• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
  • Login
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αργά αλλά σταθερά ο Γιάννος Παπαντωνίου πλησιάζει στον… Κορυδαλλό

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βρήκαν 2 εκατ. δολάρια αδήλωτα σε λογαριασμό της συζύγου του Γιάννου

Και η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου είχε “ξεχάσει” να δηλωσει κοντά 2 εκατ. δολάρια που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη.

Αυτό προκύπτει από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών της Βουλής,
σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews.

Οι ορκωτοί λογιστές της Επιτροπής Πόθεν Εσχες διαπίστωσαν ότι η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα, ενώ το όνομά της εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 919, ως «Kourakou Stavroula-businesswoman».

Το πόρισμα της Επιτροπής βρίσκεται από την Πέμπτη στα χέρια του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος είναι υποχρεωμένος εντός 20 ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Χειρότερη και από του Άκη η σύμβαση του Γιάννου για τα υποβρύχια»

«Όλες οι συμβάσεις είναι προβληματικές, όμως η σύμβαση για τα υποβρύχια που υπεγράφη το 2002 επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου είναι χειρότερη και από του Άκη», υποστηρίζει ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων Ευάγγελος Βασιλάκος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News, ο κ. Βασιλάκος ισχυρίζεται ότι ο τομέας των εξοπλιστικών δαπανών παρουσιάζει διαχρονικά πολλές αδυναμίες και κυρίως αδιαφάνεια, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται μια εξοπλιστική προμήθεια.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, ο πρώην διευθυντής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων πως από το 1996 έως το 2004 το Υπουργείο Άμυνας ακολουθούσε την πρακτική της απευθείας ανάθεσης σε συγκεκριμένο προμηθευτή, παραλείποντας παράνομα τη διαδικασία των διαγωνισμών ή προκηρύσσοντας «κατ’ ευφημισμόν» διαγωνισμούς, όπου η τελική επιλογή ήταν ήδη προαποφασισμένη.

Ερωτηθείς για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τα γερμανικά υποβρύχια, ο κ. Βασιλάκος επιβεβαιώνει ότι όντως ήταν μία από τις πιο σκανδαλώδεις, ωστόσο συμπληρώνει πως αυτή που υπέγραψε ο Γιάννος Παπαντωνίου το 2002, η οποία αφορούσε και πάλι σε υποβρύχια που θα εκσυγχρονίζονταν, ήταν πολύ χειρότερη.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο πρώην γενικός διευθυντής, λόγω μιας συγκεκριμένης αλλά πιθανότατα όχι τυχαίας πρόβλεψης της σύμβασης, το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ παραπάνω.

«Η σύμβαση προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων και είχε μια προαίρεση για τον εκσυγχρονισμό ακόμα ενός υποβρυχίου. Εάν αποφασίζαμε να μην εκσυγχρονίσουμε αυτό το τέταρτο, θα πληρώναμε 30 εκατ. ευρώ παραπάνω. Αποφασίσαμε να μην το εκσυγχρονίσουμε και έτσι πληρώσαμε τα χρήματα», υποστηρίζει ο κ. Βασιλάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα το περιστατικό αυτό θα είχε σίγουρα πολιτικές συνέπειες, ωστόσο «εδώ δεν έγινε απολύτως τίποτα».

«Στην πολιτική ηγεσία ή θα πρέπει κάποιος να είναι ανόητος ή θα πρέπει να έχει κάποιον απώτερο σκοπό- να το πω κομψά- για να πάρει τέτοια απόφαση για τα υποβρύχια», καταλήγει ο κ. Βασιλάκος.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! «H απάντηση έρχεται από τον … τάφο»! Όλη η αλήθεια στο φως!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! «H απάντηση έρχεται από τον … τάφο»! Όλη η αλήθεια στο φως!

by admin
45 λεπτά ago
Στο ναδίρ οι ελληνορωσικές σχέσεις!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ναδίρ οι ελληνορωσικές σχέσεις!

by admin
3 ώρες ago
ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΙ ΕΣΥ; Τι συνέβη με τον Μητσοτάκη στο Bloomberg! Tην ώρα που μιλούσε για!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΙ ΕΣΥ; Τι συνέβη με τον Μητσοτάκη στο Bloomberg! Tην ώρα που μιλούσε για!

by admin
11 ώρες ago
ΕΕΕ ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! Το ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα! Το είπε για την Ελλάδα!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕΕ ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! Το ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα! Το είπε για την Ελλάδα!

by admin
1 ημέρα ago
Next Post

Πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε; Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ (λόγοι γέροντος Παΐσίου)

Live Chat

Προτεινόμενα

Δεκάδες χιλιάδες στην «ουρά» για να τοποθετήσουν το «τσιπάκι» του Ε.Μάσκ στον εγκέφαλό τους!

Δεκάδες χιλιάδες στην «ουρά» για να τοποθετήσουν το «τσιπάκι» του Ε.Μάσκ στον εγκέφαλό τους!

5 ημέρες ago
Φάτε κρέας όσο ακόμη προλαβαίνετε! Σχέδιο του FAO για την κλιματική αλλαγή θα μας περιορίσει την κατανάλωση

Φάτε κρέας όσο ακόμη προλαβαίνετε! Σχέδιο του FAO για την κλιματική αλλαγή θα μας περιορίσει την κατανάλωση

5 ημέρες ago
Είναι επίσημο! Σκέφτονται την αλλαγή του δημοκρατικού πολιτεύματος – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Είναι επίσημο! Σκέφτονται την αλλαγή του δημοκρατικού πολιτεύματος – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

2 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΡΦΟΥ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Η ΓΑΖΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Βίντεο

    ΜΟΡΦΟΥ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Η ΓΑΖΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Βίντεο

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • GEWKWN : ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • ΠΕΝΘΟΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Πέθανε το αντιπαθητικό γεροντάκι που σκανδάλιζε όλους τους μοναχούς..

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (1/12/2023)

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Χρήστος Μαντζιάρης : Ιδού πως έστησαν το «αριστερά – δεξιά» στην πολιτική για τον Αντίχριστο

    27 shares
    Share 11 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς να επεξεργαστούμε δεδομένα όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}