάσσια σύνορά μας .
Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι άλλη έννοια (γεωγραφική) είναι το Αιγαίο Πέλαγος και κυρίως άλλη η Μεσόγειος θάλασσα οπου πολύς κόσμος τα νομίζει ότι είναι τα ιδια και……επομένως Ελληνικά και η Ελλάδα «αποκτά» αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην οριοθέτηση άλλων περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Πηγή:…. για ευνοητους λογους δεν την γραφω (ειναι επισημη).

Το Άρθρο 83 της Σύμβασης για το Δίκαιο των Θαλασσών, ορίζει τα εξής σε ότι αφορά την οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας μεταξύ κρατών έναντι ή προσκείμενες ακτές :
« Η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές, πραγματοποιείται κατόπιν Συμφωνίας με βάση το Διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 38 του Καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση ».
Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπάρχει στο Άρθρο 74 σε ότι αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Α.Ο.Ζ όσο και η Υφαλοκρηπίδα, δεν μπορούν να ανακοινωθούν μονομερώς από μια χώρα.
«Στην περίπτωση χωρών που έχουν έναντι ή παρακείμενες ακτές, η Υφαλοκρηπίδα, πρέπει να καθορίζεται με συμφωνία μεταξύ τους.
Με απουσία τέτοιας συμφωνίας και αν μια άλλη οριοθέτηση δεν καθίσταται αναγκαία λόγω ειδικών συνθηκών, το όριο καθορίζεται με την αρχή της μέσης γραμμής».
Στους νέους ορισμούς έχει απαλειφθεί η ρητή αναφορά στην αρχή της μέσης γραμμής και δίνεται ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη Συμφωνία κατόπιν…διαπραγμάτευσης.
Πηγή: :…. για ευνοητους λογους δεν την γραφω(ειναι επισημη).
H United Nation Convention on the Law of the Sea of 1982, την οποία δ.ε.ν έχει υπογράψει η Τουρκία όπως και πολλές άλλες Χώρες και η διαμάχη μονομερούς «ερμηνείας» από την Ελλάδα που την έχει υπογράψει εστιάζεται στο Άρθρο 121 σελ. 66.

Βράχοι που δεν μπορούν να διατηρήσουν ανθρώπινη ζωή και οικονομική ζωή
δεν θα έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα.(Άρθρο 2 και 3).
Πηγή:…… :…. για ευνοητους λογους δεν την γραφω (ειναι επισημη).
Σύμφωνα με τον ελληνικό ορισμό, η Τουρκία δεν έχει πουθενά πρόσβαση σe θαλάσσιους πόρους, χιλιάδων χιλιομέτρων ακτογραμμών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, εκτός από μια στενή λωρίδα μεταξύ της Αττάλειας και της συριακής ακτής.
Μια ματιά στον χάρτη είναι αρκετή για να δείξει σε οποιονδήποτε ουδέτερο παρατηρητή ότι αυτή η θέση δεν είναι ρεαλιστική.
Ειδικά επειδή η Ελλάδα και η Κύπρος, χωρίς συνεργασία με την Τουρκία, δεν μπορούν να φέρουν φυσικό αέριο στην Eυρωπαϊκή αγορά σε προσιτές τιμές, εάν μπορούν να το εξαγουν.
Παρ ‘όλα αυτά, η κυβέρνηση του Kυρ Μητσοτάκη εμμένει στη θέση της με ένα εθνικιστικό τρέμουλο.
Οι Τούρκοι εθνικιστές είναι ικανοποιημένοι, και από καιρό πιστεύουν ότι η διαφορά με την Αθήνα πρέπει να επιλυθεί με όπλα εάν η Ε.Ε δεν καταλάβει τη λογική της και οτι, η τραγωδία θα ξεδιπλωθεί.
Η Μεσόγειος θάλασσα αποτελεί τη σημαντικότερη περιφερειακή θάλασσα στον Πλανήτη .
Γεωγραφικώς, η Μεσόγειος αποτελεί, επίσης, ένα καθόλα ιδιαίτερο θαλάσσιο σύνολο > επιμέρους θαλάσσιων περιοχών<, οι οποίες και αποτελούν από μόνες τους μικρότερα θαλάσσια υπό-σύνολα, με κυρίαρχο εκείνο της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Αζοφικής, το οποίο και προεκτείνεται προς την κεντρική Μεσόγειο μέσω των στενών του Βοσπόρου, και των Δαρδανελίων, αλλά και τις περιοχές του ΑΙΓΑΙΟΥ, της Αδριατικής κλπ, ενώ, το γεωμορφολογικό της υπόβαθρο τη διακρίνει σε δύο μεγάλες υποθαλάσσιες λεκάνες, τη δυτική και την ανατολική

& Πόσο πιο απλά πια να εξηγήσουμε τα αυτονόητα βάσει Διεθνών Κανονισμών ;

Άρθρο 122 Ορισμός

Για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης «κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα» σημαίνει κόλπο, λεκάνη ή θάλασσα που περιβάλλεται από δύο ή περισσότερα κράτη και που συνδέεται με άλλη θάλασσα ή με τον ωκεανό με στενό δίαυλο, ή που αποτελείται καθ’ ολοκληρίαν ή κυρίως από τις χωρικές θάλασσες ή τις αποκλειστικές ζώνες δύο ή περισσοτέρων παράκτιων κρατών.

Άρθρο 123 Συνεργασία κρατών που συνορεύουν με κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες

Τα κράτη που συνορεύουν με κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους στην άσκηση των δικαιωμάτων τους και την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση. Προς το σκοπό αυτό, προσπαθούν άμεσα ή μέσω αρμόδιας περιφερειακής οργάνωσης:
Πηγή: :…… :…. για ευνοητους λογους δεν την γραφω (ειναι επισημη).

(Ισραήλ και Τουρκία την έχουν καταψηφίσει)

Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας /* Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ */

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:21998A0623(01)&from=PT

Ο Πρόεδρος Erdogan δεν είναι απλά ένας άλλος Putin στην πόρτα της Ε.Ε αλλά ένας dejure εταίρος της Ε.Ε, όπου χρόνια συνεισφέρει στον Προϋπολογισμό της Ε.Ε αγοράζοντας πανάκριβα Εξοπλιστικά από την Γαλλία (η Έδρα της Τotal είναι στην Τουρκία) όπως Ιταλίας, Γερμανίας ,Αυστρίας και των U.S.A.

Αυτα για να μαθαινουν οι αναγνωστες τι ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.

Στο αρθρο μου ΑRCO Δημήτρης : Βασικοί οικονομικοί όροι.

ΑRCO Δημήτρης : Βασικοί οικονομικοί όροι.

καποιοι αναγνωστες προφανως ασχετοι ,μπαταχτζηδες που χρωστανε και υπουλα τα εβαλαν με ολους για ολα,γραφουν απο παντελως ασχετοσυνη για …πτωχευση οταν η Χωρα βρισκεται εντος του ευρω στην ΕΕ. Τα σχολια περιττευουν ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ(ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ).
Και αυτοι τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Χριστιανούς και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ.
Κυριοι αν χρωστατε πουλατε το σπιτι σας για να ζησετε και πατε στο ενοικιο οχι ολα δικα σας,να παραπονειστε και να πανε να πνιγουν οι υπολοιποι.
Ε.Ε με το μελος την ΕΛΛΑΔΑ σας εδωσε πολυ χρονο 10 χρονια να μαζεψετε τα οικονομικα σας,ενω σας πληρωναν μεσω ανακεφαλαιοποιησεων Τραπεζων και αυξημενες τιμες προιοντων supermarket οι ΝΟΜΑΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν χωστανε και αλλοι εχασαν περιουσιες με το PSI και κανεις δεν μιλα γιαυτους.
Tο κόστος χρήματος θα ήταν χαμηλότερο κατά 0,75 έως 1,25 ποσοστιαίες μονάδες ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑXΤΖΗΔΕΣ του΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ΄΄,κοινα οι τιμες στα super market θα ηταν τουλαχιστον φθηνοτερες κατα 30%-40%.

ΑΛΛΩΣΤΕ το ειχα επισημάνει σε αρθρο μου 31 ΙΑΝ 2020 :

ARCO Δημήτρης : Προς Εθνική καταστροφή 2 … ΚΥΠΡΟΣ

ARCO Δημήτρης : Προς Εθνική καταστροφή 2 … ΚΥΠΡΟΣ

……… Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΚΥΠΡΙΟΙ κληρονόμησαν , δυστυχώς, την ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τα κοινά όπως την ανάδειξη της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ως πιο σημαντικού θεσμού από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
Στην Ελλάδα η οικογένεια δεν αποτελεί προστατευόμενο θεσμό στα πλαίσια του κοινωνικού γίγνεσθαι αλλά ξεχωριστή οντότητα που αποτελεί δορυφόρο της συλλογικής δράσης.
Οι Έλληνες,Κυπριοι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ πραγματικά για την πολιτική όπως υπαγορεύει ο αστικός μύθος.Το σπίτι ΜΟΥ να΄΄περνάει΄΄καλά και ας καεί το παλιάμπελο.ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΒΛΑΧΕΨΟΥΝ.
……… Αντιθέτως οι Έλληνες Κυπριοι ,ευχαρίστως παραδίδουν την εξουσία σε προδότες χωρίς να το πολυ-εξετάσουν, αδιαφορώντας για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, έννοια άχρηστη για αυτούς και ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και του ΄΄ΣΟΓΙΟΥ».
Δεν πρέπει να αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι παρόλο που είμαστε ο μοναδικός ευρωπαϊκός λαός που υπέφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό από την κρίση δεν μπορεί να αποκρυσταλλώσει μια πολιτική πλατφόρμα εναντίον των αιτιών της δυστυχίας του όπως κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι.
Ελπιζω οι αναγνωστες να καταλαβαν πως φτασαμε σε αυτην ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ηταν το κερασακι στην Τουρτα,των υποπροιοντων πεπτικου σκυλιων που υπηρχαν αναμεσα μας ,που τα κλωτσας δεν τα μαζευεις ,θα΄΄λερωθεις΄΄.
Ουτε ειναι δουλεια του καθε ΑΡΚΟ να στελνει ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΕΣ προτασεις στην ΑΑΔΕ που τις εφαρμοζει ,πως να βρουν τους εχοντες και κατεχοντες που χρωστανε.
ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ,τα δανεια των αμυαλων θα εξυπηρετούνται και πάλι, θα διασωθούν περιουσίες και θέσεις εργασίας.
Εχει δίκιο ο Χρ.Σταϊκούρας για προστασία α’ κατοικίας: «Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται».

Μετα τα αρθρο μου : ARCO Δημήτρης : Η κακομαθημένη γενιά και το παράλληλο σύμπαν.

ARCO Δημήτρης : Η κακομαθημένη γενιά και το παράλληλο σύμπαν.

Το παράλληλο σύμπαν με τον καθε ασχετο να γινεται σχετικος με σκοπο να παρασυρει λανθασμενα μονοπλευρα αναγνωστες υπαρχει και το ειχα εγκαιρως αντιληφθει απο τα σχολια. Ενα αλλο…ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ λαμογιων που παριστανουν τους Ορθοδοξους ,πατριωτες γραφουν σχολια γενικου ενδιαφερντος κλπ με σκοπο το προσωπικο οφελος εις βαρος των υπολοιπων.Αυτα να γνωριζουν τελειωσαν.Οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν.
Με το ζορι δεν δανειστηκε κανεις αλλα με εκ μερους τους δολο (πονηρια).
¨τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ¨
κατά Μάρκον ευαγγέλιο 12:13-17
KAI στέλνουν σ’ αυτόν μερικούς από τους Φαρισαίους και τους Hρωδιανούς, για να τον παγιδεύσουν σε λόγο· και εκείνοι, όταν ήρθαν, λένε σ’ Αυτόν :
Δάσκαλε, ξέρουμε ότι είσαι αψευδής, και δεν σε μέλει για κανέναν· επειδή, δεν βλέπεις σε πρόσωπο ανθρώπων, αλλά διδάσκεις αληθινά τον δρόμο τού Θεού·
επιτρέπεται να δώσουμε δασμό στον Kαίσαρα ή όχι; Nα δώσουμε ή να μη δώσουμε;
Eκείνος δε, επειδή γνώρισε την υποκρισία τους, είπε σ’ αυτούς :
Γιατί με πειράζετε; Φέρτε μου ένα δηνάριο, για να δω. Kαι εκείνοι έφεραν. Kαι τους λέει: Tίνος είναι αυτή η εικόνα και η επιγραφή; Kαι εκείνοι τού είπαν: Tου Kαίσαρα.
Kαι απαντώντας ο Iησούς είπε σ’ αυτούς: Aποδώστε στον Kαίσαρα εκείνα που ανήκουν στον Kαίσαρα, και στον Θεό εκείνα που ανήκουν στον Θεό. Kαι θαύμασαν γι’ αυτόν.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός με ένα λόγο του αποστομώνει εκείνους που θέλουν να τον παγιδεύσουν και δεν τους αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ενέργειες εκείνη τη στιγμή.
Και σε άλλες περιπτώσεις ο Ιησούς έδωσε διπλωματικές απαντήσεις στους ανθρώπους επειδή γνώριζε τις πονηρές προθέσεις τους, ίσως όμως αυτό το περιστατικό είναι περισσότερο γνωστό στον κόσμο.
Αυτα και οι αναγνωστες ας διαβασουν ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ -ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αφηνοντας τους βλαχικους στην νοοτροπια εξυπνακισμους.
Η γνωση ειναι δυναμη (Ρότζερ Μπέικον).

Ευχαριστω ARCO Δημητρης .

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr