ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 3 Απρ 2021 - 21:28
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα, τις αντιδράσεις του κόσμου, τα διάφορα άρθρα (ειδικά εδώ στην Τρικλοποδιά) από πολλούς πλέον και συνεχώς βελτιωνόμενους ιδιώτες αρθρογράφους (τύφλα να έχουν οι επαγγελματίες – αλήθεια το λέω).

Προσπαθώ όμως να διαφοροποιηθώ σε θέματα όπως η ιεραρχία των σατανιστών, το ποιός συγκεκριμένος έκανε κάτι ή το πότε ακριβώς θα συμβούν και με ποιά σειρά τα γεγονότα κ.α..

Πιθανόν ο κόσμος μας παρασύρει και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις στα αγωνιώδη του ερωτήματά και μεις παρασυρόμαστε να του δώσουμε την εύκολη, εύπεπτη και νόστιμη τροφή, αλλά πόσο αυτό καλύπτει την ανάγκη του πως πρακτικά θα σωθούμε;

Αλλά τι σημασία έχουν αυτά, μπροστά στην πρακτική αντιμετώπισή τους. Σημασία έχει το τι κάνουν οι αντίπαλοι ή τι κάνουμε εμείς;

Ας μου επιτραπεί να θέσω το θέμα αθλητικά : Υπάρχει ένα δόγμα στον αθλητισμό, ότι κερδίζει όποιος επιβάλει την τακτική του. Έτσι κι εδώ, δε πάνε οι αντικείμενοι να κάνουν ότι θέλουν, εμείς θα επιβάλουμε το παιχνίδι μας! Άλλωστε έχουμε μακράν τον καλύτερο Προπονητή!

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ :

Ρωτούν όλοι πότε θα υλοποιηθούν οι προφητείες και περιμένουν ημερομηνίες και δώστου εμείς να λέμε σε 2 μήνες, σε 2 χρόνια και να που θα γεμίσει αίματα η Πόλη και να που δεν θα μείνει άντερο στη τουρκιά και να που θα γίνει υποβρύχια η Αμερική και πάει λέγοντας. Η άποψη των Αγίων Πατέρων είναι ότι ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ. Μην ρωτάς λοιπόν άνθρωπε “πότε θα γίνουν;” αλλά αναρωτήσου “είμαι έτοιμος;” Εκφράζουν οι περισσότεροι άποψη κι εκνευρίζονται που δεν βλέπουν να υλοποιείται η πρόρρηση, όταν αγνοούν τι είναι η προφητεία και ποιός ο σκοπός της. Αγνοούν το πως διατυπώθηκε κι από ποιόν, αλλά έχουν απαιτήσεις γιατί κάπου το είδαν γραμμένο, ειδικά σε κάτι παρδαλούς Βλημόπουλους σε “επιστολές του Χριστού”. Καλέ μου άνθρωπε, γιατί δεν έχεις την αντίστοιχη απαίτηση από τα πολιτικά καθάρματα (ειδικά όσους κυβέρνησαν), που όσα υποσχέθηκαν είναι γραμμένα στα πρακτικά και στα βίντεο του χαμαιτυπείου που λέγεται Βουλή; Γιατί δεν σε απασχολεί, ώστε να δράσεις ενεργητικά, ότι 200 χρόνια σου υπόσχονται “παπάδες” αλλά κλείνουν με τον επίλογο “σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι” και τελικά σου σφίγγουν περισσότερο την αγχόνη;

2ο ΕΡΩΤΗΜΑ :
Ρωτά ο κόσμος πότε θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Την ποιά;;; ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ;;; Συγγνώμη αλλά γελώ με πόνο. Ακόμα να καταλάβαμε ότι αυτό, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, είναι το σκαλοπάτι που μας έφεραν, ώστε να μας τοποθετήσουν στη γκιλοτίνα; Είναι η κατάσταση να μας βάλουν στη φάρμα των ζώων και να μας αρμέγουν αδενοχρώμιο (ή για μας “ελληνοχρώμιο”); Επιστροφή στην κάργα ανωμαλία ζητάμε; Όποιος ελπίζει επιστροφή σε αυτό που ονοματίζει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ κοιμάται βαθιά νυχτωμένος. Πρώτα από όλα αυτοί οι σατανάδες (κυριολεκτώ) που το υπόσχονται ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ. Δεν το έχουμε μάθει; Όσα και να τους παραχωρήσουμε, θα ζητάνε κι άλλα τόσα κι ακόμα περισσότερα!!! Από την τακτική της τουρκιάς δεν μάθαμε τίποτα; Ίδια είναι. Επαναλαμβάνω : ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ !!!!

Να συνειδητοποιήσουμε από τώρα ότι γκεηπαράτες με ανωμαλοκινούμενους παρδαλούς και παρδαλές κουρ@δορουφήχτρες ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ, ότι σε χρυσοποίκιλτα μπουζουκομάγαζα με ημίγυμνες εξαντρίκ λαμέ αηδείς αοιδούς ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ (ειδικά με γκόμενο/γκόμενα) για να γίνουμε ντίρλα στο μεθύσι. Στο γήπεδο είτε το κουρελοπρωτάθλημα του Ελλαδιστάν ή το χαχόλικο Champions League ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. Στα ΜΜΕ τα συστημικά λαμόγια ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ούτε τα …όφωνα της Πανίτας Άνιας ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ τις κωστοπούλειες πορνοφυλλάδες και πάρα πολλά αντίστοιχα ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ απλά γιατί όλα αυτά τα οργανάκια της νέας τάξης (λέγε σατανισμού) θα έχουν πάει στο πατέρα τους (τον διάβολο, εννοείται). Αν τώρα κάποιοι στενοχωριούνται που θα τα χάσουν, καλό θα είναι να αναρωτηθούν μήπως αποποιούνται τα ανώτερα, τα Θεϊκά.

Μπορώ να παραθέσω πολλά παρεμφερή αλλά εκτιμώ ότι ένα άρθρο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του αναγνώστη, ώστε να συνεχίσει σκεπτόμενος. Θα απαντήσω όμως στην απορία πολλών για την βεβαιότητα, ότι οι άνομοι θα πάνε άκλαυτοι και ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ο Θεός έπλασε τον κόσμο με κάποιον ανώτερο σκοπό κι αυτός αποτυπώθηκε στην παράδοση του Χριστιανισμού, που μόνον η Ορθοδοξία τηρεί ανόθευτο. (Προσοχή : καμμιά σχέση με την κατά συντριπτική πλειονότητα άνομη ιεραρχία!!!). «Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον, οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν, ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν, οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν, ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν, ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν, ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται, τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται, ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο, ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν, οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν καὶ τοὺς Αὐτοῦ Ἁγίους ἐν λόγοις τιμῶντες, ἐν συγγραφαῖς, ἐν νοήμασιν, ἐν θυσίαις, ἐν ναοῖς, ἐν εἰκονίσμασι… Αὕτη ἡ πίστις τῶν Ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν Οἰκουμένην ἐστήριξεν» όπως ψέλνουμεε την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο πονηρός με τα οργανάκια του λυσσωδώς προσπαθεί να μας εκτρέψει από τον σκοπό της πλάσης μας κι ο Χριστός διαρκώς δια των προφητών Του μας στέλνει μηνύματα “ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΣΕ ΞΕΡΑ”. Αυτά τα μηνύματα είναι οι προφητείες. Δίνει άπειρο χρόνο για μετάνοια, όσο δεν φανταζόμαστε. Στις Γραφές αναφέρεται ότι ο Νώε κατασκεύαζε την Κιβωτό εκατό ή χίλια χρόνια (δεν θυμάμαι τώρα). Φαινόταν υπερβολικός ο χρόνος αλλά ήταν ευκαιρία μετάνοιας. Προσωπικά περιμένω τα γεγονότα γύρω στη δεκαετία (κάποιοι γνωστοί μου περισσότερο) κι έχω πολλές φορές απηυδίσει που καθυστερούν. Ποιός όμως εκτιμά την μακροθυμία και υπομονή του Χριστού προκειμένου να σώσει όλους ει δυνατόν; Μόνο να αγανακτούμε ξέρουμε γιατί το εγώ μας δεν ικανοποιείται. Από που όμως προκύπτει ότι το εγώ μας είναι σωστό και είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το εγώ όλων;

Η βεβαιότητά μου στηρίζεται στο ότι ο Χριστός (ο Μόνος Θεός) θα μας σώσει όλους όσους το θέλουμε. Αλλά το “θέλω να σωθώ” δεν είναι απλά λόγια, είναι φωνή καρδιάς και πράξη. Πρέπει να ξεπλυθούμε από τη λέρα και να αποξέσουμε τη σατανική μάκα, που μας καλύπτει. Σπίτι μας βάζουμε κάποιον μέσα στη μπίχλα; Καθαρό τον θέλουμε, την ψυχική καθαρότητα επιδιώκει ο Χριστός για μας, γιατί είμαστε τα πλάσματά του και μας αγαπά, μόνον Αυτός και κανείς άλλος. Όπως δέχθηκε τον άσωτο υιό του θα δεχθεί και μας. Όλες οι άλλες αγάπες, που μας χαϊδεύουν τ’αυτιά όπως κάποτε έλεγε μια διαφήμιση, είναι “απλώς οδοντόκρεμες”.

Η ταπεινή μου άποψη (βασισμένη στους Άγιους Πατέρες) για το ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ :
Θα σωθούμε όταν βελτιωθούμε σαν άνθρωποι, μιμούμενοι το ήθος του Χριστού. Θα πει κανείς “τώρα … “σωθήκαμε”, ποτέ δεν θα το πετύχουμε”. Ο Άγιος Παίσιος είχε πει “κάνε ένα βηματάκι προς Αυτόν εσύ κι ο Χριστός θα κάνει δέκα προς εσένα”. Όλα εκείνος μας τα δίνει («πᾶσα δόσις ἀγαθὴ καὶ πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθέν ἐστι καταβαῖνον ἀπὸ τοῦ πατρὸς τῶν φώτων»), ας Τον εμπιστευτούμε. Ας πάψουμε να ακούμε το “εγώ” μας. Κι αν κάποιος αγανακτεί γιατί θεωρεί ότι είναι εντάξει και τον καθυστερούν οι άλλοι, ας θυμηθεί τι λέει η νεκρώσιμος ακολουθία : «ουκ έστιν άνθρωπος, ος ζήσεται κι ουχ αμαρτήσει». Αν θεωρεί ότι σταμάτησε να αμαρτάνει ας περιμένει στη στάση το τρόλεϋ, που θα τον πάρει ο Κύριος…

Να αγκαλιάσουμε τον Χριστό, όπως οι τιμημένοι πρόγονοί μας το 1821 κι αργότερα θα ζήσουμε το πιο μεγάλο θαύμα που έγινε ποτέ. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΑΦΟΥ ΜΕ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ” ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ”. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ !!!

Καλή δύναμη σε όλους

«ΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΘ’ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ’ΗΜΩΝ»

BAS_4

ΥΓ-Το να σωθούμε δεν συνεπάγεται ότι οπωσδήποτε θα συνεχίσουμε τη βιοτή μας. Σωτηρία κατά Χριστόν είναι η θέωσή μας, η Αιώνια Ζωή. Κατά την αλάνθαστη Κρίση Του είναι δυνατόν να πάρει κάποιους ή και πολλούς πρώιμα, όπως ανέκαθεν. Μόνον Αυτός γνωρίζει «ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α’Τιμ.β’4).

Κι αν είμαστε Έλληνες, ας σεβαστούμε την (φιλοσοφική) πνευματική μας κληρονομιά σκεπτόμενοι όχι υλικά αλλά πνευματικά.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr