• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Bερολίνο και Βρυξέλλες «τρέμουν» τα stress tests των ιταλικών τραπεζών στις 29 Ιουλίου

10 έτη ago
in ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
Bερολίνο και Βρυξέλλες «τρέμουν» τα stress tests των ιταλικών τραπεζών στις 29 Ιουλίου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «ΕΚΡΗΞΗ» ΜΕ «ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗ» ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ MONTE DEI PASCHI DI SIENA
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ούτε τα 150 δισ. ευρώ που απαιτούνται, σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο της Deutschebank Ντέιβιντ Φόλκερτς Λαντάου, να δοθούν στο τραπεζικό σύστημα μέσω ενός ταμείου στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών  για να διασωθούν χωρίς “κούρεμα” καταθέσεων οι ιταλικές, μπορεί να μην είναι αρκετά καθώς θα πραγματοποιηθούν τα stress tests στις 29 Ιουλίου που αφορούν 53 τράπεζες και η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου, η Monte dei Paschi di Siena, είναι σίγουρο ότι δεν θα τα περάσει και θα απαιτηθούν κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Οι αγορές μάλιστα αποκαλούν την  Monte dei Paschi di Siena «πυροκροτητή» που θα προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. 
Oι Ιταλοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα λέγοντας ότι δεν θα προκύψουν ποτέ τέτοια νούμερα από τα strees test και ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με έναν οικονομολόγο ο οποίος με τίποτα δεν θα ηθελε να επιβεβαιωθει στις προβλέψεις του, καθώς η τράπεζά του, η Deutschebank, ακολουθεί αμέσως μετά.
Στην ουσία τα 150 δισ. ευρώ δεν είναι για να σωθούν οι ιταλικες τράπεζες αλλά η Deutschebank.
Η Deutsche bank αναφέρεται σε δύο πράγματα όταν κάνει εκτιμήσεις ως προς τις ιταλικές τράπεζες.
Στα 150 δισεκ με bail out και στο πάγωμα του bail in, το περιβόητο BRRD.
Η Deutsche bank έχει κεφαλαιακό πρόβλημα και ζητάει bail out δηλαδή οι ανακεφαλαιοποιήσεις να πραγματοποιούνται με κρατικά κεφάλαια και όχι μέσω της οδηγίας BRRD και Bail in.
Η Γερμανική κυβέρνηση αντίθετα υποστηρίζει ένθερμα το bail in την εμπλοκή των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέτοχοι, ομολογιούχοι και στο τέλος καταθέτες) και η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα η Deutsche bank υποστηρίζει το bail out δηλαδή την κρατική βοήθεια.
Για πρώτη φορά λοιπόν η γερμανική τράπεζα είναι έκθετη καθώς δεν έχει πλέον το ελληνικό «πρόβλημα» να την κρύβει αλλά και η γερμανική κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να την καλύψει.
Οι ιταλικές τράπεζες έχουν συσσωρεύσει ένα βουνό «κόκκινων» δανείων ύψους 200 δισ. ευρώ ή 20% του συνόλου της Ευρωζώνης.
Αυτό όμως δεν είναι μόνο του καθώς έχουν και τα πιο χαμηλά-αρνητικά επιτόκια που δεν έχουν δώσει ακόμη ουσιαστική ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και πιέζουν ασφυκτικά τα επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η συγκεντρωτική χρηματιστηριακή αξία των 20 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου έχει μειωθεί κατά 465 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους!
Δεν είναι τυχαίο ότι την μεγαλύτερη υποχώρηση (-65%) παρουσιάζει η μετοχή της Unicredit, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας και μοναδικής εκπροσώπου της χώρας στο «κλαμπ» των τραπεζών που είναι σημαντικές για την ευστάθεια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στο επίκεντρο της ιταλικής τραπεζικής κρίσης πάντως βρίσκεται η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου και τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας Monte dei Paschi di Siena.
H ΜPS κινδυνεύει να «κοπεί» στα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή EBA (τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στις 29 Ιουλίου), ενώ έχει λάβει τελεσίγραφο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει κατά 40% τις επισφάλειές της σε ορίζοντα τριετίας.
Για να επιτευχθεί αυτό, εκτιμάται ότι η τράπεζα θα χρειαστεί νέα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ που είναι βέβαιο ότι δεν θα κατορθώσει να εξεύρει από τις αγορές χρήματος:
Η MPS έχει αντλήσει πάνω από 15 δις. ευρώ μέσω αλλεπάλληλων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου από το 2008, έχει εμφανίσει ισόποσες ζημίες την περίοδο 2011-2014 και δεν έχει κατορθώσει να εξυγιάνει τον ισολογισμό της.
Εν ολίγοι όπως φαίνεται oι ανακεφαλαιοπιήσεις δεν είναι αρκετές να την σώσουν
pronews
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες
Slider

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Κόκκινα δάνεια: αποκαλύφθηκαν οι παπατζήδες

by admin
1 εβδομάδα ago
Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα
Slider

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

by admin
3 εβδομάδες ago
Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια
Slider

Άρειος Πάγος «κόβει» τράπεζες & funds: Τόκοι μόνο στη δόση – 1,5 δισ. απώλειες, μαζικές αγωγές και ελπίδα για χιλιάδες σπίτια

by admin
4 μήνες ago
Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η τράπεζά σας δεν έχει τα χρήματά σας.

by admin
6 μήνες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr