ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ (4) αιτιολογεί την τρομερή πρόβλεψη

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 27 Οκτ 2022 - 21:43

(συνεχίζεται από www.triklopodia.gr/bas_4-κοσμοκαλογεροσ-3-επαναλαμβάνει-την/

– Ναι αλλά έχω βάσιμες αντιρρήσεις, παππού. Αφού δίνεις τόση βάση στα προφητευμένα γιατί κανείς προφήτης δεν πρόβλεψε αυτήν την εξέλιξη;

– Έχεις δίκιο να το ρωτάς αλλά αγνοείς ότι κάποιοι άγιοι (δεν θυμάμαι όμως τώρα) έχουν αφήσει να διαφανεί η εξέλιξη και χάρη σε αυτούς το πρόβλεψα πρόβλεψα. Όμως υπάρχουν μερικοί λόγοι να μην γίνει αυτό ευρέως γνωστό :

► Αν μάθει ο κόσμος ότι σχεδόν όλοι θα σωθούν, οι περισσότεροι θα εφησυχάσουν και δεν θα προσπαθήσουν, δεν θα ασκηθούν, με συνέπεια να μην περάσουν το τεστ. Μην ξεχνάς ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος, σαν τις μωρές παρθένες, εκτός αν κι εδώ μας εκπλήξει ο Κύριος.

► Αν μάθουν ότι όλοι θα σωθούν, ακόμα και οι πιο επιμελείς θα χαλαρώσουν την ένταση του αγώνα και να σκεφτείς ότι κάποιων οι προσευχές κρατούν πολλούς που δεν προσπαθούν. Είδαμε εν ζωή αγίους να αμφιβάλουν αν θα πάνε στον Παράδεισο και να προσπαθούν διαρκώς λόγω του κινδύνου να μείνουν απ’ έξω. Ξέρεις την ανασφάλεια του Μεγάλου Αντωνίου μέχρι να πατήσει και τα δυο πόδια του μέσα στον Παράδεισο. Αν λοιπόν ο φόβος συντηρεί τους γνώστες, φαντάσου τι καλό κάνει στους πιο χαλαρούς.

► Βλέποντας τον στόχο του Παραδείσου, ξεχνάμε τον λόγο της βιοτής. Ο επίγειος αγώνας σου είπα πριν είναι το τεστ, όχι για να πάμε στον Παράδεισο, αυτό είναι το δίπλωμα! Ο αγώνας είναι για να αποδειχθούμε άξιοι μιμητές του Χριστού. Δες το σε κάποιον που σπουδάζει. Ο στόχος είναι να πάρει κάποιος το πτυχίο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή να γίνει άξιος επιστήμονας; Η σοφία λέει «τα πτυχία κόποις κτώνται» και εδώ το πτυχίο είναι για να γίνεις θεός, έστω και κατά Χάριν.

– Ομολογώ ότι δεν το σκέφθηκα ποτέ έτσι, αλλά έτσι πρέπει να το δούμε.

– Να σου πω μια τρελή ιδέα : Ένας πατέρας, που πραγματικά αγαπά (~νοιάζεται) το παιδί του, αν έχει μια επιχείρηση, που θα παραδώσει στο παιδί του, θέλει να το ασκήσει κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε αύριο να αποδειχθεί άξιος διαχειριστής της επιχείρησης. Πες, πες λέω, ότι μετά την συντέλεια των αιώνων, ο Χριστός αναθέσει στους αποδειχθέντες άξιους της Κρίσης Του, ως θεούς πλέον να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο, όπως Εκείνος δημιούργησε το Σύμπαν. Δεν ξέρω πόσο τρελή είναι αυτή η σκέψη, αλλά πραγματικά μας χρειαζόταν μια τέτοια δοκιμασία, να δούμε πως τα φέρνεις βόλτα με 7-8δις αφιονισμένα παιδιά (χώρια τα κεκοιμημένα), όταν εμείς δεν αντέχουμε με δυο-τρία ή ακόμα και με ένα μόνο. Πες λοιπόν ότι λέει στους αποδειχθέντες άξιους : “ορίστε, ασκηθήκατε, πήρατε το πτυχίο σας, πρακτική άσκηση τώρα!”. Εκεί να δεις προβληματισμό. Εκεί να δεις κλάμα που θα ρίξουν όταν καταλάβουν πόσο εμπόδια του έφερναν εν ζωή. Εκεί να δεις πόσο θα υμνήσουν το Μεγαλείο Του, καταλαβαίνοντας την Μεγαλοσύνη και Αγάπη Του. Υπάρχει μια φράση, που λέει : “Οταν καταλαβεις ο πατερας σου είχε δίκιο θα έχεις ένα παιδί που θα πιστεύει ότι έχεις άδικο!”. Μπορείς να το προβάλεις στην φανταστική κατάσταση, που σου περιέγραψα; Προσωπικά είμαι στην φάση ακόμα, που τα παιδιά μου πιστεύουν ότι έχω άδικο, όπως σου είπα πριν.

– Παππού, θα με κάνεις να σκέφτομαι μόνον αυτά καμμιά βδομάδα. Με υιοθετείς, για να λες ότι τουλάχιστον έχεις ένα παιδί, που πιστεύει ότι έχεις εν πολλοίς δίκιο;

– (γέλια)… πολύ ευχαρίστως! Αλλά να σου πω ακόμα έναν σημαντικό λόγο, που με έκανε να προβλέψω αυτό.

– Είμαι όλος αυτιά!

– Έχεις ακούσει ότι οι προφητείες λέγονται για να μην γίνουν. Η μεγαλύτερη προφητεία είναι σχετικά με την Δευτέρα Παρουσία και την Συντέλεια του κόσμου.

– Γιατί δεν είναι για την Ενανθρώπηση του Κυρίου ή την Ανάσταση Αυτού;

– Διότι αυτά τα γεγονότα υπηρετούν την Δευτέρα Παρουσία. Τότε θα εμφανιστεί ο Κύριος με πλήρη δόξα και με την Συντέλεια του κόσμου θα αποδειχθεί εμφανώς ότι και η Δημιουργία ήταν Έργο Του. Αν λοιπόν η μεγαλύτερη προφητεία είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη, ίσως να έχει εκεί εφαρμογή το να μην συντελεστεί η προφητεία. Δεν εννοώ το να μην συμβεί η Δευτέρα Παρουσία, αυτή είναι δεδομένη, αλλά να μην συντελεστεί η προφητευμένη τρομερή κοσμοχαλασιά. Φαντάζεσαι να έχουμε κερδίσει τον διάβολο επί γης και να έρθει ο Χριστός όχι να μας κρίνει αλλά να μας βραβεύσει; Ευσεβείς πόθοι βέβαια…

– Όπως είπες πριν, σενάριο επιστημονικής πίστης.

– Το πρόβλημά μας είναι ότι σκεπτόμαστε γήινα, υλικά δηλαδή και αρνούμαστε να πάμε σε πιο πνευματικά επίπεδα. Αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας, αναδεικνύοντας τον Ελληνικό πολιτισμό σαν τον μακράν πλέον πνευματικό πολιτισμό.

– Έχω αδελφό, που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλος πνευματικός πολιτισμός πέραν του Ελληνικού.

– Πιθανότατα έχει δίκιο.

– Παππού, μου κάνει εντύπωση ότι τα τοποθετείς με πολύ λογικούς συνειρμούς ενώ μας λένε οι πατέρες ότι η Πίστις δεν έχει λογική και να περιμένουμε να συμβούν υπέρλογα.

– Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ. Εξαρτάται τι εννοούν σαν λογική. Οι πατέρες μιλούν για την λογική, όπως την αντιλαμβάνεται ο κόσμος και ο κόσμος εννοεί λογική αυτό που μπορεί να καταλάβει και να εξηγήσει. Όμως αυτό δεν είναι η πραγματική λογική. Την διατύπωσαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και την κωδικοποίησε ο Αριστοτέλης και χρησιμοποιείται παντού γιατί ήταν δώρο Θεού, όπως και η Επιστήμη. Το λάθος μας είναι ότι τα δώρα του Θεού τα χρησιμοποιούμε όχι απλά με λάθος τρόπο αλλά και υβρίζοντας τον Κύριο.

– Μου το ερμηνεύεις σε παρακαλώ.

– Πάρε σαν παράδειγμα της ζωής την παραβολή των ταλάντων. Ο Κύριος δεν τους έδωσε τα τάλαντα δώρο αλλά τα επέστρεψαν πίσω με την απόδοση, ώστε να λάβουν από τον Κύριον τον μισθό τους. Έτσι και στη ζωή, για ότι δίνει ο Κύριος περιμένει να κρίνει την διαχείριση όσων μας έδωσε. Οπότε όταν μας δώρισε την Επιστήμη και μεις την χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικά για την βιοτή ξεχνώντας την μέλλουσα αιώνια ζωή, κύρια όμως υβρίζοντας και απαξιώνοντας τον ευεργέτη μας, έχουμε χάσει από χέρι. Να χρησιμοποιήσεις την μάσκα σε κάποιο πρόβλημα. Να την χρησιμοποιήσει ο γιατρός σε επέμβαση. Να την φορέσουν κάποιες ειδικές ομάδες. Η καθολική χρήση όμως είναι ύβρη στον Δημιουργό, ότι δεν μας έφτιαξε καλά. Σαν να του λέμε ότι αστόχησε στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπου και πάλι μιλάμε για έναν ιό, που δεν δημιουργήθηκε από την Φύση αλλά από διαβολικά μυαλά. Όταν το μοναδικό μας κριτήριο είναι η ζωούλα μας και ο μοναδικός πόνος να μην πεθάνουμε, έχουμε χάσει τα πάντα σχετικά με την Μέλλουσα ζωή. Ο Θεός μας έπλασε για να πεθάνουμε επί γης και να αναγεννηθούμε επουράνια και μεις αντιδρούμε σαν να θέλουμε να μείνουμε αιώνια στο ξερό γήπεδο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Κάτω Ραχούλας αντί να στοχεύουμε προς τον χλοοτάπητα του Champions League. Οπότε σε ρωτώ : όταν δεν σκέφτεσαι το μέλλον σου γιατί να σε αμείψει το μέλλον;

– Μου αρέσει ο παραβολικός τρόπος παρουσίασης. Από τον Κύριο το διδάχτηκες.

– Που να δεις τι μου έλεγε η μακαρίτισα η σύζυγος. Ωχριώ μπροστά της, εγώ με το “πυρηνικό” μυαλό… (γέλια).

– Πες μου σε παρακαλώ και για την εσφαλμένη χρήση λογικής.

(συνεχίζεται στο επόμενο και τελευταίο, όπου μας μιλά για λογική, διάφορα άλλα και μας δίνει ένα μήνυμα)

BAS_4

ΥΓ – Πάλι κάτι τρυφερό >

https://www.brighteon.com/167dacea-6a18-4fe6-afd1-52b80df7eaf4

ας ξαναδούμε και κάτι από τα “όλντης μπαντ γκούντης”, που λένε βαρβαριστί (μπαρμπάριανς γκόου του χελ! Νόου, νόου, στέη ας γιου αρ δέαρ ιν χελ!) >

https://www.brighteon.com/236ca733-f031-4375-8fcf-ab7d2c7442ad

 

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr