ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 3 Μαρ 2021 - 22:05
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι δυστύχημα ότι οι περισσότεροι ορθόδοξοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ορθοδοξία. Έτσι πέφτουν θύματα της αλωμένης παιδείας μας, του αποπροσανατολισμού των σιωνιστικών ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) και των επίορκων πολιτικών που μας καταδυναστεύουν αιώνες τώρα. Δυστυχώς δεν είναι θέμα δόγματος αλλά αυτή καθεαυτή η αδιαπραγμάτευτη Αλήθεια.

Η αλήθεια που οι αρχαίοι μας πρόγονοι ανίχνευσαν από αρχαιοτάτων χρόνων και προσδιόρισαν με το φιλοσοφικό τους “δαιμόνιο” με επιτομή τους Σωκράτη-Πλάτωνα-Αριστοτέλη, που μέχρι σήμερα είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Αυτήν την μοναδική Αλήθεια επιβεβαίωσε η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού και ειναι η Υπαρξη του Τρισυπόστατου Μοναδικού Θεού και Δημιουργού όλης της κτίσης.
Απο αρχαιοτάτων χρόνων ο διάολος προσπαθούσε να την αποκρύψει παρουσιάζοντας σαν θεότητες ό,τι μπορούσε για να αποκρύψει απο τους ανθρώπους τον Θεό-Δημιουργο. Την βροχή, την αστραπή, το χιόνι, την διαστροφή, το κυνήγι, τον έρωτα, την λαλακία κι οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι πίσω από την δημιουργία όλων των θρησκειών πλην της εβραϊκής, που απλά την διέστρεψε από εξ αποκαλύψεως Αλήθεια του μοναδικού Θεού

Εκτός άλλων, δυο φριχτά γεγονότα αναδεικνύουν τη λύσσα του διαόλου στην ενσάρκωση του Χριστού :

α – Η σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη, για να αποτρέψει τον ερχομό Του και

β – Οι σκληρότεροι και πιο απάνθρωποι διωγμοί επι γης σε βάρος των χριστιανών.

Οσο ανδρωνόταν ο Χριστιανισμος (πλέον Ορθοδοξια-που δεν ειναι θρησκεία αλλά Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΝΑΣΤΑΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ) ο διάολος με διάφορους τρόπους λύσαγε να τον εξοντώσει. αρχικά με εσωτερικές έριδες (βλέπε αιρέσεις) και και με εξωτερικούς εχθρούς όπως η ίδρυση του μουσουλμανισμού σε μια εποχή έντονης εξάπλωσης του χριστιανισμού. Κατά τύχη ένας αγράμματος καμηλιέρης στην έρημο δημιούργησε την πιο απάνθρωπη θρησκεία στη γη.

Δεν πρέπει να ξεχναμε : Δεν υπάρχει θρησκεία στη γη, που ο ιδρυτής της είναι ο ίδιος ο Θεός της.
Δεν υπάρχει θρησκεία στη γη, που ο Θεος της καταδέχτηκε να ενσαρκωθεί από αγάπη στον άνθρωπο-πλάσμα Του και κάθισε, συζήτησε, γευμάτισε, πόνεσε με τον άνθρωπο, με αποκορύφωμα να θυσιαστεί μαρτυρικά γι αυτόν. ΜΟΝΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, αλλά όπως έγραψα η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία.

Καλά θα κάνουμε όσοι έχουμε ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Υιού και Λόγου του Θεού του Ζώντος και Δημιουργού πάσης κτίσης, να μην προσπαθούμε να μπούμε στην λογική που λέει “γιατί αυτός έτσι και εκείνος αλλιώς”, αλλά να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα Αυτού που μας έλκησε στην αληθινή πίστη και να προσευχόμαστε από καρδίας για τους πάντες, ώστε να γνωρίσουν και αυτοί Την Αλήθεια και να Την ακολουθήσουν.

Ορθοδοξία είναι η πίστη στο όνομα της Αγίας Τριάδας του μόνου Αληθινού Θεού. Ο Θεός δεν έχει εκπροσώπους εις την γη, διότι από ενανθρώπησης και μετά, ποτέ δεν απώλεσε την ανθρώπινη φύση Του και συνεπώς δεν χωρίσθηκε ποτέ από μας. Έχει όμως Εκκλησία (από την λέξη έκκληση – κάλεσμα) της οποίας Κεφαλή είναι ο Ίδιος και μέλη του σώματος Αυτής, εμείς οι πιστοί. Το πρόβλημα είναι το ιερατείο που πλέον στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν εκπροσωπεί τον Χριστόν, αλλά υπάρχει για να λειτουργεί το μυστήριο της Θείας οικονομίας. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι να πούμε ότι ο Θεός δίνει άρχοντες (και θρησκευτικούς) κατά την καρδία του λαού Του. Ας ρίξουμε μια ματιά μέσα μας και γύρω μας και θα καταλάβουμε γιατί είμαστε έτσι.

Ο Ιησούς δεν ίδρυσε θρησκεία αλλά δίδαξε τρόπο ζωής σαν πρόκριμα για την επαγγελθείσα Ουράνια Ζωή. Προσπάθησε να μάθει στους ανθρώπους να αγαπάνε ο ένας τον άλλον ακόμα και τους εχθρούς τους, όπως αγαπούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Να δίνουν όχι μόνο από το περίσσευμά τους αλλά και από το υστέρημά τους στον συνάνθρωπο. Να προφέρουν αγάπη σε ασθενείς και φυλακισμένους, να μην κρίνουν και να μην κατακρίνουν τους συνανθρώπους τους διότι κι οι ίδιοι έχουν κάνει λάθη στην ζωή τους. Δίδαξε το μεγαλείο και το νόημα της αυτοθυσίας με μαρτυρικό μάλιστα θάνατο, προσπαθώντας να μάθει στους ανθρώπους την συγχώρεση αλλά και την Ανάσταση…

Σαν κανόνες εκκλησιαστικούς θέσπισε την Θεία Κοινωνία, την Βάπτιση, ευλόγησε τον Γάμο κι όρισε την έννοια της Εκκλησίας όχι σαν κτίριο αλλά ώς ένα σώμα ανθρώπων που ακολουθούν το δίδαγμά Του. Ο ίδιος έδωσε την ελευθερία στους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν εφόσον το επιθυμούν. Αν τώρα κάποιος δεν πιστεύει, κάτι που είναι απόλυτο δικαίωμά του, είμαι σίγουρος πώς δεν μπορεί να βρεί κάτι μεμπτό στα παραπάνω. Αν κάποιος εχθρεύεται τον Ιησού, τότε απλά έχει χάσει το νόημα του να είσαι άνθρωπος, αυτό που υπενθύμισε ο Χριστός αφού ο άνθρωπος το ξέχασε μετά τοην Εδέμ. Ο Ιησούς δεν έκανε πόλεμο, δεν έκανε σταυροφορίες, δεν έκοψε γλώσσες Ελλήνων, δεν γκρέμισε ναούς….άνθρωποι κατακτητές, Ρωμαίοι και Εβραίοι στο όνομα μίας νέας θρησκείας και στην ευκαιρία χειραγώγησης του λαού, στο όνομα νέων κατακτήσεων και λαφύρων το έκαναν….

Είναι δε άτοπο και γελοίο να συζητάμε για το αν και ποιά γλώσσα μιλούσε ο Θεός ή αν την μιλούσε καλά ή αν ήξερε να γράφει ή αν ήταν Έλληνας κι όχι εβραίος. Θεός είναι, ό,τι θέλει μπορεί να κάνει στην Πλάση Του, ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ. Ειδικά ας σκεφτούν οι άμυαλοι που ισχυρίζονται ότι ήταν Έλληνας, αν θα ανέχονταν οι εβραίοι έναν Έλληνα στη συναγωγή να τους διδάσκει εβραϊσμό.

Ειδικά για μας τους νεώτερους Έλληνες είναι ύβρις να μην του αναγνωρίζουμε την αμέριστη βοήθεια στην ελευθερία μας, όπως την δήλωσαν κατηγορηματικότα οι ενδοξότατοι ηρωικοί αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Τιμή σε αυτούς τους αντρειωμένους κι αντρειωμένες, που μας δίδαξαν στην πράξη τον Χριστό!!! Γιατί ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κι ΕΛΛΑΔΑ πάνε μαζί.
«Ει ο Θεός μεθ’ ημών, τις καθ’ημών»

BAS_4

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…