ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΑΥΤΑ;

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 28 Φεβ 2022 - 21:00

Έγραψα στο προηγούμενο άρθρο ότι δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε γεωστρατηγικά θέματα. Ο λόγος είναι ότι τα θεωρώ ανθρωπομορφικές καταστάσεις για τις υφέρπουσες πνευματικές, που οι περισσότεροι αγνοούν και δεν “βλέπουν” (ορθότερα : δεν νοιώθουν), περιοριζόμενοι μόνο στα ορατά. Όταν όμως διαπιστώνω ότι ούτε αυτά δεν βλέπουν ακόμα και εξέχοντες γεωστρατηγικοί αναλυτές, αναγκάζομαι να επισημάνω θέματα μήπως βοηθήσω την κατάσταση.

Έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα η δυνατότητα ή μη της Ρωσίας να διέλθει Βόσπορο και Ελλήσποντο από τον Εύξεινο Πόντο (~Μαύρη θάλασσα) προς το Αιγαίο πέλαγος και την Μεσόγειο. Μελέτες επί μελετών, προφητείες επί προφητειών, μελέτες επί προφητειών και πάει λέγοντας. Τόνοι “ηλεκτρονικού” μελανιού έχουν χυθεί. Αφού λοιπόν αναλύθηκε τόσο εκτενώς αυτό το πρόβλημα αναρωτιέμαι πως δεν είδαν το πρωτογενές πανομοιότυπο πρόβλημα της Ρωσίας.

Η ενσωμάτωση της Ταυρίδας (~Κριμαία) στην Ρωσία, δεν ήταν μόνον πατριωτικό θέμα με το 95% των κατοίκων εκεί να είναι ρώσοι. Ήταν πρωτίστως θέμα άμυνας της Ρωσίας, αφού με τον έλεγχο της Κριμαίας ελέγχει όλον τον Εύξεινο Πόντο. Θα πείτε αυτό το ξέρουμε. Δεν σας το αμφισβητώ, αλλά φαντάζεστε τι θα γινόταν αν δεν είχε ενεργήσει έτσι η Ρωσία;

Παραθέτω χάρτες για να μιλάμε “επί χάρτου”. Γεωστρατηγικά άνευ χάρτου ίσον μπουρμπουλήθρες >

Αν η Ταυρίδα παρέμενε ουκρανική, ούτε από τα στενά του Κέρτς δεν θα’βγαινε ο ρώσικος στόλος παραμένοντας εντός της Μαιώτιδας λίμνης (~Αζοφική θάλασσα), για να μην πω ότι ούτε από το λιμάνι του Ροστόφ δεν θα τόλμαγε να ξεμυτίσει. Φανταστείτε τα παράλια της Μαριούπολης να τοποθετούσαν αντιπλοϊκούς πυραύλους οι ουκρανοί και το νατοϊκό συναπάντημα. Έχει και κάτι υπόλοιπα παράλια στην βορειοανατολική ακτή του Εύξεινου η Ρωσία (Νοβοροσίσκ, Σότσι κα) αλλά τι να τα κάνει, παντελώς εκτεθειμένα στο εύρος των πιθανών αντιπλοϊκών πυραύλων της Ταυρίδας.

Η προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των ακτών της Αζοφικής από ανατολικά προς δυτικά μέχρι την Ταυρίδα, δεν έχει μόνο σκοπό την χερσαία επικοινωνία της με τον ρωσικό κορμό (η γεφύρωση των στενών του Κερτς είναι πολύ ευάλωτη σε πυραυλικά πυρά), την απρόσκοπτη τροφοδοσία της με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κι ασφαλώς την ενσωμάτωση ρωσικών πληθυσμών της περιοχής. Ο κύριος σκοπός είναι να εξασφαλίσουν οι Ρώσοι ότι δεν θα τους “αμπαρώσουν” μέσα στο λιμάνι του Ροστόφ. Αν δεν μπορούν να βγουν καν στον Εύξεινο πόντο, τι να τους νοιάξουν τα στενά Βοσπόρου, Προποντίδας και Ελλησπόντου.

Όλα βέβαια αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποφύγει την περικύκλωσή της από τις δυνάμεις της διαβολικής δύσης, που ελέγχουν τις κυβερνήσεις και δεν ενεργούν προς το συμφέρον των υποταγμένων λαών της. Τι ειρωνεία!

Κάποτε η δύση μαχόταν κατά του κομμουνισμού και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα αυτή εκπροσωπεί τον κομμουνισμό!

Κάποτε η δύση μαχόταν κατά του ναζισμού. Σήμερα αυτή είναι ναζιστική!

Κάτω η κομμουνιστο-ναζιστική δύση και οι σουφραζέττες της .

Να μην ξεχνάμε ότι οι εμπνευστές, εγκαθιδρυτές και χρηματοδότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ναζιστικής προέλευσης. Θα επανέλθω με άλλο άρθρο.

https://uploads.disquscdn.com/images/f5cc57f26d19cef78668eb8d27e7fd94810db165e61037101f245b452fff7961.jpg

BAS_4

ΥΓ – Να μην πέφτει το ηθικό μας! Οδεύουμε προς το Πάθος του Χριστού και στο “χέρι” μας είναι να έχουμε σίγουρο σύμμαχο και υπερασπιστή τον Ανίκητο. Το σκοτάδι ποτέ δεν κέρδισε το Φως, οπότε ας γελάσουμε λίγο >

https://www.brighteon.com/f4a60444-dcec-45ca-a1b9-a2f76e297d2e

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr