• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση απέναντι στους υπαλλήλους της Βουλής

14 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα ότι δεν θα υπάρχει καμία ρύθμιση για τα οικονομικά των υπαλλήλων της Βουλής στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί προς υπογραφή το υπουργείο Οικονομικών.
Τυπικά η κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι πρόκειται για απόσυρση συγκεκριμένης διάταξης, αλλά σημειώνει ότι δεν υπήρχε από την αρχή καμία πρόθεση ρύθμισης τέτοιων θεμάτων.

Η ουσία είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε λάβει τη σχετική εντολή από τον προϊστάμενό του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι υπάλληλοι ξεσηκώθηκαν, πολλοί από αυτούς κατέθεσαν στις κομματικές τους ταυτότητες στη Νέα Δημοκρατία και όλοι μαζί απειλούσαν ότι θα παρεμποδίσουν την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτοβουλία… εκτόνωσης της κρίσης ενημερώνοντας την κυβέρνηση ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τους υπαλλήλους περικοπές σε οδοιπορικά και υπερωρίες.

Ετσι, φτάσαμε στην κυβερνητική διάψευση που ηρεμεί τα πνεύματα έως την επόμενη έκρηξη.

Το ιστορικό της νέας ρήξης

Η πληροφορία και μόνον ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προωθεί κατ’ εντολή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα διάταξη σύμφωνα με την οποία περικόπτονται τα οδοιπορικά και οι υπερωρίες των υπαλλήλων καθώς και τα παντός είδους επιδόματά τους ήταν αρκετή για να προκαλέσει πυρκαγιά.

Είναι προφανές ότι η Βουλή είναι πλέον μια πυριτιδαποθήκη καθώς οι υπάλληλοί της είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι θα χάσουν μαζεμένα σε διάστημα ελαχίστων μηνών όλα τα προνόμια που είχαν έως και το τελευταίο ευρώ.

Πολλοί από αυτούς γνωρίζουν ότι με το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσουν τίποτε περισσότερο από αυτό που αντιστοιχεί στον κάθε άλλο πολίτη και ειδικότερα δημόσιο υπάλληλο.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που επιμένουν. Εκδίδουν ανακοινώσεις, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να απεργήσουν κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Η δε πολιτική του επιστράτευση δεν αποφασίστηκε τότε γιατί κρίθηκε ότι ήταν πρακτικώς δύσκολα να εφαρμοστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Με την κυβερνητική απόφαση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει δει κανείς ακόμη παίζεται το προτελευταίο κομμάτι του… δράματος καθώς θα απομένει μόνον η προαναγγελθείσα δραστική περικοπή των εφάπαξ των υπαλλήλων που φτάνουν να είναι υπερπολλαπλάσια από αυτά των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτό γιατί στη Βουλή υπάρχει εκτός των άλλων ένα ταμείο των υπαλλήλων στο οποίο καταλήγει το 7% κάθε τιμολογίου παροχής υπηρεσιών ή προμηθειών που πληρώνει η Βουλή σε τρίτους. Δηλαδή οι υπάλληλοι κατακρατούν ως «Εφορία» το 7% επί κάθε τιμολογίου το οποίο πληρώνει η Βουλή, ανεξαρτήτως του λόγου και του ποσού. Και με τα χρήματα, που αφαιρούν ετσιθελικά από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, λαμβάνουν τα εφάπαξ των 200 και πλέον χιλιάδων ευρώ.

Η αποχώρηση από τη ΔΑΚΕ

Μια μερίδα υπαλλήλων της Βουλής, 500 σύμφωνα με μια πληροφορία προχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτόβουλη διαγραφή τους από τη ΔΑΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, όπου δεν θα επιστρέψουν -όπως δηλώνουν- αν δεν τους βεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους πειράξει τις αποδοχές τους. Δηλαδή από τους περίπου 1.300 υπαλλήλους της Βουλής οι 500 δεν ψηφίζουν απλώς Νέα Δημοκρατία όπως είναι δικαίωμά τους αλλά και είναι οργανωμένοι σε αυτήν, γεγονός που κάτι αποδεικνύει καθώς αναλογικά αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των οργανωμένων στα άλλα κόμματα.

Το αυτοδιοίκητο της Βουλής

Από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το αυτοδιοίκητο της Βουλής καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να περικόψει ούτε ένα ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής χωρίς την υπογραφή του προέδρου του Σώματος που -μόνον αυτός- έχει τέτοιο δικαίωμα.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι στο παρελθόν όποτε η κυβέρνηση θέλησε να κόψει οτιδήποτε από τους υπαλλήλους ζητούσε από τον εκάστοτε πρόεδρο να προσυπογράψει τη σχετική απόφαση.

Ετσι, αυξάνουν και την πίεση προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον οποίο ζητούν να αντιδράσει.

Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής έως ότου η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και αποκαλύψει το πλήρες κείμενο των ρυθμίσεων.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
8 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
1 ημέρα ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
1 ημέρα ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post

Αποσύρονται μουχλιασμένα μελομακάρονα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία LIDL Ελλάς & Σία ΟΕ.

ΣΕΡΒΙΑ - ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ντ. Ρογκόζιν: "Θα κάνουμε την Σερβία ένα πολύ ισχυρό κράτος"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr