ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΖΑΚΥΝΘΟΣ : από τον ΑΓΙΟ στον καταδότη

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Ιαν 2022 - 22:00
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ζάκυνθος : από τα “ομορφοτερότερα” νησιά της Ελλάδας. Στα δε Ιόνια νησιά ο Χριστός “τοποθέτησε” ισχυρότατους Αγίους (όλοι οι Άγιοι βέβαια με την δύναμη του Θεού δρουν) για τον εκ δυσμών κίνδυνον της αρχιαιρέσεως του παπισμού.

Κέρκυρα-Άγιος Σπυρίδων, Κεφαλονιά -Άγιος Γεράσιμος, Ζάκυνθος-Άγιος Διονύσιος.
Ο Άγιος Διονυσιος τι έκανε; Σε μια από ενδοοικογενειακή συμπλοκή, ο αδελφός του Αγίου, Κωνσταντίνος Σιγούρος, δολοφονήθηκε. Στην προσπάθεια όμως να διαφύγει ο δολοφόνος του Κωνσταντίνου αναζήτησε καταφύγιο στο μοναστήρι που βρισκόταν ο Άγιος, χωρίς όμως να γνωρίζει τη συγγένεια. Όταν ο δολοφόνος έφτασε στη Μονή, ερωτήθη από τον Διονύσιο, που ήταν ο ηγούμενος της Μονής, γιατί ζητεί καταφύγιο, αφού κανονικά δεν επιτρέπετο να εισέλθει. Ο ίδιος απάντησε πως τον κυνηγούσαν οι Σιγούροι, ενώ μετά από διαρκείς ερωτήσεις ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Σιγούρο. Ο Διονύσιος παρά τη θλίψη του, όχι μόνο έκρυψε τον δολοφόνο αλλά και τον φυγάδευσε. Έτσι με αυτόν τρόπο κατάφερε να αποτρέψει ένα ακόμα έγκλημα και ταυτόχρονα να δώσει τη δυνατότητα μετανοίας στον δολοφόνο, παρά την πικρία για το χαμό του αδελφού του, δίνοντας ένα παράδειγμα συγχωρητικότητας και υψηλής εφαρμογής των Χριστιανικών ιδεωδών. Για τον λόγο μάλιστα αυτό ονομάστηκε και «Άγιος της Συγγνώμης».
(https://www.saint.gr/3287/saint.aspx )

Στις μέρες μας, σε πλήρη αντίθεση με τον Άγιο (αντίθετο της αγιότητας ο διαβολισμός) ο εφησυχάζων πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου (αλλά με έγγραφα της μητρόπολης Ζακύνθου – σαν να ήταν νυν) καταδίδει στον πρωθυπούργο Κούλη ΜΙΖΕΝΣ τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, ο οποίος όπως λέγεται «μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες». (Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης : Ακτύπητα ερωτήματα περί «κλωνοποίησης» στη Μητρόπολη Ζακύνθου)

Όπως γράφει το αναφερόμενο άρθρον, “η εν λόγω επιστολή συντάσσεται σε πληθυντικό αριθμό, δίδοντας την εντύπωση ότι ο μητροπολίτης Ζακύνθου υφίσταται ως κλωνοποιημένος!

Όλα αυτά συνιστούν το Κανονικό Παράπτωμα της εισπήδησης, εφόσον ο Δωδώνης ουδεμία σχέση έχει με τη Μητρόπολη Ζακύνθου. Εκτός αν υφίσταται θέμα μνημικής απώλειας στον μητροπολίτη Δωδώνης, αλλά γι’ αυτό είναι αρμόδιοι να αποφανθούν ιατροί σχετικών ειδικοτήτων”.

Θα συμπληρώσω ότι λειτουργεί όπως οι δοσίλογοι/ρουφιάνοι της κατοχής, που κατέδιδαν τους πατριώτες στους ναζήδες. Μετά τη μάσκα, φόρεσε τη κουκούλα των καταδοτών!

Επιπλέον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜ@ΝΗ (επίτηδες το γράφω χοντρά μπας και το καταλάβουν). ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ αλλά αποδεικνύουν ότι το αγνοούν.

Σκέψου τώρα αυτόν τον υποτιθέμενο “πατέρα” να τον έχεις πνευματικό και πάνω του να ακούμπησες τον πόνο σου και τα αμαρτήματά σου για συγχώρεση. Ο Χριστός θα σε συγχωρέσει αλλά θα σε σταυρώσουν οι σιωνιστές, στους οποίους ανήκει ο λεγάμενος αχρειερέας.

Όπως είπε ο όσ.Παίσιος, “ο Χριστός έχει αρχοντιά και ο διάβολος γυφτιά”! Μου έχουν μεταφέρει ότι ο λεγάμενος με κομπασμό δήλωσε δημόσια ότι είναι μασόνος. Ο Χριστός τους είπε : «υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ και τας επιθυμίας του πατρός υμών θέλετε ποιείν» (Ιωάν.η’44)
Θεός φυλάξοι!

Στον αντίποδα αυτού έχουμε την εξ Ύψους «απάντηση» που ήρθε εν Πνεύματι Αγίω στην καρδιά των μέσα σε σπηλιές διαβιούντων αγιορειτών ασκητών (προσευχομένων υπέρ του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Κοσμά), που είχε ανάμεσα στα άλλα και τις εξής εικόνες και λόγια :
«Πατέρες, ο Κύριος είναι πάρα πολύ ευαρεστημένος από τον Μητροπολίτη Κοσμά. Ο πατέρας Κοσμάς είχε ευαρεστήσει πολύ την Τριαδική Μονάδα από τα πρώτα χρόνια της ποιμαντικής του ζωής. Γιατί ο σεβασμιώτατος ιεράρχης ήταν εξ αρχής ομολογητής, σεμνός, ταπεινός, ασκητικός, άγιος μεσίτης, πάμπτωχος, θεοσεβούμενος, φιλακόλουθος, ανυστερόβουλος, θυσιαστικός, φιλομόναχος, σπλαχνικός, δοχείο αγάπης ανυπόκριτο, διάκονος των πτωχών, σύγχρονος απόστολος, φιλόχριστος, γνήσιος ποιμένας και στοργικός πατέρας.

Υπήρξε αληθινός εν Κυρίω επίσκοπος και θερμός κήρυξ του Αγίου και Θείου Λόγου.
Από σήμερα, ο ευλογημένος, αγαθός και σεπτός Ιεράρχης Κοσμάς θα διακονεί τον Βασιλέα των Βασιλέων στις Ουράνιες Μονές, στους Κόλπους του Αβραάμ. Από σήμερα, ο ομολογητής Ιεράρχης και εκμαγείο ουράνιας αρετής θα βρίσκεται άμεσα κοντά σε όλους όσους του το ζητήσουν προσευχητικά. Η χαρά των Ουρανών είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτόν τον λόγο τον αγνό και καλοκάγαθο Ιεράρχη τον συνόδευαν, από την πρώτη στιγμή της κοιμήσεώς του, τόσο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που τόσο πολύ προσπαθούσε να μιμηθεί ο μακαριστός σεβασμιώτατος Κοσμάς όσο ομοίως και ο Άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης. Ακόμη, από την πρώτη στιγμή του ευλογημένου ταξιδιού του, άγιοι Αρχάγγελοι και Άγγελοι είχαν περικυκλώσει με τις ουράνιες φτερούγες τους το σώμα του αγίου Ιεράρχη Κοσμά και δεν άφηναν κανέναν να το πλησιάσει.

Ο στοργικός πατέρας Κοσμάς γέμισε με χαρά, ευλογίες και αγαλλίαση τους Ουρανούς.
Και πια, τους Αγίους Ουρανούς θα διακονεί εις πάντας τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».
(Ηλίας Καλλιώρας : Προς δόξαν της Αγίας Τριάδος..)

Όσα χρόνια παρακολουθώ τα ορθόδοξα θέματα δεν θυμάμαι τέτοιο μήνυμα εξ Ουρανού για άρτι κοιμηθέντα μητροπολίτη. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη αν δεν τον ανέφερα στους τιμούντες την Ορθοδοξία και ίσως δεν έλαβα σοβαρά όσα μου είχε πει ο γέροντας :
«Παιδί μου, δεν ξέρεις ο άλλος πως βοηθάει την κατάσταση. Μπορεί να προσεύχεται, μπορεί να τρώει μόνο παξιμάδι επί ένα χρόνο…»
Αιωνία η μνήμη του!!!
Οι ζωντανοί-νεκροί μητροΜΠολίτες ακούν;;;

BAS_4
Ένας υποψήφιος να μας σώσει από τον Μπούφο >
https://www.brighteon.com/ae96d7fb-0951-4eea-b818-6b9b04cc3c76

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr