• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ασταμάτητη η Ρωσία: Μάχες σώμα με σώμα ρωσικών ειδικών δυνάμεων με ισλαμιστές στη Λιβύη – Κόλπο γκρόσο με την Αίγυπτο

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

– Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη IL-76MD μετέφεραν Αιγύπτιους κομάντος στη Συρία! (βίντεο)

Ολοκληρωτική επιβεβαίωση του pentapostagma.gr και των άρθρων μας με τίτλο ( Η Ρωσία δημιουργεί στρατιωτική βάση στην Αίγυπτο ελέγχοντας μαζί με την Ταρτούς ολόκληρη την Α.Μεσόγειο), Ολοκληρωτικός έλεγχος της Α.Μεσογείου από τη Ρωσία – Τι έκανε το ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Λιβύη; – Σοκ στο Ισραήλ: Η Αίγυπτος παραλαμβάνει και Iskander! (βίντεο-εικόνες) για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνουν τα νέα σχέδια του Κρεμλίνου για την Ανατολική Μεσόγειο και το τεράστιο παζάρι των υδρογονανθράκων που μόλις ξεκίνησε.

Η Αίγυπτος έχει αναγορευτεί σε παίχτη κλειδί στην ρωσική στρατηγική στη Λιβύη ενώ οι 2 χώρες είναι πλέον συνδεδεμένες στενά με την ρωσική εξωτερική πολιτική. Από δω και πέρα θα δούμε κλιμάκωση των ρωσικών επιχειρήσεων στην Λιβύη με αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Αίγυπτο.

Βλέπουμε ένα πολυδιάστατο παιχνίδι ισχύος από την Ρωσία καθώς πριν λίγο καιρό, τέσσερα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη IL-76MD πέταξαν από την Αίγυπτο προς το αεροδρόμιο της Λατάκια στην Συρία ,επιβεβαιώνοντας ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αιγυπτιακή αεροπορική βάση στην χώρα των Φαραώ.

Τέσσερα στρατιωτικά  μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76MD της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , με ουραίους αριθμούς  RA-78830, RA-76733, RA-76738 και RA-76724  απογειώθηκαν από το  αιγυπτιακό αεροδρόμιο Sidi Barrani  για την  Λατάκια στη Συρία.

Έτσι φαίνεται ότι η Ρωσία στηρίζει Αίγυπτο και Λιβύη στρατιωτικά ενώ Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πιλότοι  έφτασαν πρόσφατα στη Συρία, προκειμένου να στηρίξουν  την κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών.

Η Αίγυπτος φέρεται να απέστειλε  αρχικά τουλάχιστον  18 πιλότους ελικοπτέρων στη  αεροπορική βάση Χάμα  για να  συμμετέχουν σε κοινές αιγυπτο-συριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών.

Υπάρχουν επίσης αναφορές, για τουλάχιστον τέσσερις ανώτερους Αιγύπτιους αξιωματικούς οι οποίοι δρουν στη Συρία, ενώ δύο στρατηγοί έχουν φέρεται να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν μαζί με τους Σύρους ομόλογους τους  στο Αρχηγείο του συριακού στρατού  στη Δαμασκό , υλοποιώντας και περιοδείες σε διάφορα μέτωπα, δεδομένου ότι έφτασαν πριν από ένα  μήνα στην χώρα.

Ρώσοι σύμβουλοι εκπαιδεύουν Αιγύπτιους κομάντος εδώ και μεγάλο διάστημα με σκοπό να πολεμήσουν οι ίδιοι  μετά στο Σινά απέναντι στο παρακλάδι  του ισλαμικού στρατού την οργάνωση Αλ Σαμ.

Η Ρωσία και με απτές αποδείξεις  πλέον έχει αναπτύξει λίαν επίλεκτες ειδικές δυνάμεις σε  αεροπορική βάση στη δυτική Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν έγκυρες αμερικανικές και αιγυπτιακές διπλωματικές πηγές , σε  μια κίνηση που θα μπορούσε να προσθέσει «ανησυχίες» στην Ουάσιγκτον  περί εμβάθυνσης του ρόλου της Μόσχας στη Λιβύη.

Το πως οι Ρώσοι Στρατιώτες θα «βαφτιστούν»  στη Λιβύη, λίγο ενδιαφέρον έχει, αν θα τις πούνε δηλαδή, στρατιωτική αστυνομία, μέλη ομάδας συλλογής πληροφοριών ή Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία καθώς το Κρεμλίνο έχει ιδρύσει πολλές τέτοιες για δράσεις ανά τον κόσμο.

Ο Oleg Krinitsyn, ιδιοκτήτης της εταιρείας RSB-group, παραδέχτηκε πως έστειλε στρατιώτες του στην ανατολική Λιβύη στην περιοχή της Benghazi και έπειτα τους απέσυρε αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Ο Krinitsyn παραδέχτηκε επίσης πως συμβουλευόταν το Ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ασταμάτητη η Ρωσία: Μάχες σώμα με σώμα ρωσικών ειδικών δυνάμεων με ισλαμιστές στη Λιβύη – Κόλπο γκρόσο με την Αίγυπτο – Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη IL-76MD μετέφεραν Αιγύπτιους κομάντος στη Συρία! (βίντεο) - Εικόνα0

Ασταμάτητη η Ρωσία: Μάχες σώμα με σώμα ρωσικών ειδικών δυνάμεων με ισλαμιστές στη Λιβύη – Κόλπο γκρόσο με την Αίγυπτο – Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη IL-76MD μετέφεραν Αιγύπτιους κομάντος στη Συρία! (βίντεο) - Εικόνα1

Δείτε εδώ βίντεο από Λιβύη

Exclusive video! Two #LNAF Mi-35Ps carried-out airstrikes against #SDB terrorists in #RasLanuf from #Benina AB #Benghazi #Libya few hrs ago! pic.twitter.com/VsXPJf2nva

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) March 12, 2017

Smoke after two bombs released by pilots of #LNAF MiG-23UB hit #SDB terrorists tactical unit #RasLanuf #Libya just 5 mins ago. pic.twitter.com/POb4C6zhhf

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) March 14, 2017

#LNAF MiG-21M nicknamed «Shahin» is now flying over #RasLanuf ready to bomb any #SDB terrorists convoy in case of arrival from #Jufra #Libya pic.twitter.com/PxgsXjqlW7

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) March 14, 2017

Unverified video showing the clashes in Oil Crescent between LNA & SDB allies. LNA launched offensive this morning. Clashes still ongoing. pic.twitter.com/MbZTn9tMNz

— Tom Feneux (@tomfeneux) March 14, 2017

Αμερικανοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ρωσική αποστολή έχει άμεση σχέση με την υποστήριξη του Λίβυου στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος υπέστη πλήγμα από επίθεση που δέχθηκαν στις 3 Μαρτίου οι δυνάμεις του στην Βεγγάζη, χάνοντας πολλούς άνδρες των Ταξιαρχιών (BDB) , οι οποίοι όμως εξακολουθούν να ελέγχουν τις δεξαμενές πετρελαίου .

Αμερικανοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ρωσική αποστολή έχει άμεση σχέση με την  υποστήριξη του Λίβυου στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος υπέστη  πλήγμα από επίθεση που δέχθηκαν στις 3 Μαρτίου οι δυνάμεις του στην Βεγγάζη, χάνοντας πολλούς άνδρες των  Ταξιαρχιών (BDB) , οι οποίοι όμως εξακολουθούν να ελέγχουν τις δεξαμενές πετρελαίου .

Αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πιστοποιήσει την έντονη παρουσία  ρωσικών  δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και UAV στην περιοχή Sidi Barrani, περίπου 60 μίλια (100 χλμ) από τα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.

Αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας ανέφεραν περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφοντας ένα 22χρονο μέλος της ρωσικής μονάδας ειδικών δυνάμεων, αλλά αρνήθηκαν να συζητήσουν την αποστολή του. Πρόσθεσαν όμως ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε κι άλλη αιγυπτιακή βάση στα ανατολικά της Μάρσα Ματρούχ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο  άμυνας της Αιγύπτου  δεν έκανε κανένα σχόλιο  και αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε Ρώσου κομάντο στο έδαφός της χώρας αυτής.

«Δεν υπάρχει κανένας ξένος στρατιώτης από οποιαδήποτε ξένη χώρα σε αιγυπτιακό έδαφος. Αυτό είναι θέμα κυριαρχίας» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού Tamer Al-Rifai.

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη όμως αποβίβασαν προ ημερών περίπου έξι στρατιωτικές μονάδες στην Μάρσα Ματρούχ πριν το αεροσκάφος συνεχίσει την πορεία του, ανέφεραν  αιγυπτιακές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν αποστείλει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και στρατιωτικούς  συμβούλους  στη Λιβύη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές για να υποστηρίξει μια επιτυχημένη Λιβυκή εκστρατεία πέρυσι με στόχο να εκδιωχθούν οι ισλαμιστές  από την πόλη της Σύρτης.

Ο ρόλος της Ρωσίας στη Βόρεια Αφρική συμπίπτει με τις αυξανόμενες ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα , η οποία βιώνει παράλληλα έναν πόλεμο ανάμεσα στα  αντίπαλα φέουδα.

Μιλάμε για σκληρό γεωπολιτικό πόκερ με την Ρωσία να δίνει ρεσιτάλ διπλωματίας με Λιβύη και Αίγυπτο.

Πριν ένα μήνα το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ»  που αποχωρούσε από τη Συρία πέρασε από τη Λιβύη και προχώρησε σε κοινές ασκήσεις με τις δυνάμεις του Στρατηγού Haftar, «απομεινάρι» του καθεστώς Καντάφι.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ρωσική στρατιωτική βάση στην Λιβύη είναι γεγονός. Παράλληλα, η Ρωσία θα παραδώσει στην Αίγυπτο βαλλιστικά συστήματα Iskander-Ε .

Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό η Μόσχα μεθοδικά  , δημιουργικά και προπάντων «ήσυχα» επιστρέφει στις περιοχές που κυριαρχούσε  επί εποχής ΕΣΣΔ .

Ασταμάτητη η Ρωσία: Μάχες σώμα με σώμα ρωσικών ειδικών δυνάμεων με ισλαμιστές στη Λιβύη – Κόλπο γκρόσο με την Αίγυπτο – Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη IL-76MD μετέφεραν Αιγύπτιους κομάντος στη Συρία! (βίντεο) - Εικόνα2

Σε συνδυασμό και την κινεζική ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο λόγω και του λιμανιού του Πειραιά, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην για ολόκληρη την περιοχή.

Αυτό άλλωστε είναι και το πραγματικό σχέδιο του νυν Ρώσου προέδρου και όποιος κατάλαβε..κατάλαβε.



pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
6 ώρες ago
Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
6 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
7 ώρες ago
«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
8 ώρες ago
Next Post
«ΒΟΜΒΑ» ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Ο Ερντογάν δημιούργησε την κρίση με τις ευρωπαϊκές χώρες για να… (Βίντεο)

«ΒΟΜΒΑ» ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Ο Ερντογάν δημιούργησε την κρίση με τις ευρωπαϊκές χώρες για να… (Βίντεο)

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”, στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης!

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ", στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr