ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΚΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΥΤΕΡΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 5 Δεκ 2021 - 21:30

► Διαβάζοντας παλαιότερα τα όσα προφητεύτηκαν περί του ξεπεσμού της ιεραρχίας και μέρους του κλήρου, αναρωτιόμουν μήπως ήταν υπερβολικά. Ενδεικτικά «θα γίνουν οι χειρότεροι των ανθρώπων» (Πατροκοσμάς). Σήμερα θεωρώ ότι οι προφήτες τα είπαν λίγα, ίσως για να μην τρομάξουμε. Θα αποδείξω ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ πόσο ξεπουλημένη και ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ είναι η ιεραρχία.

1) Στην αρχή της “πανδημίας” μας είπαν ότι Ο ΘΕΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για τις αμαρτίες μας, σαν κίνητρο διόρθωσης της πνευματικής μας κατάπτωσης.

Αυτό δεν είναι καθόλου λάθος, άλλωστε συμφωνεί και με τις προφητείες, που επισημαίνουν την σημερινή ηθική μας πτώση. Πάντοτε ο Θεός επιτρέπει παιδαγωγικά μαθήματα, ώστε οι πιστοί σε Αυτόν να ορθοδρομήσουν για το καλό τους, να κερδίσουν δηλαδή την μέλλουσα αιώνια ζωή.

2) Οι αρχιερείς κατά την διαρκεια της “πανδημίας” ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ώστε να βοηθήσουν με την κατήχηση τους πιστούς και να υπάρξει ορθοδρόμηση στον δρόμο της σωτηρίας.

Ενδεικτικά αναφέρω (για τους μη καλά γνωρίζοντες) ότι ο Χριστός για θεραπεία των ασθενών, που θεράπευε, συγχωρούσε τις αμαρτίες τους ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ («τέκνον, αφέωνται σοι αι αμαρτίαι σου» έλεγε). Ίσως στους μη ορθόδοξα μυημένους να φαίνεται παράδοξη η γιατρειά της ψυχής να επιδρά και στην γιατρειά του σώματος αλλά ας δουν τι διδάσκει και ο Ιπποκράτης (ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ). Η Ορθοδοξία λοιπόν ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ για εξάλειψη της σύγχρονης πνευματικής κατάπτωσης.

3) Έρχονται λοιπόν σήμερα οι αρχιερείς και λένε “μπολιαστείτε ώστε η ‘πανδημία’ να περάσει”.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
ΠΙΟ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ… Ούτε μωρό δεν λέει τέτοιες μπούρδες…

ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ!!!
Δεν μπορείτε να καταλάβετε το απλούστατο; ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ”;

Άρα είστε ψευδόμενοι και παραπληροφορούντες, ΑΛΛΟΥΤΕΡΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ.
Αν κάνω λάθος, βγείτε κι αποδείξτε το, θεολογικά εννοείται κι όχι με κατακρίσεις, που συνηθίζετε.

► ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ :
1) Μας είπαν ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ/ΨΥΧΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

2) ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘ’ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ.

3) Έρχονται σήμερα και μας λένε ότι ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ…
Πραγματικά δεν ήξερα ότι το μπόλι έχει πνευματικές δυνατότητες…
Τα παραισθησιογόνα έχουν κάποιες πνευματικές επιδράσεις…
Αααααα γι αυτό είναι όλος ο πλανήτης σε παραίσθηση με τα μπόλια;….. τώρα κατάλαβα….
Μπόλι παραισθησιογόνο!!!

► Κάποιοι απορούν πως είναι δυνατόν όλοι μαζί να εξέπεσαν. Μα δεν είναι τωρινό το θέμα. Απλά δεν πιστεύουν στον Χριστό γιατί έχουν έπαρση κι εγωισμό. Όμως ο Χριστός είπε «χωρίς Εμού ου δύνασθαι ποιείν ουδέν» (Ιω.ιε΄5-6) κι αυτοί το ξέχασαν, όπως και τόσα άλλα. Πως λοιπόν να κατηχήσουν, όταν αγνοούν ακόμα και τη λαϊκή σοφία, που λέει «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά … ούτε η μίτρα τον επίσκοπο». Η έπαρση είναι μεγάλο κακό κι οδηγεί σε ακαριαία (πνευματική) πτώση. Έτσι εξέπεσε ο Εωσφόρος και τα (πεπτωκότα) αγγελικά τάγματα. Όταν τα αυθεντικά αγγελικά τάγματα “γκρεμίστηκαν”, θα γλύτωναν τα ανθρώπινα αγγελικά τάγματα από την έπαρση; (σημ. Οι μοναχοί, άρα και οι επίσκοποι, έχουν περιβληθεί το αγγελικό σχήμα και θεωρούνται ισοδύναμοι των Αγγέλων).

► Υπάρχει θεραπεία γι αυτούς; Βέβαια!!! Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ & Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ αλλά που να βρουν μυαλό όταν τους το “ρούφηξε” ο πονηρός; Παραθέτω πάλι από το γεροντικό :

>Ο Επίσκοπος που αμάρτησε και μετάνιωσε :

«Θα περάσετε όλοι από πάνω μου και θα με φτύσετε»
Κάποτε ένας Επίσκοπος έπεσε σε μία μεγάλη αμαρτία. Την άλλη μέρα ήταν γιορτή. Πήγε λοιπόν στην εκκλησία που γιόρταζε, που πανηγύριζε, και οπωσδήποτε βέβαια ο πολύς λαός της Μητροπόλεως θα ήταν συγκεντρωμένος εκεί. Ανέβηκε στον άμβωνα, έβγαλε το ωμοφόριό του, το σύμβολο της αρχιεροσύνης, το άφησε κάτω και μπροστά σε όλους ομολόγησε το αμάρτημά του και κατέληξε :

– Παραιτούμαι. Είμαι ανάξιος. Φεύγω. Δεν μπορώ. Τα παρατάω. Δεν είμαι άξιος πλέον να σας ποιμαίνω εγώ. Να διαλέξετε έναν καινούριο και να σας ποιμαίνει και να σας λειτουργεί και να σας κηρύττει και να σας εξομολογεί κτλ.
Και έκανε να κατέβει από τον άμβωνα και να φύγει. Ο κόσμος λοιπόν επαναστάτησε. Τον εμπόδισε. Τον συγκράτησε.

– Στάσου εκεί, του λέει. Δεν σε αφήνουμε. Μείνε στη θέση σου. Τον αγαπούσαν τόσο πολύ.

– Και ας πέσει επάνω μας η αμαρτία σου.
Φοβερό. Φοβερός λαός αυτός. Πολλή μεγάλη η αγάπη.

– Εμείς σε θέλουμε για πατέρα, φώναξαν όλοι με μια φωνή.
Συγκινημένος ο Επίσκοπος από την αγάπη του λαού του είπε:

– Αν θέλετε να μείνω, αν και είμαι ανάξιος, τότε θα κάμετε ότι θα σας πω, διαφορετικά φεύγω.

– Θα κάνουμε, συμφώνησαν όλοι μαζί, ότι θέλεις. Πες μας μονάχα, αρκεί να μείνεις.

– Θα πάω και θα ξαπλώσω μπροστά στην πόρτα ανάσκελα και θα βγείτε όλοι και βγαίνοντας θα πατάτε πάνω στο στήθος μου. Και θα με φτύνετε. Και θα μου λέτε και Θεός σχωρέστον. Τότε θα μείνω. Ολοι σας μέχρι ενός.

– θα το κάνουμε, είπαν παρόλο που δεν ήθελαν γιατί ήταν και αυτό φοβερό.
Χωρίς να υπάρξει κάποτε αμαρτία όλο αυτό για να σε πράξει από ηγούμενο.
Να κάτσει στην πόρτα και είπε να περάσουν όλοι από πάνω του. Έτσι κερδίζουν οι ψυχές.
Οι χριστιανοί για να μην τον χάσουν λοιπόν το έκαναν αυτό. Πατούσαν επάνω του. Ο,τι τους είπε.
Οταν πέρασε και ο τελευταίος, ακούστηκε φωνή εξ ουρανού, την οποία άκουσε κι ο Επίσκοπος και οι χριστιανοί.

– Διά την πολλήν του μετάνοια και ταπείνωση, συγχωρέθηκε η αμαρτία του. Μόνον έτσι νικιέται ο δαίμονας και ο κάθε συκοφάντης των ιερέων.

Οταν όμως ο ιερεύς είναι καλός, τίμιος και ηθικός κι ελέγχει και καυτηριάζει την αμαρτία και τα διεστραμμένα έργα του λαού, τότε και μισείται και συκοφαντείται. Διαβάλλεται οπωσδήποτε.
(www.newsnowgr.com/article/1374112/o-episkopos-pou-amartise-kai-metaniose-tha-perasete-oloi-apo-pano-mou-kai-tha-me-ftysete.html )

► Για να δούμε πόσο “ορθόδοξο ανδρισμό” διαθέτουν ή μόνο η αγιαστούρα τους βάζει echo στη φωνή; Για να δούμε αν μπορούν οι ίδιοι να μετανοήσουν, όπως προτρέπουν τους πιστούς;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ;
Απλά θυμίζω : Είπε ο αββάς Αντώνιος: «Είδα όλες τις παγίδες του εχθρού (δηλαδή του διαβόλου) απλωμένες πάνω στη γη. Και στέναξα και είπα: Ποιος άραγε θα τις προσπεράσει χωρίς να τον πιάσουν; Και άκουσα φωνή να μου λέει : Η ταπεινοφροσύνη»!
Σεις, ο κλήρος, τα έλεγε. ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ; Μας κοροϊδεύατε τόσα χρόνια;
Δείξτε επιτέλους ορθόδοξο ανδρισμό κι επιτέλους πάψτε να κάνετε τα ράσα φουστάνια…

► Αντίθετα συνεχίζουν τις προκλήσεις, ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΑΝ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ. Τι κατήχηση να μας κάνουν όταν μας δείχνουν ότι το στόμα τους είναι ορθάνοιχτο; Αλλά υπάρχει και χειρότερο : ένας από αυτούς (απαξιώ να αναφέρω το όνομά του) απεκάλεσε “ναζιστές” μερίδα πιστών. Βρε ανόητε, οι ναζιστές ήταν πάντα στην εξουσία και την επέβαλαν σκαιά, και συ αποκαλείς ναζιστές τους αντιεξουσιαστές; Στον γιατρό γρήγορα. Σου συστήνω τον Εμβολιόπουλο!

Δόξα τω Θεώ, που μας αποκαλύπτει πόσον απροστάτευτοι είμαστε μακριά Του κι αυτό πιστεύω είναι ένα από τα κύρια διδάγματα αυτών που βιώνουμε.

Εύχομαι από καρδιάς να μετανοήσουν οι ιεράρχες.

BAS_4

ΥΓ-Δυστυχώς επισημαίνω άλλη μια φορά, ότι τις καραμπινάτες ορθόδοξες παρεκτροπές κάποιων ιεραρχών, δεν βγαίνει κανείς άλλος ιεράρχης να τις στηλιτεύσει, πλην του σεβασμιωτάτου πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιου, ο οποίος μόνον τολμά να αναφέρει τον αντικείμενο διάβολο με το όνομά του. Όποιος είναι με τον Χριστό δεν φοβάται τον διάβολο. Όποιος δεν έχει Χριστό, τον παίρνει και τον σηκώνει ο μαμμωνάς και το βλέπουμε ορατότατα σήμερα.
Μα να μην μιλά κανείς από την ιεραρχία βλέποντας την ΚΑΤΑΚΡΙΣΑΡΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΝΗΣΤΕΙΑΣ;
ΠΟΣΟ ΑΛΛΟΥΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;
Παράλληλα θα ήθελα να εκφράσω κι από δω την αγάπη μου στον π.Αναστάσιο, για το θεόπνευστο σημερινό του κήρυγμα. Πόσο συγκινούμαι όταν βλέπω πραγματικούς ιερείς του Υψίστου.

Σας παραθέτω ένα video συμπαθητικό σήμερα, ελπίζοντας ότι το “ανθρωποειδές” που θα δείτε δεν είναι παρενέργεια μπολιού… >
https://www.brighteon.com/80f3129f-3b2d-4cfa-9aec-c59c86dad1b8
Και μια πικρή σύγκρισις >

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr